Alles over 2023 Ford Ranger Wildtrak

2023 Ford Ranger Wildtrak

De Ford Ranger werd voor het eerst onthuld in 1983 toen hij het segment opnieuw definieerde en de populairste compacte pick-up werd. Sindsdien werd de Range echter groter en groter en is hij niet meer de kleinste pick-up in de line-up van Ford, want die eer gaat naar de betaalbare Ford Maverick. Voor het modeljaar 2023 krijgt de Ford Ranger Wildtrak een fikse revisie.

In dit artikel vertellen we je alles over de 2023 Ford Ranger Wildtrak, waar je op moet letten en wat je kunt verwachten van deze nieuwe Ford bestseller pick-up truck. De motor blijft hetzelfde, wat een goede zaak is, want de motor die in de 2022 Ranger Wildtrak te vinden is, is nog steeds een echt goede aandrijflijn. Hetzelfde verhaal geldt voor de transmissie.

Sommigen zeggen echter dat de Ranger te zijner tijd misschien een V6 en een hybride krijgt. De meest voor de hand liggende veranderingen zijn het formaat en de technologie, want de nieuwe Ranger upgrade ten opzichte van de oude behoorlijk in beide categorieën.

Een nieuw infotainmentscherm, een groter display en een digitaal bestuurdersdisplay liggen allemaal voor het grijpen. De praktische kant wordt zelfs verbeterd ten opzichte van het uitgaande model omdat de Ranger nu groter, breder en langer is met een groter bed en meer ruimte in het interieur.

2023 Ford Ranger Wildtrak – De aandrijflijn

Met zijn 2.3L 4-cilinder turbomotor duwt de Ranger Wildtrak er 270pk en 310lb-ft koppel uit, wat voor de meeste mensen meer dan genoeg is. Deze motor kan tot ongeveer 23MPG gecombineerd rijden, wat niet slecht is voor een vrachtwagen, maar we zullen moeten afwachten of dat ook echt het geval zal zijn.

  Veelvoorkomende problemen met de Ford Edge

Sommige bronnen zeggen dat er twee nieuwe motoren in de line-up komen. De eerste is de krachtigste Ford Ranger ooit met een V6-configuratie en meer dan 300 pk. De andere is een hybride Ranger die ook de allereerste keer in de geschiedenis is dat een elektrische motor zijn weg naar de Ranger zal vinden.

De 10-versnellingsbak blijft. Je kunt kiezen tussen FWD Ranger-modellen en AWD Ranger-modellen, afhankelijk van wat je nodig hebt en voor welk model je besluit te gaan. Hoe dan ook, als de Ranger een V6 en een hybride krijgt, krijgt hij een van de beste motorenpaletten in de hele Ford truck line-up.

2023 Ford Ranger Wildtrak – Ontwerp en rijden

De Ford Ranger Wildtrak is het topmodel, wat betekent dat hij wordt geleverd met de allerbeste kenmerken die je uit een Ranger kunt halen. Het pronkstuk van de nieuwe Ranger is het nieuwe koplampontwerp met slanke Matrix LED’s met zelfnivellerende en adaptieve technologieën. Alle modellen zijn voorzien van LED’s achteraan, terwijl de grille vooraan breder is geworden en meer lijkt op die van sommige F-Series.

De Ranger is nu groter in elke dimensie met een langere spoorbreedte en langere wielbasis, waardoor hij off-road capabeler en op de weg stabieler is. Het interieur krijgt een enorme revisie met nieuwe digitale schermen die veel groter, helderder en responsiever zijn.

  Ford Super Duty betrouwbaarheid

2023 Ford Ranger Wildtrak – Technologie

De nieuwe Ford Ranger Wildtrak krijgt een heleboel technologische upgrades, zoals de nieuwe 360 Ford CoPilot rijhulpfunctie met het nieuwe Sync 3 infotainmentsysteem en Ford’s FordPass app die je op elk moment in constante verbinding met je auto houdt.

De Ranger Wildtrak krijgt ook BLIS-technologie, lane-keep assist, pre-collision avoidance, allerlei camera’s en een nieuwe 5G-verbinding met zowel Apple CarPlay als Android Auto via het aanzienlijk grotere standaard 10-inch scherm. Een B&O-geluidssysteem is ook leverbaar en dat geldt ook voor het spraakherkennings- en besturingssysteem.

2023 Ford Ranger Wildtrak – Prijzen en uitrustingsniveaus

De 2023 XL Ranger kost ongeveer 25.000 dollar, de XLT is ongeveer 30.000 dollar, de Lariat is ongeveer 35.000 dollar en de Wildtrak gaat waarschijnlijk rond de 40.000 dollar kosten. Het is het Ford Ranger-model met de hoogste specificatie, wat betekent dat je er vrijwel alles bij krijgt wat je wilt.

Je kunt de Ranger Wildtrak verwachten voor het einde van 2022, terwijl de verkoop niet voor 2023 van start gaat. Hoe dan ook, de 2023 Wildtrak komt met een heleboel upgrades en is het wachten zeker waard.

FAQ Sectie

Is de 2023 Ford Ranger Wildtrak beter dan de 2022 Ranger Wildtrak?

Ja. De 2023 Ranger Wildtrak biedt gewoonweg te veel geweldige upgrades om niet beter te zijn dan het modeljaar 2022. We zullen moeten wachten tot we alles wat nu bekend is 100% kunnen bevestigen, maar de 2023 Wildtrak Ranger is zeker een enorme upgrade ten opzichte van het vorige model.

  Is de Ford Edge een goede auto?

Een ding dat niet al te spannend is, is de potentiële wachtlijst en alle markups die dealers in rekening kunnen brengen als de nieuwe 2023 Ranger Wildtrak er komt. We zullen ook moeten afwachten hoe dat zal uitpakken, maar als de Bronco een voorbeeld is, zullen we veel markups zien.

Is de Ford Ranger Wildtrak een off-road pakket?

Ook al is de Ford Ranger Wildtrak een echt capabele auto in het terrein, het is geen terreinpakket. Die eer komt toe aan de FX2 en de FX4 Ranger, die speciaal zijn ontworpen voor off-road gebruik en daarin veel beter zijn dan de Wildtrak.

We moeten ook de Ford Ranger Tremor vermelden, die er het beste uitziet van alle offroad-modellen van de Ranger en ook is uitgerust met stevige General Grabber-banden, een vernieuwde ophanging en veel speciale offroad-rijmodi die uw rijervaring veel opwindender zullen maken.

Wat is het topmodel van de Ford Ranger?

Het topmodel van de Ford Ranger is de Ranger Raptor, die maar liefst 56.000 dollar kost en twee keer zo duur is als het instapmodel. Voor die prijs krijg je een 3.0L V6 met 400 pk en 430 lb-ft koppel, veel styling-upgrades en een betere ophanging en bandenafstelling.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts