Veel voorkomende problemen met de Renault Espace

renault espace 2023

De Renault Espace werd voor het eerst geïntroduceerd voor het modeljaar 1984 en heeft sindsdien vijf verschillende generaties voortgebracht. Het is een grote vijfdeurs multifunctionele MPV met veel zitruimte, efficiënte motoren en veel veiligheidsvoorzieningen. Dit is wat familie MPV’s zo immens populair maakt en dat is waarom de Renault Espace erin slaagt een zeer succesvolle auto te zijn in Europa.

De meest voorkomende problemen met de Renault Espace hebben te maken met de elektrische systemen van de auto, zoals de airco of diverse problemen met de kabelbomen. Een deel van de uitrusting en bekleding staat ook bekend om problemen, meestal bij oudere modellen waarbij het reservewiel zomaar van de auto kan vallen.

De EGR-klep is een van de meest voorkomende problemen met de Espace, omdat zowel oudere als nieuwere modellen er last van kunnen hebben. De parkeerrem kan niet in werking treden wanneer u hem indrukt en kan ook niet worden uitgeschakeld wanneer u hem indrukt. Last, but not least, is de Espace ook gevoelig voor bepaalde ophangingen die de auto veel minder comfortabel kunnen maken.

Al met al is de nieuwere Espace een redelijk betrouwbare auto, maar hij heeft tijdig en grondig onderhoud nodig, anders gaat hij uiteindelijk stuk.

Elektrische problemen

Het aircosysteem van de Renault Espace staat erom bekend te lijden onder een grote verscheidenheid aan problemen, waaronder zaken als defecte airco-bediening of problemen met de verwarmingseenheid zelf. Sommige klanten meldden zelfs problemen waarbij hete vloeistof de inzittenden kan raken als gevolg van een probleem met de verwarmingsmatrix. Dit probleem bracht Renault ertoe een terugroepactie uit te voeren omdat het ongelooflijk gevaarlijk kan zijn.

Het tweede specifieke probleem dat bij de Renault Espace is gemeld, is het falen van de kabelboom, waardoor verschillende elektrische componenten slecht of helemaal niet meer werken. Dit probleem kan moeilijk te diagnosticeren en te repareren zijn, en in sommige gevallen moet de hele kabelboom worden vervangen.

  Peugeot e-208 vs Renault Zoe - Welke is beter

Problemen met uitrusting en afbouw

Er zijn heel wat van deze problemen die de Espace kunnen teisteren, maar de twee meest voorkomende zijn een reservewiel dat van de auto valt en de deuren die veel te stijf opengaan. De lierkabel houdt het wiel vast aan de auto, maar die kabel is niet bijzonder sterk en kan gemakkelijk breken en het wiel van de auto lanceren.

Een ander probleem is dat de deuren te stijf zijn, maar dit wordt veroorzaakt door verslechterde bekleding rond de binnendorpels. Om deze te repareren, moet u de omlijsting van de deur vervangen, omdat deze te droog kan worden en dus de deur niet meer kan dempen. Dit zal uw rijervaring luider maken en de deuren zullen veel moeilijker te openen en te sluiten zijn.

Problemen met de EGR-klep

De EGR-klep (uitlaatgasrecirculatie) is een belangrijk onderdeel van het emissiebeperkingssysteem van de Renault Espace, en net als bij elk ander voertuig kunnen er na verloop van tijd problemen ontstaan. Enkele veel voorkomende problemen met de Renault Espace EGR-klep zijn verstoppingen, defecten en storingen die meestal worden gevolgd door slechte prestaties, een laag brandstofverbruik en koolstofafzetting.

Als u vermoedt dat uw Renault Espace problemen heeft met de EGR-klep, is het belangrijk om deze zo snel mogelijk te laten diagnosticeren en repareren. Het negeren van het probleem kan leiden tot ernstigere problemen met de motor en het emissiesysteem, en kan zelfs resulteren in een mislukte emissietest.

  Veel voorkomende problemen met de Renault Twingo

Problemen met de handrem

Er zijn enkele problemen met de parkeerrem van de Renault Espace. De belangrijkste twee zijn een defecte parkeerremkabel en een softwareprobleem, die het allebei erg moeilijk maken om de parkeerrem te gebruiken. Er waren veel gevallen waarin eigenaars klaagden dat de parkeerrem niet in werking treedt wanneer de knop wordt ingedrukt, terwijl anderen het tegenovergestelde beweren.

Om dit te verhelpen, moet u het probleem zo snel mogelijk identificeren en proberen de softwareversie te updaten, wat het probleem ook is.

Problemen met de ophanging

Er zijn problemen met de ophanging van de Renault Espace gemeld bij sommige modellen, vooral bij die van vóór 2006. Enkele veel voorkomende problemen zijn problemen met de schokdempers, veren en veerbussen. Symptomen van ophangingsproblemen zijn een hobbelige of oncomfortabele rit, overmatig geluid en ongelijkmatige slijtage van de banden.
Regelmatig onderhoud en inspecties kunnen helpen om problemen met de ophanging te voorkomen of vroegtijdig te identificeren. Dit omvat het vervangen van versleten ophangingscomponenten, het controleren en aanpassen van de wieluitlijning en ervoor zorgen dat de banden de juiste spanning hebben en uitgebalanceerd zijn.

FAQ

Wordt de Renault Espace niet meer geproduceerd?

De Renault Espace is officieel niet meer, omdat Renault naar buiten heeft gebracht dat het van plan is de productie van MPV’s terug te schroeven omdat ze langzaamaan minder populair worden. De wereldwijde automarkt verandert snel nu EV’s en crossovers steeds populairder worden. SUV’s zijn ook sterk in opkomst en veel mensen vinden een SUV een betere versie van een MPV.

Met dit alles in gedachten is er weinig reden om de Espace te laten rollen, wat waarschijnlijk de reden is waarom Renault heeft besloten om te stoppen met de productie ervan. We moeten ook vermelden dat de steeds strengere CO2-uitstootnormen ertoe bijdragen dat auto’s tegenwoordig niet meer worden gemaakt.

  Is de Renault Kadjar een goede auto?

Is de Renault Espace de grootste MPV van Renault?

Ja, de Renault Espace is de grootste MPV (Multi-Purpose Vehicle) van Renault. Het is een full-size MPV die plaats biedt aan zeven passagiers en een ruim interieur heeft dat ideaal is voor gezinnen of bedrijven die een groot voertuig nodig hebben voor het vervoer van mensen of vracht.

Renault produceert ook verschillende andere MPV’s, waaronder de Renault Scenic en Renault Grand Scenic. Hoewel deze modellen in sommige configuraties plaats bieden aan zeven passagiers, zijn ze kleiner dan de Renault Espace en worden ze geclassificeerd als compacte of middelgrote MPV’s.

Is de Renault Espace het langstlopende model van Renault?

Ja, de Renault Espace is het langstlopende model van Renault in productie. Hij werd voor het eerst geïntroduceerd in 1984 en is sindsdien onafgebroken in productie geweest, waarbij hij in de loop der jaren verschillende updates en herontwerpen heeft ondergaan.

In het algemeen is de Renault Espace een iconisch model in de Renault line-up, en zijn lange levensduur en populariteit zijn een bewijs van zijn kwaliteit en innovatie, dus het is nogal triest om het te zien gaan na 40 jaar onafgebroken productie.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts