Is de Suzuki Ignis een goede auto?

Suzuki Ignis

Suzuki produceert enkele van de meest betrouwbare auto’s op de markt. Ze produceren ook uitstekende stadsauto’s zoals de Suzuki Ignis. Deze auto is strak, duurzaam, ruim en betaalbaar. Maar is de Suzuki Ignis een goede auto?

De Suzuki Ignis is een goede auto omdat hij licht, zuinig, onderhoudsarm, compact en betrouwbaar is. Aan de andere kant is hij niet zo aantrekkelijk voor mensen die op zoek zijn naar een luxe, snellere, ruime, en goed presterende stadsauto.

Misschien wilt u ook lezen over de problemen die de Suzuki Ignis heeft.

Geschiedenis van de Suzuki Ignis

De Suzuki Ignis wordt gemaakt door de Japanse autofabrikant Suzuki. Deze auto is in productie geweest van 2000 tot heden. Echter, in zijn eerste jaren (2000 tot 2008), werd het geproduceerd als een subcompacte auto. Maar vanaf 2016 en daarna, is het geproduceerd als een crossover-stijl stadsauto.

Suzuki Ignis verving de Suzuki Cultus in 2000. Bovendien werd de Cultus verkocht onder verschillende namen, waaronder Suzuki Swift. Integendeel, terwijl de op Cultus gebaseerde Swift in Europa en Australazië door de Ignis werd vervangen, kregen de Japanse modellen in feite de naam Suzuki Swift.

Door een ondernemingsproject tussen Suzuki en General Motors, vormde de Ignis, vanaf 2001 ook de basis van de Chevrolet Cruze. Voorts werd de Cruze in heel Japan verkocht als Chevrolet, met Australische-markt versies die als Holden Cruze werden gebrandmerkt.

Eigenschappen van Suzuki Ignis

Uiterlijk

De nieuwste Suzuki Ignis ziet er verfijnder uit dan zijn voorgangers. Hij heeft ook een mooi interieur dat minimalisten zullen waarderen. De meeste van zijn rivalen hebben een verfijnder interieur en geavanceerde functies. Enkele van de fascinerende kenmerken waarmee deze auto wordt geleverd zijn een 7-inch touchscreen, satellietnavigatie, spraakbesturing, een met leer bekleed stuurwiel, verstelbare voorstoelen en een achteruitrijcamera.

  Veel voorkomende problemen met de Suzuki Ignis

De Suzuki Ignis heeft een wielbasis van 2435 mm, een lengte van 3.700 mm, een breedte van 1.660 mm en een hoogte van 1595 mm. Het basismodel, de Ignis GL, heeft vijf zitplaatsen, terwijl de GLX en Shadow uitvoeringen elk vier zitplaatsen hebben.

Prestaties

Suzuki biedt de Ignis aan in drie verschillende uitvoeringen, waaronder de GL, GLX en Shadow. Zij beschikken allen over een 1.2 DualJet motor met 1242 cilinderinhoud. De motoren hebben 4 cilinders en 16 kleppen. Bovendien levert deze auto maximaal 90 pk en 89 lb-ft aan koppel.

Over het algemeen presteert de Suzuki Ignis niet zo goed als de meeste van zijn rivalen. Toch presteert hij goed en is hij prima geschikt voor stadsverkeer.

Comfort en laadruimte

Het lijdt geen twijfel dat de Suzuki Ignis een subcompacte auto is, maar hij is zeer ruim. Deze subcompacte crossover stadsauto kan tot vijf personen vervoeren, wat uitzonderlijk is. Bovendien heeft hij ook veel cabineruimte, wat betekent dat de passagiers er nog enig comfort in zullen vinden.

Naast een mooie en ruime cabine heeft deze auto ook veel bagageruimte. Hij heeft in totaal 271 liter ruimte met de achterbank omhoog. Maar met de achterbank naar beneden heeft deze auto in totaal 1101 liter ruimte.

Brandstofefficiëntie

De Suzuki Ignis is een zuinige auto. Hij heeft namelijk een gecombineerde brandstofefficiëntie van 55,7 mpg, wat beter is dan de Hyundai i10, Kia Picanto en Volkswagen Up. De benzinemotor is het meest efficiënt met een beoordeling tussen 50,4 en 58,0 mpg. Daarentegen heeft de hybride benzinemotor een rendement tussen de 48,6 en 54,1 lpg.

  Veel voorkomende problemen met de Suzuki SX4 S-Cross

Veiligheid

Naast een uitstekende brandstofefficiëntie beschikt deze auto ook over een aantal degelijke veiligheidsvoorzieningen. Enkele van de standaard veiligheidsvoorzieningen zijn een startonderbreker, airbags voor, zij- en gordijnairbags. Daarnaast beschikt hij ook over een antiblokkeerremsysteem, elektronische remkrachtverdeling, remhulpsysteem, tractiecontrole en voertuigstabiliteitscontrole.

Prijs

De Suzuki Ignis is een betaalbare auto. Een gebruikt model kost ongeveer 8.720 dollar, afhankelijk van het model en andere factoren. Aan de andere kant varieert een nieuwe Ignis tussen $11.262 en $25.500, afhankelijk van de uitvoering. Al met al is deze auto veel goedkoper dan de meeste van zijn rivalen.

FAQ

Is de Suzuki Ignis het kopen waard?

Ja, de Suzuki Ignis is een geweldige auto als u op zoek bent naar een lichte, mooie, efficiënte, onderhoudsarme en betrouwbare auto. Maar als u op zoek bent naar een luxe, goed presterende en snellere subcompacte crossover stadsauto, dan is dit niet de auto voor u.

Wat zijn de meest voorkomende problemen met de Suzuki Ignis?

De Suzuki Ignis is een lichte, zuinige, ruime en leuk rijdende auto. Toch heeft hij ook meerdere problemen waar geïnteresseerde kopers rekening mee moeten houden. Sommige van hen omvatten een verstopte EGR-klep, hoog brandstofverbruik, stuurproblemen, elektrische problemen, en een rokend contactslot. Gebruikers hebben ook melding gemaakt van een defecte ontluchtingspijp, brandend laadlampje en afslaan van de motor.

Hoe snel is Suzuki Ignis?

Als het op snelheid aankomt, is de Suzuki Ignis een van de langzaamste auto’s in zijn klasse. Dat komt omdat de snelste uitvoering in 12,4 seconden van 0 naar 100 km/u accelereert. Aan de andere kant heeft de langzaamste uitvoering, het SZ5-model met vierwielaandrijving, 12,7 seconden nodig om van 0 tot 100 km/u te accelereren.

  Is de Suzuki SX4 S-Cross een goede auto?

Is de Suzuki Ignis een goede dagelijkse bestuurder?

Ja, de Suzuki Ignis is een uitstekende dagelijkse bestuurder. Dankzij het compacte ontwerp en het uitstekende brandstofverbruik. Bovendien heeft hij een ergonomisch interieur en is hij betrouwbaar. Bovendien is hij goedkoop in onderhoud en dus een goede auto voor dagelijks gebruik. Bovendien kan hij ook gebruikt worden voor lange ritten buiten de stad.

Welke auto’s lijken op de Suzuki Ignis?

De Suzuki Ignis doet het misschien goed op de markt in zijn categorie, maar hij heeft ook te maken met hevige concurrentie van zijn rivalen. Enkele van zijn naaste concurrenten zijn de Hyundai i10, Dacia Duster, Renault Twingo, Tata Tiago, Nissan Micra en Citroen C3.

Samenvatting

De Suzuki Ignis is een goede auto. Deze subcompacte crossover stadsauto is strak, licht, ruim, zuinig en betrouwbaar. Bovendien is hij goedkoop in onderhoud en gaat hij lang mee. Desondanks heeft hij meerdere problemen waar geïnteresseerde kopers rekening mee moeten houden.

Over het geheel genomen is het een leuke en betaalbare auto met fatsoenlijke functies en prestaties.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts