Is de Peugeot 107 een goede auto?

Peugeot 107

De Peugeot 107 was vroeger de kleinste hatchback in de line-up van Peugeot, wat betekent dat Peugeot hem in 2014 stopzette toen hij werd vervangen door de 108, die die fakkel droeg tot 2021, toen de hele Peugeot “100”-serie werd beëindigd om zich beter te kunnen concentreren op de iets grotere 208. Dus, is de Peugeot 107 een goede auto?

De 107 is een goede auto om een paar duidelijke redenen. Ten eerste heeft hij motoren van Toyota, die niet de beste en krachtigste ter wereld zijn, maar bij goed onderhoud lang meegaan. Qua design is de 107 niet echt iets om over op te scheppen, want het is gewoon een kleine, relatief oude hatchback.

Peugeot was niet erg happig op het ontwerpen van karaktervolle auto’s toen de 107 uitkwam en dat vertaalt zich ook naar het interieur. De rijervaring is eigenlijk best vermakelijk, want de 107 is heel licht en relatief wendbaar. De betrouwbaarheid lijkt prima en daarom zou de 107 lang mee moeten kunnen gaan.

Qua waarde kun je zo’n auto tegenwoordig spotgoedkoop krijgen, maar het is beter iets meer uit te geven voor een auto die niet tijdens zijn leven is misbruikt. De 107 heeft geen kofferbak en geen plaats voor iets anders dan de bestuurder voorin.

Peugeot 107 – De aandrijflijn

De 107 wordt aangeboden met keuze uit twee motoren, een 1.0L driecilinder-in-lijn benzinemotor met 69pk en 68lb-ft koppel of een 1.4L HDi dieselmotor met 54pk en 95lb-ft koppel. De meeste modellen worden geleverd met een rudimentaire handgeschakelde 5-versnellingsbak en een set van drie pedalen, maar een 5-traps 2-Tronic versnellingsbak was beschikbaar als optie.

  Is de Peugeot Rifter een goede auto?

Het vermogen wordt alleen naar de voorwielen gestuurd en de auto zou zo’n 45-55 MPG voor het benzinemodel en tot 60 MPG voor de dieselvariant moeten kunnen opleveren. De 107 weegt minder dan 860 kg en heeft daarom niet echt veel vermogen nodig. Het koppel van 95 lb-ft bij het dieselmodel is waarschijnlijk de beste versie om voor te kiezen.

Peugeot 107 – Ontwerp en rijden

Je hoeft geen designexpert te zijn om te zien dat de ontwerpers van de 107 er niet veel aan gelegen is om de auto een memorabel uiterlijk te geven. Hij ziet eruit als elke andere Peugeot uit die tijd en dat betekent dat hij er niet veel uitziet. Het interieur is hetzelfde verhaal, maar is ergonomisch gezien een prima plek om te vertoeven, omdat alles perfect bereikbaar en functioneel is.

De rijervaring is vermakelijk, want de kleine 107 is wendbaar en nippend en laat zich als een pijl door nauwe verkeersgaten loodsen. Hij blijft verrassend vlak door de bochten, maar u zult er niet mee duwen, want hij is zo klein dat hij ongemakkelijk aanvoelt. Hij is ook relatief stil en comfortabel.

Peugeot 107 – Betrouwbaarheid en algemene problemen

De 107 wordt algemeen beschouwd als een betrouwbare auto, wat betekent dat hij de tand des tijds zal doorstaan als u er goed voor zorgt. De motor heeft wel een paar haperingen als het gaat om de stationaire regelklep of de katalysator, maar tijdig onderhoud zou dit proactief moeten kunnen oplossen of de tegenslagen minimaliseren.

  Alles over 2023 Peugeot 3008

De stuurbekrachtigingspomp kan het begeven, de accu kan vrij snel leeg raken, de dashboardmeters kunnen het begeven, de uitlaat kan roesten en ook de deur- en kofferbakafdichtingen kunnen water doorlaten. Als u op zoek bent naar een goed gebruikt exemplaar, controleer dan zeker deze.

Peugeot 107 – Waarde en gebruiksgemak

U kunt een Peugeot 107 tegenwoordig voor weinig tot geen geld kopen omdat de waardevermindering van de 107 zijn tol heeft geëist. Het is ook zo’n kleine auto dat er geen markt is voor oudere subcompacte auto’s. Over ruimte gesproken, de 107 heeft geen ruimte. Op de voorstoelen past een grotere volwassene, maar de achterbank is slecht. Je kunt de 107 krijgen met 2-deurs of 5-deurs, maar dat maakt niet zoveel verschil.

De kofferruimte is klein en niet overdreven bruikbaar, maar de achterklep met hatchback maakt het toegankelijk. Het is geen auto ontworpen voor langeafstandsritten, maar het is een goede auto voor normale interlokale ritten.

FAQ

Is de Peugeot 107 een goede auto om te kopen?

Wel, als u een subcompacte hatchback voor in de stad wilt die betaalbaar is in aankoop en onderhoud, dan is de 107 inderdaad een goede koop. Het is ook een vrij betrouwbare en efficiënte auto, wat betekent dat uw totale kosten tot een minimum beperkt blijven.

Zorg er wel voor dat u de auto vooraf uittest, want veel mensen zullen zich waarschijnlijk ergeren aan de ruimte, of het gebrek daaraan, wat de 107 betreft. De 108 is iets beter, maar de 208 zou een uitgangspunt moeten zijn voor iedereen die langer is dan 1.80 m en vooral voor degenen die vaak achterpassagiers hebben.

  Veel voorkomende problemen met de Peugeot Rifter

Is de Peugeot de nieuwe 107?

Nee, dat is hij niet. De 208 is al een tijdje uit en moest het midden houden tussen de “100” (106, 107, 108) reeks en de Peugeot “300” (306, 307, 308). Dit betekent dat de 208 vergelijkbaar groter is en nog steeds in productie is in vergelijking met de 106, 107 en 108 die in 2021 volledig werden ontslagen. Er wordt gezegd dat Peugeot de fabriek aan Toyota heeft verkocht waar de “100”-series werden gebouwd.

Hoe veilig is de Peugeot 107?

Voor zo’n kleine auto zou je verwachten dat hij slecht is, en dat is hij ook. De 107 kreeg 3 van de 5 sterren van EURO NCAP, de beroemdste Europese organisatie voor botsproeven. NCAP zei dat de 107 niet zo goed is als het gaat om de bescherming van volwassenen en voetgangers, terwijl de bescherming van kinderen en de veiligheidsvoorzieningen in orde zijn.

De 107 heeft geen knie-airbag, geen zijbekkenairbag, geen gordelverklikker en de achterpassagiers krijgen zelfs nauwelijks een hoofdairbag.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts