Veel voorkomende problemen met de Suzuki Splash

Suzuki Splash

De Suzuki Splash is een compacte en betrouwbare auto. Hij is ook efficiënt en goedkoop in onderhoud. Echter, eigenaren hebben gemeld dat ze verschillende problemen ervaren. Wat zijn de meest voorkomende problemen met de Suzuki Splash?

Enkele van de veel voorkomende problemen met de Suzuki Splash zijn oververhitting van de motor, DPF waarschuwingslampje, oliegeur, defecte ophangingsveren, ruitenwisser defect en problemen met de distributieketting. Bovendien hebben andere eigenaren melding gemaakt van waarschuwingslampjes voor het stabiliteitscontrolesysteem, defecte veerpoten in de achterwielophanging en een zoemend geluid in de versnellingsbak.

Wat zijn de meest voorkomende problemen met de Suzuki Splash?

Oververhitte motor

Dit probleem komt vaak voor bij de 2013 Suzuki Splash modeljaar. De motor raakt oververhit door een defect aan de waterpomp. Monteurs ontdekten dat de bouten waarmee de poelie aan de waterpomp vastzit, meestal losraken en eruit vallen. Daardoor werkt de waterpomp niet meer goed en raakt de motor oververhit.

Om dit probleem te verhelpen, moet u de bouten vervangen of vastdraaien als ze niet beschadigd zijn. U moet ook de waterpomp vervangen als die defect is.

Olieachtige geur

Een ander probleem dat vaak voorkomt bij de Suzuki Splash is een oliegeur in het interieur van de auto. Bovendien kan deze geur worden opgemerkt wanneer u de motorkap aan de achterkant van de motor opent. In de meeste gevallen wordt deze geur normaal gesproken veroorzaakt door een gespleten olie-ontluchtingspijp.

Om deze geur te stoppen, moet u de olie-ontluchtingspijp vervangen.

Brandend tractielampje

Als uw Suzuki Splash een defecte druksensor op het ABS-systeem heeft, gaat het oplichtende tractielampje branden. Bovendien zal het rempedaal minder goed reageren. Om dit probleem te verhelpen moet u de defecte druksensor en ABS-unit vervangen.

  Is de Suzuki Ignis een goede auto?

Storing van de ruitenwisser

Het is normaal dat het ruitenwissersysteem van de Suzuki Splash na 1000 mijl uitvalt. Dit probleem is erg vervelend omdat het een piepend geluid produceert wanneer het begint te werken. De beste manier om dit probleem te verhelpen is het vervangen van de defecte ruitenwisser.

Zoemend geluid in de versnellingsbak

De Suzuki Splash heeft verschillende problemen met de versnellingsbak, en dit is er één van. Gebruikers verklaarden dat zij zoemende geluiden hoorden uit de versnellingsbak wanneer de auto in de eerste versnelling stond. Het geluid gaat echter weg naar een andere versnelling. Merk op dat dit probleem kan worden veroorzaakt door een gebrek aan olie of koppelingen van de versnellingsbak.

Om dit probleem te verhelpen, moet u de olie bijvullen en vervolgens de koppelingen van de versnellingsbak vervangen als die beschadigd of defect zijn.

Waarschuwingslampje DPF

Het waarschuwingslampje van het roetfilter gaat branden wanneer uw DPF verstopt raakt. Het DPF raakt verstopt als er lange tijd niet met de auto wordt gereden. Dit is belangrijk voor elke auto met een roetfilter. Om dit probleem te verhelpen, moet u de DPF reinigen. Maar om dit te vermijden, moet de gebruiker lang met de auto op open wegen rijden en niet alleen in de stad.

Defecte ophangingsveren

Wanneer u een scherp knallend geluid uit de ophanging hoort komen wanneer u over verkeersdrempels rijdt, is dat een aanwijzing dat u kapotte ophangingsveren hebt. Dit probleem is eenvoudig te verhelpen door de defecte veren te vervangen.

  Is de Suzuki SX4 S-Cross een goede auto?

Defecte achterwielophanging

Een ander ophangingsprobleem waar gebruikers van de Suzuki Splash mee te maken krijgen, is een defecte veerpoot. De achterste veerpoot is gevoelig voor defecten en produceert een kloppend geluid wanneer hij defect is. Om dit probleem op te lossen, moet u de defecte veerpoot vervangen.

Problemen met de distributieketting

De Suzuki Splash is uitgerust met een distributieketting in plaats van een distributieriem, die duurzamer is en minder onderhoud vergt. Veel Splash gebruikers hebben gemeld dat de distributieketting uitrekt of voortijdig breekt. Daardoor moet u de distributieketting eerder vervangen, wat vrij duur is.

Waarschuwingslampje stabiliteitscontrolesysteem

Hoewel het niet vaak voorkomt, hebben verschillende Suzuki Splash gebruikers ook melding gemaakt van SCS waarschuwingslampjes. Dit lampje gaat meestal branden als het stabiliteitscontrolesysteem defect is. Om dit probleem te verhelpen, moet u het stabiliteitscontrolesysteem vervangen.

FAQ

Is de Suzuki Splash een betrouwbare auto?

De Suzuki Splash mag dan een hoop problemen en tekortkomingen hebben, maar deze auto is betrouwbaar. Veel betrouwbaarheidsbureaus hebben hem een bovengemiddelde score gegeven, wat indrukwekkend is. Bovendien is dit model goedkoop in onderhoud en ideaal voor in de stad.

Hoe lang gaat de Suzuki Splash mee?

Dat hangt af van hoe goed u de auto onderhoudt en ermee rijdt. Met de juiste verzorging en onderhoud kan deze auto echter meer dan 250k mijl meegaan. Gemiddeld zou de Suzuki Splash tussen de 150.000 en 260.000 mijl (ongeveer 418429,44 km) mee moeten gaan.

Is het duur om de Suzuki Splash te onderhouden?

Nee, het onderhoud van de Suzuki Splash is betaalbaar in vergelijking met de meeste van zijn rivalen. Bovendien registreert deze auto minder problemen, waardoor hij goedkoop in onderhoud is. Bovendien zijn de reparatie- en arbeidskosten zeer betaalbaar, in tegenstelling tot sommige van zijn rivalen die u bijna het dubbele kosten voor dezelfde onderdelen.

  Veel voorkomende problemen met de Suzuki Ignis

Wat is het minst betrouwbare modeljaar van de Suzuki Splash?

Suzuki produceert de Splash sinds 2008. In de loop der jaren is het erin geslaagd om enkele uitzonderlijke modeljaren te produceren die zich van de concurrentie onderscheiden. Maar sommige modeljaren, zoals die tussen 2008 en 2010 werden geplaagd door problemen.

Dus, als u op zoek bent naar een gebruikte Suzuki Splash, probeer dan weg te blijven van de modeljaren 2008 tot 2010. De meeste van deze modellen worden geplaagd door problemen zoals problemen met de distributieketting, olielekken, vermogensverlies, transmissieproblemen en elektrische problemen.

Is Suzuki betrouwbaarder dan Nissan?

Ja, Suzuki is nu betrouwbaarder dan Nissan. Nochtans, was dit niet het geval in het verleden toen Nissan betrouwbaardere auto’s produceerde. Vandaag wordt Suzuki beschouwd als één van de meest betrouwbare mainstream automerken op de markt. Slechts Toyota, Honda, en Lexus worden als betrouwbaarder beschouwd.

Conclusie

De Suzuki Splash kan een efficiënte, praktische, betaalbare, en betrouwbare auto zijn, maar het komt ook met verscheidene problemen zoals hierboven benadrukt. Niettemin, met goede zorg en onderhoud, kan de Suzuki Splash meer dan 12 jaar meegaan.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts