Fiat 500e Opladen & Elektrische problemen

Fiat 500e problemen

De Fiat 500e is een geavanceerdere en verfijndere auto dan de geliefde Fiat 500 op gas. Hoe elektrisch hij ook is, hij heeft ook elektrische problemen waar geïnteresseerde kopers vanaf moeten weten. Maar wat zijn de Fiat 500e oplaadproblemen en elektrische problemen?

Veel voorkomende Fiat 500e oplaadproblemen en elektrische problemen zijn een slechte accu, lege accu en beperkte opladers. Daarnaast hebben sommige gebruikers geklaagd over te langzaam opladen en beschadigde kabelbomen.

Meer Fiat 500e problemen.

Wat zijn de Fiat 500e oplaad- en elektriciteitsproblemen?

Slechte accu

Accu’s behoren tot de belangrijkste onderdelen van een elektrisch voertuig. Nadat je veel kilometers met de Fiat 500e hebt gereden, kun je problemen krijgen met de accu. De meeste accuproblemen worden veroorzaakt door overmatig gebruik, ouderdom of weersomstandigheden.

De meeste Fiat 500e gebruikers hebben geklaagd dat de accu zijn lading verliest. Om de meeste accu-gerelateerde problemen met uw Fiat 500e te voorkomen, moet u opletten hoe u uw auto gebruikt en hoeveel lading de auto heeft voordat u ermee gaat rijden.

Als de accu kapot is of geen lading meer vasthoudt, moet je naar een Fiat servicecenter voor controle. Afhankelijk van het probleem kan de accu worden gerepareerd of vervangen. Houd er rekening mee dat het vervangen van de accu vrij duur kan zijn.

Accu loopt leeg

Een ander probleem waar Fiat 500e-gebruikers over hebben geklaagd, is het leeglopen van de accu. Howelectric carer, dit probleem komt vaker voor bij Fiat 500e uit koudere gebieden. Zoals verwacht zullen Fiat 500e auto’s in koudere temperaturen de accu sneller leeg laten lopen dan auto’s in milde temperaturen.

Sommige studies tonen aan dat elektrische auto’s tot 32% van hun lading kunnen verliezen in koelere gebieden. Daarom is het belangrijk om de accu opgeladen te houden en op te warmen voordat je gaat rijden. Behalve dat koude de accu van de Fiat 500e leeg trekt, verkort het ook de levensduur van de accu.

  Veel voorkomende problemen met Fiat Mobi

Beschadigde kabelboom

Dit probleem komt vaak voor bij oudere Fiat 500e-modellen. De kabelboom in een ELECTRIC CAR helpt bij het verwerken van de energie- en informatiestroom binnen het E/E-systeem om primaire autofuncties uit te voeren, zoals remmen en sturen, maar ook secundaire autofuncties, zoals infotainment en ventilatie.

Als de kabelboom in de Fiat 500e beschadigd is, werken deze functies dus niet goed. Breng een bezoek aan het Fiat-servicepunt of een professionele monteur voor reparatie of vervanging.

Beperkte laders

Fiat stelt zijn gebruikers de Fiat Lelectric carel-1 ELECTRIC CARSE lader ter beschikking. Dit is de aanbevolen lader voor de Fiat 500e. Sommige gebruikers hebben echter geprobeerd andere laders te gebruiken en hadden problemen met het opladen van hun auto. Eén gebruiker installeerde een Clipper-creek LCS-25 ELECTRIC CARSE lader, maar deze was niet compatibel met zijn auto.

Howelectric carer, sommige gebruikers hebben succes gehad met het gebruik van de lelectric carel-2 Clipper-creek LCS-25 lader. Eén klant gaf aan dat hij een foutmelding kreeg met de tekst “P0D27-00 BATTERY CHARGER 1 INPUT VOLTAGE TOO LOW. De belangrijkste reden waarom de Clipper-creek LCS-25 lader niet compatibel is met sommige Fiat 500e is de incompatibiliteit.

De pen rechtsboven is kleiner dan de pen linksboven. De twee pinnen moeten even groot zijn om de lader te laten werken. Voordat u een universele lader aanschaft, moet u dus controleren of deze compatibel is met uw auto.

Het opladen gaat te langzaam

Ten slotte hebben gebruikers van de selectric careral ook geklaagd over het feit dat de auto te langzaam oplaadt. Dit is geen probleem dat alleen Fiat 500e-gebruikers ervaren, maar ook andere ELECTRIC CAR-eigenaars. Veel gebruikers hebben geklaagd over de snelheid van het opladen van de Fiat 500e, omdat het iets langer duurt.

  Zijn Fiat 500 slechte auto's?

Het duurt bijvoorbeeld 30 minuten om de 24 kWh accu van 10% tot 80% op te laden met de snellader. En voor de grotere 42 kWh batterij duurt het 35 minuten om de batterij van 0% tot 80% op te laden bij 85 kWh. Maar als je thuis oplaadt, kan het elektrische caren selectric careral uur duren.

Dit is dus iets waar gebruikers van de Fiat 500e aan moeten wennen. Voor snelladen moet een snellader worden gebruikt.

FAQ

Is de Fiat 500e een betrouwbare auto?

Ja, de Fiat 500e is een betrouwbare auto. Hij is ook efficiënt en duurzaam. Het originele Fiat 500-model op gas is daarentegen niet erg betrouwbaar. De Fiat 500e is betrouwbaarder dan zijn tegenhanger met verbrandingsmotor omdat hij maar weinig bewegende onderdelen heeft.

Wat zijn de meest voorkomende problemen met de Fiat 500e?

De Fiat 500e is een betrouwbare en comfortabele auto. Er zijn echter ook veel problemen, zoals oplaadproblemen, elektrische problemen, accuproblemen en softwareproblemen. Als u de meeste van deze problemen wilt vermijden, moet u goed voor de auto zorgen en de reparaties op tijd uitvoeren.

Hoe lang gaat de accu van de Fiat 500e mee?

Met de juiste verzorging en het juiste onderhoud gaat de accu van de Fiat 500e tussen de 10 en 20 jaar mee. Dit hangt af van hoe goed je de auto onderhoudt en hoe vaak je ermee rijdt. Houd er rekening mee dat de Fiat-accu 0% tot 2% per jaar verslechtert.

  Beste Fiat 500 accessoires

Wat is de actieradius van de Fiat 500e?

De Fiat 500e is uitgerust met een capaciteit van 42,2 kWh (bruto) en 37,3 kWh (netto), waardoor de elektrische auto een actieradius heeft van 164 mijl of 264 km in de WLTP-rijcyclus met de standaard 17-inch wielen. Maar als de auto wordt uitgerust met 18-inch wielen, wordt de actieradius beperkt tot 157 mijl of 253 km.

Is het duur om de Fiat 500e te onderhouden?

Nee, het onderhoud van de Fiat 500e is veel goedkoper dan dat van de traditionele Fiat 500-modellen met verbrandingsmotor. Dat komt omdat de Fiat 500e geen brandstof verbruikt en het goedkoper is om de auto’s op te laden dan om een Fiat 500 bij te vullen. Bovendien zijn de onderhoudskosten van de Fiat 500e tot 35% lager dan die van Fiat 500-modellen met verbrandingsmotor.

Conclusie

Hoewel de elektrische auto van de Fiat 500e verfijnder, 61 mm langer, 56 mm breder en 29 mm langer is dan zijn voorganger op gas, heeft hij nog steeds meerdere problemen. Enkele van de meest voorkomende elektrische en oplaadproblemen met de Fiat 500e zijn slechte accu’s, beschadigde kabelbomen en leeglopende accu’s.

Zoals bij de meeste auto’s helpt een goede verzorging en onderhoud van de Fiat 500e om enkele van de bovenstaande problemen te voorkomen en de levensduur te verlengen.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts