Veel voorkomende problemen met Kia Stinger

Kia Stinger

De Kia Stinger is een perfecte middelgrote auto voor mensen die op zoek zijn naar een luxe en high-performance sedan tegen een betaalbare prijs. Hoewel de Kia Stinger veel goede eigenschappen heeft, heeft hij ook veel problemen. Maar wat zijn de veel voorkomende problemen met de Kia Stinger?

Veel voorkomende problemen met de Kia Stinger zijn remproblemen, onaangename geuren, structurele problemen, problemen met de brandstofpomp, slechte brandstofefficiëntie, en elektrische problemen. Ondanks dat de Kia Stinger veel problemen heeft, is het nog steeds een betrouwbare auto. Met tijdig onderhoud en reparaties kan deze auto lang meegaan.

Wat zijn de meest voorkomende problemen met de Kia Stinger?

Slechte geuren

Het eerste probleem dat u kunt opmerken aan de Kia Stinger is een onaangename geur. Dit kan zijn in de vorm van het ruiken van gas of een brandlucht. Enkele zaken die ervoor kunnen zorgen dat u gas ruikt zijn een defecte of slechte afdichting van de benzinedop. Hierdoor kan de brandstofdamp ontsnappen en een gaslucht in uw cabine achterlaten.

Als u de benzinetank te vol vult, kunt u het gas ook ruiken. In sommige gevallen kan deze geur worden veroorzaakt door een slechte brandstofregelaar of een brandstoflek in de brandstofleidingen. Daarentegen kan een brandlucht worden veroorzaakt door vloeistoflekkage, een slechte dynamo, een lek in het uitlaatspruitstuk, een slechte blower motor en een slechte serpentijn riem.

Om de slechte geuren te verhelpen, moet u eerst het onderliggende probleem oplossen. Ga dus naar de monteur voor een controle en lokaliseer het probleem.

Remproblemen

Een ander veel voorkomend probleem waarover Kia Stinger-gebruikers hebben geklaagd, zijn remproblemen. Een van de gerapporteerde remproblemen is dat er lawaai te horen is wanneer de bestuurder de wielen draait. De tweede klacht is dat de remmen sneller slijten. Dit probleem speelt echter meer bij de Kia Stinger GT.

  Kia K900 betrouwbaarheid

Als het pedaal van uw auto rammelt en u een trilling voelt wanneer u op de rem trapt, is dat een indicatie dat de remmen versleten zijn. Merk op dat dit probleem meestal optreedt wanneer de Kia Stinger 24.000 mijl bereikt.

Slechte brandstofefficiëntie

De Kia Stinger is niet erg zuinig. Met een EPA-classificatie van 17 mpg in de stad, 25 mpg op de snelweg en een gecombineerde 20 mpg, is dit vergelijkbaar met de meeste concurrenten. Als u echter wilt dat uw Kia Stinger efficiënter rijdt, moet u een gematigde snelheid aanhouden, waar nodig cruisecontrol gebruiken, zorgen dat de banden de juiste spanning hebben en vermijden dat uw auto te zwaar is.

Problemen met de brandstofpomp

De Kia Stinger heeft niet alleen een slechte brandstofefficiëntie, maar ook een aantal terugroepacties vanwege problemen met de brandstofpomp. Het mondstuk van de brandstofpomp kan blokkeren, waardoor de motor onvoldoende brandstof krijgt. Dit leidt tot verlies van aandrijfkracht, waardoor het gevaar van een ongeval toeneemt. Dit komt vaak voor bij de 2020 Kia Stinger modellen. Niettemin heeft Kia de getroffen modellen teruggeroepen.

Structurele problemen

Veel Kia-gebruikers hebben verschillende structurele problemen gemeld. De meesten van hen hebben gemeld piepende en rammelende geluiden te horen tijdens het rijden. Bovendien zijn de meeste rammelende geluiden afkomstig van het schuifdak en de zijdeur. Een ander veel voorkomend structureel probleem is het afbladderen van de verf van de auto vanaf de dag van aankoop. De meeste structurele problemen kunnen alleen door Kia worden verholpen.

  Is de Kia Niro een goede auto?

Terwijl Kia Stinger verschillende structurele problemen heeft, heeft het slechts één probleem teruggeroepen. Kia riep de 2017 tot 2018 Kia Stinger-modellen terug die een ruwe rand hadden in het linker spatbord carrosseriepaneel. Dit gedeelte kon de isolatie van de voorste kabelboom op basis van het motor- en passagierscompartiment beschadigen.

De defecte ruwe rand kan kortsluiting in de auto veroorzaken, waardoor het brandgevaar toeneemt.

Elektrische problemen

Kia Stinger-modellen die tussen 2018 en 2019 werden gemaakt, hadden verschillende elektrische problemen. Toch riep Kia modellen terug met de beschadigde voorste kabelboom die tot kortsluiting kon leiden en brand kon veroorzaken. Het elektrische circuit binnen de hydraulische elektronische regeleenheid ondervond kortsluiting.

FAQ

Is de Kia Stinger een betrouwbare auto?

Ook al is de Kia Stinger niet de meest betrouwbare middelgrote auto op de markt, toch is hij zeer betrouwbaar. Dat komt omdat J.D. Power, een van de beste betrouwbaarheidsagentschappen op de markt, hem een score van 81 op 100 heeft gegeven, wat als geweldig wordt beschouwd.

Is het duur om de Kia Stinger te onderhouden?

Het onderhoud van de Kia Stinger is veel goedkoper dan dat van de meeste van zijn rivalen. Het kost u namelijk ongeveer 500 dollar om deze auto jaarlijks te onderhouden. Aan de andere kant kosten de meeste mainstream auto’s ongeveer 652 dollar om jaarlijks te onderhouden. In 10 jaar tijd moet u ongeveer 6.281 dollar uitgeven om de auto te onderhouden en te repareren.

Hoe lang gaat de Kia Stinger mee?

De Kia Stinger kan tot 200.000 mijl of zelfs meer meegaan. Om dit potentieel te bereiken is echter een goede verzorging en onderhoud nodig. Bovendien moet het onderhoud op tijd gebeuren. Bovendien zijn goede rijgewoonten nodig om een lange levensduur te garanderen.

  Kia Seltos Betrouwbaarheid

Wie maakt de motor van de Kia Stinger?

Helaas ontwerpt Kia de meeste motoren niet zelf. Integendeel, het is het zusterbedrijf Hyundai dat ze ontwerpt en produceert. Hyundai maakt de motor van de Kia Stinger: een 2,0-liter Theta II, een 2,5-liter Smartstream FR en een 3,3-liter Lambda II benzinemotor.

Heeft de Kia Stinger motorproblemen?

Ja, de Kia Stinger heeft een groot motorbrandprobleem. Volgens de fabrikant zijn defecten aan de ABS-eenheid de belangrijkste oorzaak van de brand. Niettemin registreert de Kia Stinger ook andere motorproblemen, zoals een falende oliepomp, verstopte motorradiatoren en oververhitting van de motor. De meeste van deze motorproblemen worden geregistreerd naarmate de auto ouder wordt.

Conclusie

Kia Stinger is een van de beste middelgrote auto’s op de markt. Het is strak, luxe, high-performance, ruim, praktisch en betaalbaar. Het heeft echter verschillende problemen die gebruikers moeten weten. Bovendien is hij niet zo zuinig als de meeste van zijn broers en zussen.

Om ervoor te zorgen dat uw Kia Stinger meer dan 200.000 mijl klokt, zijn goed en tijdig onderhoud en reparatie vereist. Al met al is dit een van de beste sedans omdat hij topfuncties biedt tegen een betaalbare prijs. De rijkwaliteit is ook geweldig.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts