BMW X2 Betrouwbaarheid

De X2 behoort tot de subcompacte SUV klasse van BMW met een veel sportievere carrosserie. De X2 lijkt veel op de X1, maar de X2 is gemaakt voor autoliefhebbers vanwege zijn betere rijdynamiek. Deze heeft een achterwielaandrijving, en er is keuze uit een xDrive model dat een vierwielaandrijving heeft.

Overzicht

De X2 is verkrijgbaar met benzine- en dieselmotor. De benzinemotor bestaat uit 1.5 L en 2.0 L turbomotoren. Het M-model heeft ook een 2.0 L motor, maar die is veel sneller met zijn 302 pk. Er is ook een plug-in hybride versie van de X2.

Betrouwbaarheid

Als het gaat om de meest betrouwbare automerken, staat BMW zeer laag op de 16e plaats van de 37. Dit is vooral te wijten aan de hoger dan gemiddelde onderhouds- en gebruikskosten van BMW. Afgezien van het onderhoud zijn BMW’s echter behoorlijk solide auto’s met betrouwbare onderdelen.
De X2 is een voorbeeld van BMW’s verbeterde betrouwbaarheid, dat het een 73 score op 100 kreeg in termen van betrouwbaarheid. Mensen hebben hun zorgen over de auto geuit, en geen van hen zijn grote problemen. Over het algemeen zijn mensen zeer tevreden over de premium kwaliteit van het interieur en de versnellingsbak aanwezig in de auto.

Veiligheid

Als we het alleen over de veiligheid en de crash management kenmerken van de auto hebben, dan heeft de X2 een volledige 5-sterren rating door Euro NCAP. Hij heeft ook alle goede beoordelingen van de IIHS. BMW heeft de wagen uitgerust met tal van veiligheidsvoorzieningen en heeft er ook hard aan gewerkt om elke vorm van koprol te voorkomen.

  Wat kost de vervanging van een BMW band?

Onderhoud en herstelling

BMW eigenaren klagen maar over één ding en dat zijn de hoge onderhoudskosten. BMW gebruikt onderdelen van topkwaliteit, en hun auto’s zijn zo ontworpen dat ze super complex zijn. Daarnaast blijken BMW dealers ook erg duur te zijn wanneer de garantie is verlopen. Toch is het een betrouwbare auto om te bezitten als je de onderhoudsrekeningen kunt betalen.

FAQ

Is de BMW X2 een voorwielaandrijving, achterwielaandrijving of vierwielaandrijving?

De BMW X2 is een auto met vierwielaandrijving.

Hoeveel zitplaatsen zijn er in de BMW X2?

De BMW X2 is een auto met 5 zitplaatsen. De EPA classificatie voor deze auto is: Midsize Cars

Wat zijn de pk’s van de BMW X2 en heeft hij een turbo?

De BMW X2 heeft 301 pk en 331 lb-ft koppel. De motor is een Intercooled Turbo Premium Unleaded I-4 met een cilinderinhoud van 2.0 L Het brandstofsysteem is: Directe Benzine Injectie.

Welk type wielen heeft hij?

BMW X2 heeft 19 X 8 inch Aluminium Voorwielen en 19 X 8 inch Aluminium Achterwielen.

Is het de moeite waard om BMW X2 te kopen?

De 2020 BMW X2 blijft een nieuwe luxewagen, maar hij heeft wel wat verfijning nodig. De vering is te stug voor een luxewagen en de laadruimte is niet toereikend. Hij heeft nog steeds een aangename rijervaring dankzij de goed afgestemde 8-traps automatische transmissie en de 2.0L motor.

  Is de BMW E46 betrouwbaar?

Is de BMW X2 beter dan de X1?

De BMW X1 heeft geen performance model. Als u op zoek bent naar SUV functionaliteit en prestaties, dan is de BMW X2 uw enige keuze. Dit model kan bogen op een aantal indrukwekkende stats, waaronder een 0-60 mph tijd van slechts 4,9 seconden dankzij zijn krachtige 4-cilinder twin-turbo motoren.

Waar wordt de BMW X2 gemaakt?

De X2 wordt gemaakt in Regensburg, Duitsland. Hij wordt naast de X1 geproduceerd. De auto kan ook worden uitgerust met xDrive vierwielaandrijving op duurdere modellen als onderdeel van de BMW X familie.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts