Is de Suzuki Splash een goede auto?

Suzuki Splash

De Suzuki Splash is één van de kleinste Suzuki modellen op de markt. De auto is compact, leuk om te rijden en goedkoop in onderhoud. Maar is de Suzuki Splash een goede auto?

Afhankelijk van wat u zoekt, kan de Suzuki Splash een goede of een ongewenste auto zijn. Het is een goede auto voor mensen die op zoek zijn naar een kleine, zuinige, praktische en onderhoudsarme stadsauto. Aan de andere kant is het ongewenst voor diegenen die op zoek zijn naar een krachtige, ruime auto, die in de Splash hun gelijke zullen vinden.

Hij komt wel met problemen. Lees hier over de problemen met de Suzuki Splash.

Geschiedenis van de Suzuki Splash

De Suzuki Splash is een kleine stadsauto gemaakt door Suzuki Motor Corporation en Opel GmbH. Deze auto is sinds 2008 in productie, en is in drie verschillende landen geproduceerd. In Hongarije werd de auto geproduceerd van 2008 tot 2014, in India van 2009 tot 2016, en in China van 2010 tot 2018.

Hoewel hij in veel landen Suzuki Splash wordt genoemd, is hij ook bekend als Opel Agila in Europa, Maruti Suzuki Ritz in India, Vauxhall Agila in het Verenigd Koninkrijk en Changhe Splain in China en Zuid-Amerika.

Wat meer is, in de Europese markt, werd de Suzuki Splash gepositioneerd onder de Swift en gebruikte een verkorte wielbasisversie van zijn chassis. Integendeel, in de Japanse line-up, werd de Suzuki Splash gepositioneerd tussen de Suzuki Swift en de Suzuki Solio.

Merk op dat de Suzuki Splash in Europa in 2014 werd stopgezet en begin 2016 door de tweede-generatie Ignis werd opgevolgd. Bovendien werd hij ook stopgezet in Indonesië in 2016 en in India als de Ritz in 2017.

  Veel voorkomende problemen met de Suzuki Ignis

Kenmerken van de Suzuki Splash

Uiterlijk

Het uiterlijk van de Suzuki Splash is zeer discutabel. Sommige mensen vinden zijn vorm aantrekkelijk en strak, terwijl anderen dat niet vinden. Al met al ziet de auto er goed uit, maar sommige van zijn rivalen zien er nog beter uit. Het interieur is echter niet het beste, want het is krap en het dashboard is niet zo aantrekkelijk.

Toch ziet de Suzuki Splash er zowel van binnen als van buiten spectaculair uit. Deze auto heeft een wielbasis van 92,9 inch, een lengte van 146,5 inch, een breedte van 66,1 inch en een hoogte van 62,6 inch.

Prestaties

De prestaties van uw auto worden bepaald door het type motor. Gebruikers hebben de keuze tussen benzine- en dieselmotoren. De basismotor is de 1,0-liter K10B I3 motor. Hij heeft echter ook 1,2-liter K12B I4 en 1,4-liter K14B I4 benzinemotoren. Hij wordt slechts geleverd met één dieselmotor (1,3-liter D13A I4-TD).

Bovendien kunnen de gebruikers kiezen tussen een handgeschakelde 5-versnellingsbak en een automatische CVT-versnellingsbak met 4 versnellingen.

Comfort en laadruimte

Kleine auto’s mogen dan fantastisch zijn als het gaat om manoeuvreren in het verkeer of op openbare parkeerplaatsen, maar hun kleine formaat kan ook ongemak in het interieur brengen. Toch biedt de Suzuki Splash plaats aan maximaal vijf personen en heeft hij voldoende bagageruimte. Deze auto heeft in totaal 178 liter bagageruimte met de achterbank omhoog en tot 573 liter met de achterbank opgeklapt.

Brandstofefficiëntie

De Suzuki Splash is weliswaar zuinig, maar behoort niet tot de zuinigste modellen in zijn klasse. Dat is enigszins teleurstellend, want het is een compacte stadsauto die beter zou moeten presteren. Deze auto heeft een rendement tussen de 47 en 62 mpg.

  Is de Suzuki Ignis een goede auto?

Veiligheid

Veiligheid is erg belangrijk bij een auto die u dagelijks wilt rijden. Hoewel de Suzuki Splash een aantal goede veiligheidsvoorzieningen heeft, is het één van de minst veilige auto’s in zijn klasse. Enkele van de veiligheidsvoorzieningen zijn elektronische stabiliteitscontrole, een antiblokkeerremsysteem, elektronische remondersteuning, centrale vergrendeling, Isofix en airbags.

Prijs

Suzuki staat bekend om de productie van enkele van de meest efficiënte en betaalbare auto’s. De Suzuki Splash is daarop geen uitzondering en is zeer betaalbaar. Maar omdat Suzuki de Splash niet meer maakt, is de kans groot dat u gebruikte Splash-modellen van goede kwaliteit op de markt vindt. De meeste van deze modellen verkopen tussen $1,900 en $12,000.

FAQ

Is de Suzuki Splash het kopen waard?

Het hangt af van wat u zoekt. Als u in de markt voor een compacte, betrouwbare, efficiënte, en betaalbare stadsauto bent, is de Suzuki Splash een grote auto voor u. Maar als u een krachtige, ruime, praktische en luxueuze stadsauto wenst, moet u elders kijken.

Wat zijn de gemeenschappelijke problemen met de Suzuki Splash?

De Suzuki Splash is een efficiënte, praktische en betaalbare auto. Hij heeft echter ook een aantal problemen zoals een oververhitte motor, ruitenwisser defect, defecte ophangingsveren, DPF waarschuwingslampje, olieachtige geur, zoemend geluid in de versnellingsbak en een defecte achterwielophanging. Bovendien zijn er problemen met de distributieketting en vermogensverlies.

Hoe snel is de Suzuki Splash?

Zoals de meeste stadsauto’s is de Suzuki Splash geen snelle auto. Desondanks levert hij een prima snelheid die zeer geschikt is voor stadsverkeer. De natuurlijk opgezogen 1.2-liter 16v lijnmotor levert maximaal 86 pk en 83 lb-ft koppel. Bovendien kan hij in 12,3 seconden van 0 naar 100 km/u accelereren. Hij heeft ook een topsnelheid van 109 mph, wat goed is.

  Veel voorkomende problemen met de Suzuki Splash

Is de Suzuki Splash een goede dagelijkse bestuurder?

Ja, de Suzuki Splash is een goede dagelijkse bestuurder. Dit komt omdat hij compact is, waardoor hij gemakkelijk te manoeuvreren is in het verkeer. Bovendien is hij zeer zuinig en onderhoudsvriendelijk. Aan de andere kant presteert deze auto niet zo goed en zijn sommige concurrenten zuiniger.

Welke auto’s lijken op de Suzuki Splash?

De Suzuki Splash is een prachtige compacte auto met uitstekende kenmerken, maar hij ondervindt hevige concurrentie op de markt. Enkele van zijn naaste concurrenten zijn Opel Agila, Ford Fiesta, Citroen C3, Holden Astra, Nissan Micra, Seat Ibiza en Nissan March.

Slotgedachten

De Suzuki Splash is een geweldige stadsauto omdat hij efficiënt, betrouwbaar en gemakkelijk te onderhouden is. Het is ook perfect voor nieuwe bestuurders en dagelijks gebruik. Het heeft echter ook verschillende problemen die kunnen worden vermeden met goede zorg en onderhoud. Bovendien heeft hij een kleine bagageruimte en presteert hij niet zo goed. Over het geheel genomen is het een leuke auto en zeer betaalbaar.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts