Is Mercedes W218 een goede auto?

Mercedes W218

De Mercedes W218 is een vierdeurs stijlvolle coupé op basis van het W212-chassis en was in productie tussen 2011 en 2018. De CLS-Klasse (W218) was de pionier in dit segment, maar hij concurreert nu met onder meer de BMW 6-serie en de Audi A7 Sportback.

Dit segment bestaat voor diegenen die een premium executive middelgrote luxe Duitse sedan willen, maar dergelijke sedans liever stijlvoller en meer aandachttrekkend zien. Dit betekent dat de W218 een W212 in een duur trainingspak is, maar is de Mercedes W218 een goede auto?

De W218 is zeker een goede auto om verschillende redenen. Om te beginnen is hij uitgerust met een heleboel krachtige en gesofisticeerde gas- en dieselmotoren. Hij ziet er zowel van binnen als van buiten geweldig uit, vooral het post-facelift model dat er nog steeds uitziet alsof het gisteren geboren is.

De W218 is ook behoorlijk betrouwbaar, maar er zijn een paar problemen die het bespreken waard zijn. Het waardeaspect is sterk met deze, vooral de pre-facelift W218. Ook de praktische kant is goed, maar de auto wordt enigszins afgeremd door de aflopende daklijn, die afbreuk doet aan de hoofdruimte achterin en aan het zicht rondom.

Mercedes W218 – De aandrijflijn

De Mercedes W218 line-up begint met de CLS350/CLS400 BlueEfficiency die een 3.5L V6 met 306pk biedt. De CLS500 krijgt een 4.7L V8 met 410pk. De top-of-the-line benzine W218 variant is de CLS 63 AMG met een 5.5L BiTurbo V8 met 585pk. Deze zijn stuk voor stuk verfijnd, maar niet de beste als het op brandstofefficiëntie aankomt.

Het diesel W218 palet begint met de CLS250d die een 2.5L 4-cilinder turbomotor krijgt met 204pk, de volgende in de rij is de CLS350 die de sterkste diesel W218 aandrijflijn is omdat hij meer dan 300pk biedt in zijn sterkste vorm. Deze zijn niet zo krachtig als de W218 gasmotoren maar zijn veel efficiënter.

  Veel voorkomende Mercedes GLB problemen

De W218 is hoofdzakelijk een RWD auto, maar sommige versies zijn beschikbaar met 4MATIC AWD als optie. Ook worden eerdere W218 modellen geleverd met een 7-traps automatische versnellingsbak, terwijl nieuwere post-facelift modellen worden geleverd met de nieuwere en meer geavanceerde 9-traps automatische versnellingsbak.

Mercedes W218 – Ontwerp en onderstel

De Mercedes W218 is een stijlvolle coupéversie van de W212, wat betekent dat hij voldoende ruimte biedt met de toegevoegde stijl die bij een coupé hoort. Daarom is de W218 voorzien van frameloze ramen en een aflopende daklijn, waardoor de auto er uiterst gestroomlijnd uitziet. De W218 van na de facelift ziet er nog beter uit en verslaat aantoonbaar de huidige CLS-Klasse.

Wat de rijervaring betreft, rijdt de W218 zoals hij eruit ziet. Dat betekent dat het een luxe limousine is met de extra uitstraling van een coupé sportwagen. Het meest dynamische W218-model is zonder twijfel de CLS 63 AMG. Ook het interieur van de W218 is hetzelfde als dat van de W212, maar een CLS komt met een betere uitrusting recht uit de fabriek.

Mercedes W218 – Betrouwbaarheid en veelvoorkomende problemen

De W218 Mercedes CLS is min of meer gelijk aan de W212 E-Klasse als het gaat om betrouwbaarheid. Dit betekent dat hij lang mee zou moeten gaan, zeker als je hem goed genoeg onderhoudt. De meest voorkomende W218 problemen hebben te maken met de luchtvering, de motor, de transmissie, de elektronica, en diverse lekkages van het koelsysteem of olielekkages.

  Veel voorkomende Mercedes AIRMATIC problemen

De sleutel tot plezierig W218 bezit is om het altijd te onderhouden wanneer de aanbevelingen vereisen dat je. Als je dat doet, moet de auto gemakkelijk in staat zijn om honderdduizenden kilometers mee te gaan. Hoe dan ook, de W218 is een betrouwbare auto, maar zorg ervoor dat u er alleen een overweegt als alle onderhouds- en servicebewijzen aanwezig zijn.

Mercedes W218 – Waarde en praktische bruikbaarheid

Het W218 pre-facelift model is nu een koopje gezien wat hij biedt. Een stijlvolle, tijdloze 4-dour coupé met sterke en betrouwbare motoren is iets waarvan je niet hoeft te verwachten dat het evenveel kost als een kale gloednieuwe Japanse economy car. Het onderhoud is echter waar de kosten zitten, dus als u overweegt er een te kopen, moet u zich ervan bewust zijn dat deze niet goedkoop zijn om te rijden.

Praktisch gezien is de W218 goed en slecht tegelijk. Het goede is dat hij comfortabel plaats biedt aan vier personen en dat hij wordt geleverd met een grote kofferbak. Het slechte is dat er geen vijf personen in de W218 kunnen zitten en dat de schuine daklijn de hoofdruimte achterin inneemt.

FAQ Sectie

Moet ik de Mercedes W218 kopen?

De Mercedes W218 is tegenwoordig een leuk koopje, maar hij kost wel aardig wat geld om te tunen. De CLS350 is de beste om te kopen in de benzine afdeling terwijl de CLS350d de beste is om te krijgen in de diesel catalogus. Zoek altijd naar exemplaren met alle service geschiedenis records aanwezig als deze zijn belangrijker dan de kilometerstand zelf.

Als zodanig moet u overwegen de W218 te kopen, maar u moet ook kijken naar de Audi A7 en de BMW 6-Serie uit dit tijdperk. Deze drie zijn zeer goed op elkaar ingespeeld en kunnen dus dagenlang klappen uitdelen.

  Is de Mercedes A-Klasse een vrouwenauto?

Hoe lang gaat een Mercedes W218 mee?

De Mercedes W218 kan een paar honderdduizend kilometer meegaan zonder grote revisies nodig te hebben. De enige manier om dit comfortabel te bereiken is de auto te onderhouden wanneer dat nodig is. Daarom zijn 200.000+ mijlen op de klok een reële mogelijkheid.

Het is ook vermeldenswaard dat de post-facelift W218 de betere optie is, zowel omdat hij nieuwer is als omdat hij niet aan zoveel problemen lijdt als de pre-facelift W218. Al met al is de W218 gebouwd om lang mee te gaan, maar alleen als je het zo maakt.

Is de Mercedes CLS beter dan de Audi A7?

De Audi A7 en de Mercedes CLS zijn felle rivalen, want ze presenteren min of meer dezelfde ervaring met een verschillende aanpak. De BMW 6 Reeks maakte vroeger ook deel uit van deze groep, maar BMW besliste om hem op te heffen voor de BMW 8 Reeks die zowel duurder als krachtiger is dan deze twee.

Al met al zijn de A7 en de CLS echt aan elkaar gewaagd. De A7 is iets duurder omdat hij iets nieuwer is. De CLS is de comfortabelere auto en oudere mensen verkiezen hem boven de A7. De A7 is wat jeugdiger, dynamischer, maar qua comfort kan hij niet tippen aan de CLS.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts