Veel voorkomende problemen met de Renault Zoe

Renault Zoe

De Renault Zoe is een kleine vijfdeurs elektrische auto die voor het eerst werd geïntroduceerd in 2012. Hij is ontworpen als een kleine stadsauto die door het verkeer in drukke Europese steden kan rijden. De Zoe is ontworpen om zo weinig mogelijk ruimte in te nemen, wat betekent dat hij niet bijzonder ruim is of geschikt voor langeafstandsritten.

In dit artikel gaan we alle veel voorkomende problemen met de Renault Zoe bespreken, wat betekent dat we je gaan vertellen wat er mis kan gaan met de Zoe, hoe ernstig het is en wat je kunt doen om het te verhelpen. Deze omvatten problemen met de remmen die hun effectiviteit kunnen verliezen en problemen met het gaspedaal.

Andere problemen zijn problemen met de transmissie, waardoor de parkeerstand van de auto kan worden uitgeschakeld en de auto kan gaan rollen. We moeten het ook hebben over veiligheid, want de Renault Zoe is geen al te veilige auto, zeker niet voor een auto van na 2010. Hoewel dit technisch gezien geen probleem is in de zin van betrouwbaarheid, is het wel degelijk een serieus probleem.

Het laatste probleem waar we het over gaan hebben is de verwarming, die het kan begeven en geen warme lucht meer uitblaast. Al met al is de Zoe gemiddeld betrouwbaar, maar alleen als je er goed voor zorgt.

Problemen met de remmen

Renault heeft bij enkele auto’s dezelfde problemen gehad met de binnenste remslang die tegen de binnenste wielkuipen schuurt en na verloop van tijd verslechtert. Hierdoor kunnen deze leidingen gaan lekken, wat leidt tot een zeer slechte remrespons. Als dit gebeurt, wordt het moeilijk om de auto tot stilstand te brengen, ongeacht de snelheid.

  Veel voorkomende problemen met de Renault Koleos

Dit was een reden waarom Renault twee keer een heleboel van deze auto’s terugriep om dit probleem op te lossen. Het beste wat u kunt doen is deze remleidingen in de gaten houden en ze inspecteren wanneer u de olie ververst. Als ze versleten lijken, moet u ze vervangen voordat ze gaan lekken om niet in een ongeluk te belanden.

Problemen met het gaspedaal

Er zijn een paar gevallen geweest waarin Renault Zoe-eigenaren klaagden over het vastlopen van het gaspedaal, waardoor je het gas niet kon loslaten. Dit probleem klinkt echt ernstig, en dat komt omdat het ook echt ernstig is. Renault kwam naar buiten en zei dat op sommige modellen van 2017 het verkeerde pedaal is gemonteerd.

De bijbehorende terugroepactie zorgde ervoor dat al die pedalen vervangen werden, maar er waren situaties waarin mensen klaagden over dit probleem, zelfs na het vervangen van het pedaal. Controleer al met al altijd het gaspedaal bij de dealer om er zeker van te zijn dat alles is zoals het hoort.

Problemen met de transmissie

Het is bekend dat een pennetje in de versnellingspook van de Zoë afbreekt, waardoor de auto kan wegrollen, zelfs als hij in de parkeerstand staat. Gelukkig heeft dit probleem geen invloed op de handrem, zodat u dit probleem kunt verhelpen door de elektronische handrem in te schakelen wanneer u de auto in de parkeerstand zet.

  Is de Renault Scenic een goede auto?

Toch is dit een ernstig probleem en Renault heeft een aantal terugroepacties uitgevoerd om dit probleem volledig te bestrijden. Neem dus contact op met een Renault-dealer en informeer of de auto die u op het oog hebt deel heeft uitgemaakt van een van deze terugroepacties.

Slechte veiligheidskenmerken

Euro NCAP “bekroonde” de Renault Zoe met een erbarmelijke 0 van 0 sterren, wat betekent dat hij niet voldoet aan de minimumeisen om als veilige auto te worden beschouwd. De crashtest bij een zijdelingse botsing laat de slechtste resultaten zien: de Zoe slaagt er niet in om de bestuurder en de passagiers voldoende te beschermen.

Zeker, de Zoe is een heel kleine auto, dus mensen denken natuurlijk dat hij relatief onveilig zou moeten zijn, maar dat is niet altijd het geval, want er zijn veel subcompacte auto’s met 5 sterren.

Problemen met de verwarming

Als u merkt dat uw verwarming u niet van warme lucht kan voorzien, moet u die zo snel mogelijk inspecteren. Zorg ervoor dat u eerst de ECO-modus uitschakelt, want die kan soms het probleem zijn. Om dit te verhelpen, moet u de verwarming van het aircosysteem opnieuw conditioneren en de software bijwerken.

Als de ventilator niet werkt, moet u de stroomingangen testen. Als die er zijn, maar de ventilator werkt nog steeds niet, dan moet u hem vervangen.

FAQ Sectie

Wordt de Renault Zoe stopgezet?

Ja, de Renault Zoe lijkt naar zijn eeuwige rust te gaan, want hij wordt vervangen door de nieuwe Renault 5 EV. Renault vond het het beste om de naam Renault 5 nieuw leven in te blazen, maar de Zoe zit in hetzelfde segment en moest dus weg om plaats te maken voor de Renault 5.

  Is de Renault Kadjar een goede auto?

Dat is logisch, want automakers zijn erop gebrand met gloednieuwe spannende EV-modellen met futuristische ontwerpen te komen om het merk opnieuw te vestigen. De originele Renault 5 is een van de meest iconische Renault-modellen aller tijden, dus de nieuwe Renault 5 EV moet een heel interessante auto worden.

Wat concurreert er met de Renault Zoe?

Er zijn een paar echt vergelijkbare auto’s in dit segment, die allemaal op elektriciteit rijden en klein zijn. Daartoe behoren de Fiat 500e, een iets stijlvollere kleine EV, de Mini 500 Electric, ook een iconische auto, en de nieuwe Honda e, veruit de coolste kleine elektrische auto die momenteel op de markt is.

Al met al wordt dit segment op dit moment opnieuw vormgegeven, wat betekent dat al deze auto’s steeds belangrijker zullen worden.

Hoeveel kilometer gaat de Renault Zoe mee?

Met een batterijcapaciteit van 52,5 kWh kunt u met een volle lading ongeveer 240 mijl afleggen. De oplaadsnelheid ligt tussen 3kWh en 22kWh, wat naar hedendaagse maatstaven traag is en deels de reden waarom de Renault Zoe vervangen moet worden door iets moderners dat in staat is tot echt snelladen.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts