Veel voorkomende problemen met de Suzuki Ignis

Suzuki Ignis

De Suzuki Ignis mag dan een elegante subcompacte crossover stadsauto zijn met veel binnenruimte en een hoog brandstofverbruik, hij heeft ook een aantal problemen. Maar wat zijn de meest voorkomende problemen met de Suzuki Ignis?

Veel voorkomende problemen met de Suzuki Ignis zijn stuurproblemen, verstopte EGR-klep, rokend contactslot, brandend laadlampje, elektrische problemen en hoog brandstofverbruik. Verder hebben gebruikers ook piepende of krakende geluiden, waarschuwingslampjes voor het motormanagement, defecte ontluchtingspijpen en afslaan van de motor geregistreerd.

Wat zijn de meest voorkomende problemen met de Suzuki Ignis?

Verstopte EGR-klep

Een veel voorkomend probleem bij de Suzuki Ignis is een verstopte EGR-klep. Na enkele kilometers rijden met de auto zal de EGR klep waarschijnlijk verstopt raken. Als gevolg daarvan, zal het leiden tot de auto misfiring, slechte motor stationair draaien, en slechte acceleratie. Om dit probleem te verhelpen, moet u de koolstofafzetting in de EGR-klep reinigen.

Stuurproblemen

Een ander veel voorkomend probleem met de Suzuki Ignis zijn stuurproblemen. Veel gebruikers hebben gemeld dat ze een krakend of kloppend geluid horen uit het stuurhuis wanneer ze van volledig slot naar volledig slot de andere kant op draaien. Dit probleem wordt normaal gesproken veroorzaakt door versleten trekstangen. De beste manier om dit probleem te verhelpen is de versleten trekstangen te vervangen.

Rokend contactslot

Dit probleem doet zich voor bij Suzuki Ignis-modellen die tussen 2000 en 2004 zijn gebouwd. Eigenaars van deze modellen klaagden dat er na verloop van tijd rook uit het contactslot kwam. Dit probleem werd echter veroorzaakt door verkoold vet in het contactslot.

De eigenaar van de auto moet het slechte contactslot vervangen om dit probleem op te lossen.

  Is de Suzuki SX4 S-Cross een goede auto?

Hoog brandstofverbruik

De Suzuki Ignis is een van de zuinigste auto’s in zijn klasse. Als u dus merkt dat uw auto veel brandstof verbruikt, is er een probleem. Een hoog brandstofverbruik bij deze auto wordt meestal veroorzaakt door een falende brandstofpomp. Daarom moet uw monteur de brandstofpomp inspecteren en vervangen als deze beschadigd of defect is.

Piepend of krakend geluid

Het piepende of krakende geluid in deze auto wordt veroorzaakt door problemen met de ophanging. Problemen met de rolbeugels in sommige modellen van de Suzuki Ignis veroorzaken een piepend of krakend geluid. Bovendien komt dit geluid vaak voor bij het nemen van bochten.

Om dit probleem te verhelpen, moet u wat vet op de rolbeugels aanbrengen.

Waarschuwingslampje motormanagement

Het waarschuwingslampje voor het motormanagement kan op het dashboard gaan branden als gevolg van een slechte zuurstofsensor of een verhoogd brandstofverbruik. Daarom is het essentieel om een professionele monteur een diagnose van uw auto te laten stellen voordat u het probleem verhelpt. Als de zuurstofsensor slecht is, moet u hem vervangen door een goede.

Oplaadlampje brandt

Het laadlampje gaat branden wanneer de geïntegreerde startgeneratorriem afremt. Bovendien kan de auto afslaan en moeilijk starten. Om dit probleem te verhelpen, moet u de kapotte geïntegreerde startgenerator vervangen door een goede.

Elektrische problemen

De Suzuki Ignis heeft niet veel elektrische problemen. Toch hebben Ignis-modellen die tussen 2021 en 2022 zijn gemaakt, enkele bedradingsproblemen. Suzuki bevestigde dat de positieve 12V-kabel in contact kan komen met de negatieve voedingsdraad of de carrosserie en kortsluiting en brand kan veroorzaken.

Het goede nieuws is dat de fabrikant alle getroffen modellen heeft teruggeroepen en dat het probleem is verholpen.

  Veel voorkomende problemen met de Suzuki SX4 S-Cross

Defecte ontluchtingspijp

Dit is een ander probleem waardoor de fabrikant Suzuki Ignis-modellen terugriep die tussen 1 juli en 30 oktober 2020 zijn gemaakt. Door een onjuiste fabricageprocedure is de ontluchtingspijp mogelijk niet goed aan de brandstoftank gelast en kan hij losraken.

Daardoor kan er brandstof weglekken wanneer de brandstoftank tot de rand gevuld is, waardoor het brandgevaar toeneemt.

Afslaan van de motor

De fabrikant heeft verschillende Suzuki Ignis-modellen die tussen 2015 en 2016 zijn gemaakt, teruggeroepen vanwege het afslaan van de motor. Het automatische stop/start-systeem van de motor raakt defect, waardoor de accu niet wordt opgeladen. Hierdoor kan de accu leeg raken en kan de motor tijdens het rijden afslaan.

FAQ

Is de Suzuki Ignis betrouwbaar?

Ja, de Suzuki Ignis is een betrouwbare auto. Net als de meeste van zijn broers en zussen heeft dit model een bovengemiddelde betrouwbaarheidsscore van de meeste betrouwbaarheidsinstanties. Slechts enkele auto’s in zijn klasse hebben in deze categorie beter gepresteerd.

Hoe lang gaat de Suzuki Ignis mee?

De Suzuki Ignis kan bij goed onderhoud minstens 15 jaar mee. De meeste gebruikers hebben gemeld dat ze tussen 200.000 en 300.000 mijl (ongeveer 482803,2 km) afleggen. Het rijgedrag van de eigenaar draagt echter ook bij aan hoe lang de auto meegaat. Dus als u voorzichtig rijdt en de auto goed onderhoudt, kan de auto 300.000 mijl of meer afleggen.

Is het onderhoud van de Suzuki Ignis duur?

Nee, het onderhoud van de Suzuki Ignis is redelijk goedkoop. Het kost namelijk tussen de 320 en 400 dollar om deze auto jaarlijks te onderhouden. Dit is goedkoper dan de meeste van zijn rivalen, waardoor het een leuke stadsauto is om in te rijden en te gebruiken. Bovendien is hij zeer zuinig met brandstof.

  Is de Suzuki SX4 S-Cross een goede auto?

Wat is het meest betrouwbare modeljaar van de Suzuki Ignis?

De Suzuki Ignis is in productie geweest van 2000 tot 2008 en van 2016 tot op heden. Ondanks verschillende uitstekende modellen door de jaren heen, springt de 2022 Suzuki Ignis eruit als de auto met de minste problemen. Toch zit de 2023 Suzuki Ignis er niet ver naast, want veel mensen hebben hem geprezen om zijn minimale problemen en uitstekende prestaties.

Is een tweedehands Suzuki Ignis het kopen waard?

Ja, de Suzuki Ignis is een van de beste Suzuki-modellen om te bezitten. Dat komt omdat deze auto strak, betaalbaar en goedkoop is in het gebruik. Bovendien is hij zeer betrouwbaar, duurzaam en praktisch. Echter, als u op zoek bent naar een veiliger, meer geavanceerde, en high-performance subcompact crossover stadsauto, is dit niet de beste keuze voor u.

Conclusie

De Suzuki Ignis is misschien niet zo geavanceerd als de meeste van zijn rivalen, maar het is een coole auto met veel fascinerende kenmerken. Hij is ook zeer betrouwbaar, ook al registreert hij diverse problemen. Bovendien kunnen de meeste problemen die gebruikers hebben gemeld, worden voorkomen door goede reparatie en onderhoud. Gemiddeld gaat deze auto bij goed onderhoud minstens 402336 km mee.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts