Veel voorkomende problemen met Suzuki Celerio

Suzuki Celerio

De Suzuki Celerio, gelanceerd in 2008, behoort tot de meest efficiënte en betrouwbare compacte hatchback stadsauto’s op de markt. Maar zoals verwacht komt deze auto ook met diverse problemen. Wat zijn de meest voorkomende problemen met de Suzuki Celerio?

Veel voorkomende problemen met de Suzuki Celerio zijn een defecte airbag, problemen met schakelen, afslaan van de motor, elektrische problemen en een trillend stuurwiel. Bovendien, hebben sommige gebruikers ook melding gemaakt van niet reagerende remmen, uitlaat lekken, defecte airconditioning systemen, raam regelaar defect, en krakende of kloppende vering.

Wat zijn de meest voorkomende problemen met Suzuki Celerio?

Defecte airbag

Suzuki heeft de 2018 Suzuki Celerio moeten terugroepen vanwege een defecte airbag. De fabrikant merkte op dat de beugel van de zij-airbag van de voorstoel mogelijk defect is. Hierdoor zou de airbag bij een ongeval niet nauwkeurig kunnen werken. Het goede nieuws is dat alle getroffen auto’s werden teruggeroepen en het probleem werd verholpen.

Moeite met schakelen

Dit is het meest voorkomende probleem met de Suzuki Celerio. Veel gebruikers hebben problemen met schakelen gemeld. Dit wordt gewoonlijk veroorzaakt door een te lage transmissievloeistof, een versleten koppeling of problemen met de transmissie.

Om dit probleem op te lossen, moet de gebruiker een diagnose stellen en het onderliggende probleem oplossen.

Afslaan van de motor

Hoewel deze auto meerdere motorproblemen heeft, zijn de meest voorkomende het afslaan van de motor en de ontstekingsfouten. Het afslaan van de motor wordt gewoonlijk in verband gebracht met problemen met het brandstofsysteem. Daarom moet u nagaan of u een verstopt brandstoffilter of een defecte brandstofpomp hebt. Als de brandstofpomp defect is, moet u hem vervangen.

Elektrische problemen

Elektrische problemen komen ook vaak voor bij de Suzuki Celerio. Veel Celerio-gebruikers hebben elektrische problemen gemeld, zoals problemen met de radio en de airconditioning. Merk op dat de meeste van deze problemen worden veroorzaakt door een lege accu of een defecte dynamo. U moet dus deze twee problemen controleren en oplossen als u elektrische problemen hebt.

  Veel voorkomende problemen met de Suzuki SX4 S-Cross

Stuur trilt

Sommige Suzuki Celerio eigenaars hebben gemeld dat hun stuur trilt, of een krakend geluid maken bij het draaien. Dit is een teken dat de trekstanguiteinden, wiellagers of zelfs kogelgewrichten versleten zijn. Vervang de versleten of beschadigde onderdelen om het probleem te verhelpen.

Piepende of kloppende ophanging

Behalve stuurproblemen hebben sommige gebruikers ook een krakende of kloppende ophanging. Dit geluid wordt meestal veroorzaakt door versleten ophangingsonderdelen zoals schokdempers of bussen. U moet uw auto dus laten nakijken en de versleten onderdelen laten vervangen.

Defecte airconditioning

Problemen met de airconditioning komen vaak voor bij de Suzuki Celerio modeljaren 2011 tot 2013. Veel eigenaren melden dat hun airco niet goed koelt of dat het soms lang duurt om het interieur van de auto te koelen. De meest gebruikelijke verdachten zijn een defecte compressor of een lek in het AC-systeem. Laat het defecte onderdeel repareren om dit probleem te voorkomen.

Niet reagerende remmen

Remproblemen komen vaak voor bij Suzuki modellen. Daarom hebben vele Suzuki Celerio eigenaars problemen gemeld zoals niet reagerende en lawaaierige remmen. Zoals de meeste problemen op deze lijst, worden remproblemen meestal veroorzaakt door versleten onderdelen zoals rotors, remblokken en lucht in de remleidingen.

Om een niet reagerende rem te verhelpen, moet u eerst het onderliggende probleem oplossen.

Uitlaatlek

Het uitlaatsysteem helpt deze auto om de uitlaatgassen van de motor naar de buitenkant van de auto af te voeren. Na verloop van tijd slijt het systeem echter en kunnen er gaten of kieren ontstaan die lekken. Wanneer dit gebeurt, moeten de versleten onderdelen worden vervangen, anders krijgt u te maken met uitlaatlekken die de prestaties van de auto beïnvloeden.

  Is de Suzuki Ignis een goede auto?

Defecte raamregelaar

De raamregelaar regelt de op- en neergaande beweging van de ruit. Als de raamregelaar beschadigd of versleten is, moet hij worden vervangen, anders werkt de ruit niet normaal. Bovendien moet u ook de kabels van de raamregelaar controleren, want die kunnen breken en de normale werking van de ruiten beïnvloeden.

FAQ

Is de Suzuki Celerio betrouwbaar?

Ja, de Suzuki Celerio is een zeer betrouwbare auto. In het verleden is hij door veel betrouwbaarheidsinstanties uitgeroepen tot de meest betrouwbare compacte hatchback stadsauto. Hij registreert niet alleen weinig problemen, maar is ook goedkoop in onderhoud. Daarom is het een goede auto voor dagelijks gebruik en voor beginners.

Hoe lang gaat de Suzuki Celerio mee?

Suzuki maakt enkele van de meest duurzame auto’s op de markt. De Suzuki Celerio is daarop geen uitzondering, want bij goede verzorging en onderhoud kan hij meer dan 250 km meegaan. Niettemin, de meest ernstige Suzuki Celerio problemen beginnen wanneer de auto meer dan 150k mijl bereikt. Dus, als u een tweedehands Suzuki Celerio wilt kopen, moet u dit in gedachten houden.

Is het duur om de Suzuki Celerio te onderhouden?

Nee, het onderhoud van de Suzuki Celerio is goedkoop. Dat komt omdat de gebruiker slechts ongeveer 320 dollar per jaar kwijt is aan reparaties en onderhoud. Bovendien zijn de kosten van onderdelen ook laag in vergelijking met de meeste concurrenten. Sommige reparaties kunnen echter duur zijn, afhankelijk van het probleem.

  Veel voorkomende problemen met de Suzuki Splash

Wat is de minst betrouwbare Suzuki Celerio?

De Suzuki Celerio is één van de meest betrouwbare kleine stadswagens op de markt. Deze auto is door veel betrouwbaarheidsinstanties beoordeeld als één van de meest betrouwbare stadsauto’s op de markt. Niettemin hebben sommige modeljaren het niet goed gedaan en het slecht gedaan in deze categorie in vergelijking met andere. Zo registreert de 2017 Suzuki Celerio meer problemen dan de meeste modeljaren.

Is het een goed idee om een tweedehands Suzuki Celerio te kopen?

Ja, een tweedehands Suzuki Celerio kopen is een uitstekend idee. Hij is namelijk goedkoop in onderhoud en heeft niet veel problemen. Bovendien biedt hij een goede rijervaring en behoudt hij zijn waarde goed. Toch is het cruciaal om te controleren of de gebruikte auto goed is onderhouden voordat u hem koopt. Bovendien moet u zijn geschiedenis controleren.

Conclusie

De Suzuki Celerio hatchback is een uitzonderlijke subcompacte auto met uitstekende eigenschappen. Bovendien is hij onderhoudsvriendelijk, betrouwbaar en duurzaam. Echter, als u wilt dat uw auto meer dan 250.000 km meegaat, moet u de juiste zorg en onderhoud in acht nemen.

Al met al is de Celerio één van de beste kleine stadsauto’s op de markt en is hij geweldig voor stadsrijders of starters.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts