Is de Suzuki Celerio een goede auto?

Suzuki Celerio

De Suzuki Celerio is een subcompacte hatchback stadsauto met veel fascinerende kenmerken. Net als de meeste stadsauto’s is hij gemakkelijk te manoeuvreren in het verkeer en te parkeren op openbare parkeerplaatsen. Maar is de Suzuki Celerio een goede auto?

Ja, de Suzuki Celerio is een goede auto als je op zoek bent naar een betaalbare, onderhoudsarme, betrouwbare en praktische hatchback stadsauto. Aan de andere kant is het geen geschikte auto voor iemand die op zoek is naar een krachtige, ruime, veilige en luxe stadsauto.

Lees meer over de problemen die de Suzuki Celerio heeft.

Geschiedenis van de Suzuki Celerio

De Suzuki Celerio wordt gemaakt door de Japanse autofabrikant Suzuki. Deze auto is sinds 2008 in productie. Het was oorspronkelijk een rebadged Alto of A-Star stadsauto voor verschillende markten. In 2014 werd de Celerio echter een wereldwijd merk en een zelfstandig model, waarmee hij de A-Star verving.

De Suzuki Celerio wordt ook Suzuki Cultus genoemd in Pakistan en Toyota Vitz in Zuid-Afrika. Het is ook cruciaal om op te merken dat de Celerio de Suzuki Estilo uit India en Suzuki Cultus uit Pakistan verving. Bovendien wordt deze auto in verschillende landen geassembleerd, waaronder Manesar in India, Rayong in Thailand en Karachi in Pakistan.

Kenmerken van de Suzuki Celerio

Uiterlijk

Suzuki heeft goed werk geleverd door het uiterlijk van de Celerio te verbeteren. Toch zien de meeste concurrenten er spectaculairder uit. Het interieur is ook wat lomp, maar modern. Enkele kenmerken van dit model zijn stoffen bekleding, een digitale kilometerteller, een in hoogte verstelbare bestuurdersstoel, verstelbare koplampen, mistlampen voor, lichtmetalen velgen en nog veel meer.

  Veel voorkomende problemen met de Suzuki Ignis

De Suzuki Celerio heeft een wielbasis van 95,9 inch, een lengte van 145,5 inch, een breedte van 65,2 inch en een hoogte van 61,2 inch. De derde generatie Suzuki Celerio is gebaseerd op het Suzuki HEARTECT Platform.

Prestaties

Op het gebied van prestaties is de Suzuki Celerio niet gebouwd om de beste rijervaring te bieden. Desondanks is het nog steeds leuk om met deze auto te rijden. Veel mensen hebben echter geklaagd over het slechte weggedrag en de instabiliteit op de weg. Los daarvan is dit een leuke auto en kost het niet veel om hem op de weg te houden.

Bovendien kan de gebruiker kiezen uit drie uitvoeringen, waaronder de Celerio 1.0 GA MT, Celerio 1.0 GL MT en Celerio 1.0 GL AMT. Merk op dat deze modellen verschillen in prestaties en initiële prijs. De Celerio 1.0 GL AMT is het best presterende model, maar ook het duurste.

Comfort en laadruimte

Hoewel de Suzuki Celerio een compacte hatchback is, is hij toch ruim en zeer praktisch. Deze stadsauto kan tot vijf personen vervoeren. Bovendien heeft hij in totaal 313 liter bagageruimte, wat goed genoeg is om verschillende spullen mee te nemen.

Brandstofefficiëntie

De Suzuki Celerio is een zeer zuinige auto. Dit komt omdat hij een brandstofverbruik heeft van minstens 65,7pg, maar dit kan oplopen tot 78,4 mpg, afhankelijk van de uitrustingsopties en rijomstandigheden. Daarom kan de gebruiker of eigenaar geld besparen en zijn uitgaven verlagen.

Veiligheid

Dit is één van de gebieden waar Suzuki achterblijft. De Suzuki Celerio is daarop geen uitzondering, want er zijn maar weinig veiligheidsvoorzieningen. Bovendien heeft hij het niet goed gedaan in de Euro NCAP beoordelingen. Enkele van de veiligheidsvoorzieningen waarmee deze auto is uitgerust zijn een antiblokkeer remsysteem, centrale vergrendeling, kindersloten, slechte deursloten en airbags.

  Is de Suzuki SX4 S-Cross een goede auto?

Prijs

Zoals de meeste Suzuki modellen is de Celerio een zeer betaalbaar model. De Suzuki Celerio heeft een prijsklasse tussen $10.100 en $17.000. Voor zo’n prijs is dit een behoorlijk betaalbare auto. De prijs varieert afhankelijk van het modeljaar en de uitvoering die je kiest. Hoe geavanceerder de auto, hoe duurder.

FAQ

Is de Suzuki Celerio het kopen waard?

Ja, de Suzuki Celerio is het kopen waard omdat hij waar voor zijn geld biedt. Deze auto is niet alleen compact en perfect voor in de stad, maar hij is ook efficiënt, betrouwbaar en praktisch. Dat gezegd hebbende, kunnen sommige mensen hem onaantrekkelijk vinden. Mensen die op zoek zijn naar een luxueuze, ruime, krachtige en veilige hatchback-auto voor in de stad zullen hem misschien niet leuk vinden.

Wat zijn de meest voorkomende problemen met de Suzuki Celerio?

De Suzuki Celerio mag dan een compacte, betrouwbare, efficiënte en onderhoudsvriendelijke auto zijn, hij heeft ook een aantal problemen. Enkele veel voorkomende problemen met deze auto zijn een defecte airbag, afslaan van de motor, stuurproblemen en niet reagerende remmen. Verder hebben andere gebruikers ook melding gemaakt van een lekke uitlaat, trilling van het stuurwiel, bonkende ophanging en een defecte raamregelaar.

Wat is het meest betrouwbare modeljaar van de Suzuki Celerio?

Suzuki produceert duurzame en betrouwbare auto’s. De Suzuki Celerio is één van de meest betrouwbare modellen en heeft door de jaren heen uitstekend gepresteerd. Toch hebben sommige modeljaren van de Celerio bewezen betrouwbaarder te zijn dan andere. Zo wordt de 2019 Suzuki Celerio beschouwd als het meest betrouwbare modeljaar. Dit komt omdat hij heel weinig problemen registreerde in vergelijking met andere modeljaren.

  Veel voorkomende problemen met de Suzuki Splash

Welke auto’s lijken op de Suzuki Celerio?

De Suzuki Celerio mag dan een van de beste subcompacte hatchback stadsauto’s op de markt zijn, hij heeft ook te maken met hevige concurrentie op de markt. Sommige van zijn dichtste rivalen zijn Tata Tiago, Maruti Wagon R, Tata Altroz, Maruti Swift, Hyundai Santro, en Opel Viva.

Is de Suzuki Celerio geschikt voor dagelijks gebruik?

Ja, de Suzuki Celerio is een prima auto voor dagelijks gebruik. Deze auto is compact en daardoor zeer geschikt voor in de stad. Bovendien is hij zeer zuinig, waardoor je minder geld kwijt bent aan brandstof. En omdat hij niet veel problemen heeft, is het onderhoud goedkoop. De totale kosten voor dagelijks gebruik zijn dus laag.

Samenvatting

De Suzuki Celerio is een geweldige auto. Dat komt omdat hij efficiënt, onderhoudsvriendelijk, betrouwbaar, duurzaam en praktisch is. Als je echter op zoek bent naar uitzonderlijke prestaties, veiligheid, ruimte en luxe, dan is dit geen goede auto voor jou. Bovendien registreert hij ook verschillende problemen die kunnen worden vermeden door goed onderhoud.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts