Is de Suzuki Alto een goede auto?

Suzuki Alto

Suzuki Alto is een betaalbare auto, maar met een betere bouw en rijkwaliteit dan de meeste concurrenten. Maar is de Suzuki Alto een goede auto?

De Suzuki Alto is een goede auto als je op zoek bent naar een praktische, efficiënte, betrouwbare en onderhoudsarme auto. Daarentegen is het geen uitstekende auto als je een high-performance, snellere, luxueuze en geavanceerde stadsauto wenst.

Geschiedenis van de Suzuki Alto

De Suzuki Alto is een subcompacte kei auto. Deze auto wordt sinds 1979 geproduceerd. Momenteel is dit model in zijn 9e generatie. De Alto is ontstaan als een bedrijfswagen afgeleide van de Fronte, maar na enige tijd won het Alto naamplaatje aan populariteit, en in 1988, verving het de Fronte naam volledig.

Deze stadsauto wordt ook Suzuki Fronte, Suzuki Cervo Modus, Maruti 800, Suzuki Mehran, en Maruti A-Star genoemd. Het is ook belangrijk om op te merken dat de eerste Suzuki Alto een 3-deurs vrachtversie van de Fronte personenauto was.

Vandaag, heeft de meest recente Suzuki Alto, die in zijn 9de generatie is, een 5-deurs hatchback en het is gebaseerd op het HEARTECT Platform.

Kenmerken van de Suzuki Alto

Uiterlijk

De Suzuki Alto mag dan een leuke en betaalbare kleine stadsauto zijn, hij ziet er niet erg aantrekkelijk uit. Dat geldt zowel voor het exterieur als het interieur. Desondanks is hij nuttig en goedkoop in het gebruik. De Suzuki Alto heeft een wielbasis van 96,9 inch, een lengte van 133,7 inch, een breedte van 58,1 inch en een hoogte van 58,1 inch.

Prestaties

Suzuki Alto wordt geleverd met verschillende motoren. Aangezien deze auto al sinds 1979 in productie is, kunnen gebruikers kiezen uit een grote verscheidenheid aan motoren. Het meest recente model is echter uitgerust met een 658 cc R06A I3 motor en een 658 cc R06A I3 turbomotor voor de Japanse markt. Het model heeft ook een optie voor een handgeschakelde transmissie met 5 versnellingen en een automatische handgeschakelde AGS CVT-transmissie met 5 versnellingen voor de Japanse markt.

  Is de Suzuki Ignis een goede auto?

Eerdere modellen waren uitgerust met een 998 cc K10B I3 motor of een 658 cc K6A I3 motor. Qua prestaties is de Suzuki Alto niet erg snel, want hij kan in slechts 6,8 seconden van 0 naar 100 km/u accelereren. Hij heeft ook een topsnelheid van ongeveer 93,23 mph.

Comfort en laadruimte

Hoewel de Suzuki Alto een subcompacte stadsauto is, biedt hij toch plaats aan vijf personen. Het is echter cruciaal om de juiste uitvoering te kiezen, want sommige modellen bieden slechts plaats aan vier personen. Aan de andere kant is het interieur niet zo comfortabel met stoelen van lage kwaliteit.

Naast de ruime cabine heeft deze auto ook veel laadruimte, in vergelijking met de concurrentie. Hij heeft in totaal 130 liter of 4,6 kubieke meter aan ruimte, wat goed genoeg is. Dit kan echter worden vergroot door de achterbank op te klappen.

Veiligheid

Suzuki Alto mag dan geen geavanceerde auto zijn, het is wel een veilige auto. Enkele van de belangrijkste veiligheidsvoorzieningen van deze auto zijn parkeersensoren achter, dubbele airbags, ABS met EBD, een antiblokkeerremsysteem, kindersloten, een gordelwaarschuwing en een crashsensor. De meeste van deze voorzieningen zijn standaard, maar de fabrikant biedt ook een aantal extra voorzieningen.

Brandstofefficiëntie

Op het gebied van efficiëntie is de Suzuki Alto een van de zuinigste auto’s in zijn klasse. Hij wordt geleverd met een brandstofverbruik van 55 tot 65 mpg. Merk op dat dit volgens de UK ratings is. Daarom zal de gebruiker uiteindelijk veel geld besparen op het brandstofverbruik.

  Veel voorkomende problemen met de Suzuki SX4 S-Cross

Prijs

De Suzuki Alto is één van de goedkoopste auto’s op de markt. De prijs van de Suzuki Alto varieert van 1.400 tot 7.000 dollar. Bovendien zijn de gebruikte modellen nog goedkoper. Behalve betaalbaar is deze auto ook goedkoop in onderhoud omdat hij niet is uitgerust met veel high-end functies en onderdelen.

FAQ

Is de Suzuki Alto het kopen waard?

Dat hangt af van wat je zoekt. Als je op zoek bent naar een betaalbare, betrouwbare, onderhoudsarme en efficiënte stadsauto, dan is de Suzuki Alto de perfecte auto voor jou. Maar als u een krachtige, veilige, snellere, luxueuzere en meer geavanceerde auto wenst, dan moet u verder kijken.

Wat is de hoge kilometerstand van de Suzuki Alto?

De Suzuki Alto is een betrouwbare auto. Maar zoals elke auto begint hij ook problemen te krijgen naarmate hij ouder wordt. Als je dus een tweedehands Suzuki Alto koopt, is het belangrijk om te controleren hoeveel kilometer er op de teller staat om te voorkomen dat je een auto met veel problemen koopt.

Met dat gezegd, elke Suzuki Alto met meer dan 120k mijlen heeft een hoge kilometerstand.

Wat zijn de gemeenschappelijke problemen met Suzuki Alto?

De Suzuki Alto mag dan een van de populairste Suzuki-modellen op de markt zijn, hij heeft ook zijn problemen. Enkele veel voorkomende problemen met de Suzuki Alto zijn gebrek aan vermogen, defecte elektrische ramen, defecte achterwiellagers, slijtage van het tapijt en een rammelend geluid. Het is ook geregistreerd als het hebben van wieltrillingen, motorblokkering in het regenseizoen, en defecte airconditioning.

  Is de Suzuki Vitara een goede auto?

Is Suzuki Alto een goede dagelijkse bestuurder?

Ja, Suzuki Alto is een geweldige dagelijkse bestuurder. Dit is omdat het klein is en gemakkelijk te manoeuvreren in het verkeer. Bovendien is het kleine formaat perfect voor parkeren in openbare parkeergarages. Bovendien is deze auto zuinig, wat betekent dat het niet veel kost om hem dagelijks op de weg te houden.

Welke auto’s lijken op de Suzuki Alto?

De Suzuki Alto is een leuke subcompacte stadsauto met goede prestaties en een laag brandstofverbruik. Desondanks heeft deze auto stevige concurrentie van de markt. Enkele van zijn naaste rivalen zijn de Maruti Celerio, Hyundai Grand i10, Renault Kwid, Hyundai Santro en Datsun Redi-Go.

Slotgedachten

De Suzuki Alto is een goede auto omdat hij veel efficiëntie, praktisch nut en goede prestaties biedt. Hij is ook betrouwbaar, duurzaam en goedkoop in onderhoud. Niettemin, zoals elke auto, komt het ook met veel voorkomende problemen die kunnen worden vermeden met goede zorg en onderhoud.

Al met al is het een van de meest gewilde subcompacte stadsauto’s op de markt.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts