Veel voorkomende problemen met de Renault Kadjar

Renault Kadjar

De Renault Kadjar is een compacte crossover SUV gemaakt door Renault tussen 2015 en 2022. De Kadjar werd vervangen door de Renault Austral die tot hetzelfde segment behoort maar alleen vertrouwt op EV en hybride kracht. Tijdens zijn relatief korte levensduur is de Kadjar erin geslaagd om een van de best verkochte Renault-modellen te worden, wat geen verrassing is aangezien de wereld tegenwoordig zo dol is op crossover SUV’s.

In dit artikel bespreken we alle veel voorkomende problemen met de Renault Kadjar en vertellen we je waar je op moet letten als je er een wilt kopen. Over het algemeen lijkt de Kadjar een redelijk betrouwbare auto te zijn, omdat Renault erin geslaagd is de algehele betrouwbaarheid te verbeteren in het tijdperk na 2010.

De meest voorkomende problemen met de Renault Kadjar zijn elektrische problemen zoals een defecte sleutelkaart of een probleem met sommige accessoires van de auto. Andere problemen zijn diverse problemen met airbags, die tijdens de levensduur van de auto tot enkele terugroepacties hebben geleid.

De versnellingsbak kan traag en lui aanvoelen bij het schakelen, terwijl het dieselfilter ook problemen kan veroorzaken. Al met al is de Kadjar een voldoende betrouwbare auto, maar veel van zijn rivalen bieden betere algemene betrouwbaarheidsresultaten.

Defecte sleutelkaart

Er zijn veel meldingen dat de Kadjar sleutelkaart de auto niet wil ontgrendelen. Naar het schijnt is dit probleem waarschijnlijk te wijten aan het feit dat de batterij in de sleutelkaart iets te snel leeg raakt. Sommigen zeggen dat de kaart problemen ondervindt tijdens het parkeren in drukke gebieden waar het signaal kan worden verstoord, wat meestal niet iets is om je zorgen over te maken met de meeste auto’s.

  Is de Renault Captur een goede auto?

Hoe dan ook, als uw sleutelkaart de auto niet kan ontgrendelen of starten, moet u de batterij vervangen en het nog eens proberen. Als het niet beweegt, moet u de auto naar de dealer brengen zodat een technicus ernaar kan kijken. Hoewel deze problemen heel snel vervelend kunnen worden, zijn ze niet al te moeilijk op te lossen als u weet wat het probleem precies veroorzaakt.

Defecte accessoires

Het is bekend dat de elektrische ramen van de Kadjar defect raken, wat betekent dat je de elektrische raambedieningen moet vervangen als je wilt dat je ramen omhoog en omlaag gaan. Dit is een relatief bekend defect van veel Renaults in het verleden en het lijkt erop dat de Kadjar hier nog steeds soms last van heeft.

De ruitenwissers zijn ook problematisch, maar vaak gewoon omdat ze vast zijn komen te zitten en een beetje bijgedraaid moeten worden. De knipperlichten staan er ook om bekend dat ze soms vrij vroeg een lampje verliezen, waardoor je met niet-werkende knipperlichten komt te zitten die voor je eigen veiligheid onmiddellijk vervangen moeten worden.

Airbag problemen

Het is tegenwoordig vrij gebruikelijk dat nieuwe auto’s last hebben van airbag problemen en de Kadjar is niet anders. Echter, de Kadjar was onderdeel van heel wat terugroepacties alleen vanwege airbag problemen. Bij 2015-modellen kan de airbag-regelmodule defect raken en voorkomen dat de airbag wordt geactiveerd, wat heel gevaarlijk kan zijn.

Ook de opblazers van de raamairbags kunnen defect raken en ertoe leiden dat de raamairbag niet wordt opgeblazen. Tot slot werden ook de gordijnairbags teruggeroepen en de thoraxairbags. Alles bij elkaar heeft de Kadjar alleen al in de EU vier verschillende airbaggerelateerde terugroepacties ondergaan.

  Peugeot e-208 vs Renault Zoe - Welke is beter

Problemen met de versnellingsbak

Het lijkt erop dat de Kadjar geen last heeft van bijzonder ernstige transmissieproblemen, maar als je hem niet tijdig onderhoudt, kan de hele eenheid het begeven. De automatische transmissie staat er echter om bekend traag, lui en inconsistent te zijn, wat de algehele rijervaring een beetje te agrarisch maakt.

De koppeling slave cilinder op de handgeschakelde versie kan falen en ervoor zorgen dat de auto niet in staat is om consequent te schakelen. Bovendien, als dit probleem niet vroegtijdig wordt opgemerkt, kan het verdere schade aan de transmissie veroorzaken.

Problemen met het dieseldeeltjesfilter

Last but not least moeten we het ook hebben over DPF-problemen die het meest voorkomen bij de Renault 1.5 dCI-motor. Soms kan de DPF verstopt raken, terwijl ook de bougies op deze motor soms bekend staan om problemen.

Al met al, als u deze problemen in een vroeg stadium opmerkt, lost u ze heel gemakkelijk op, want u hoeft alleen maar de bijbehorende onderdelen te reinigen. Als u er niet in slaagt deze vroeg genoeg te stoppen, zullen ze na verloop van tijd verergeren.

FAQ

Is de Renault Kadjar een goede tweedehands auto?

Als u een stijlvolle, efficiënte, relatief ruime en redelijk capabele gezinsauto wilt, is de Renault Kadjar een heel goede optie voor een tweedehands auto. Hij heeft genoeg ruimte voor de meeste gezinsbehoeften, biedt een goed zicht, is voldoende betrouwbaar en slaagt erin om uw bankrekening niet te verwoesten met zijn lage gebruikskosten.

  Is de Renault Kadjar een goede auto?

Als u gewend bent auto’s uit het goedkope segment te rijden, zal de Kadjar niet anders aanvoelen. Als u daarentegen gewend bent om met auto’s uit het luxere segment te rijden, zal de Kadjar als een aanzienlijke achteruitgang voelen.

Waarom is Renault gestopt met de Kadjar?

Er zijn geen duidelijke redenen waarom Renault besloten heeft de Kadjar te dumpen, maar er zijn een paar zaken die zeker een rol hebben gespeeld. Ten eerste zat de Kadjar in een ernstige neerwaartse spiraal wat betreft populariteit en had hij ook moeite om te concurreren met sommige van zijn rivalen, zelfs toen hij voor het eerst uitkwam.

Als je dat combineert met het feit dat Renault wil evolueren naar EV’s en hybrides, was het duidelijk dat het een goed idee zou zijn om de Kadjar te schrappen ten voordele van de nieuwe Austral SUV.

Welke auto’s concurreren met de Renault Kadjar?

Dit deel van de markt is enorm competitief, wat betekent dat de Kadjar concurreert met auto’s als de Volkswagen Tiguan, de Skoda Karoq, de Peugeot 3008, de Ford Kuga, de Nissan Qashqai en de Hyundai Kona.

Die hebben allemaal iets te bieden en daarom verkopen ze vrijwel allemaal goed, behalve de stopgezette Kadjar.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts