Kia Telluride transmissie problemen

Kia Telluride

De Kia Telluride is een middelgrote SUV met een ruim en comfortabel interieur. Hij heeft ook voldoende laadruimte en kan tot acht personen vervoeren. Er zijn echter ook een aantal problemen, waaronder problemen met de transmissie. Maar wat zijn de Kia Telluride transmissieproblemen?

Veel voorkomende problemen met de Kia Telluride transmissie zijn vertragingen bij het schakelen, gebrek aan acceleratie bij het inschakelen, vertraagde inschakeling en slippen, en het niet kunnen aanhouden van de juiste versnelling. Bovendien hebben sommige gebruikers ook melding gemaakt van schuddende auto’s op de weg, fluitende geluiden en knarsen bij het accelereren.

Wat zijn de problemen met de Kia Telluride transmissie?

Gebrek aan acceleratie bij het inschakelen van de versnelling

Dit probleem komt vaak voor bij modeljaar 2023 Kia Telluride. Verschillende gebruikers hebben geklaagd dat de auto weigerde te accelereren alsof er problemen waren met de transmissie. In de meeste gevallen weigert de auto 10 tot 20 seconden lang te accelereren. Daar komt nog bij dat wanneer gebruikers in de versnelling trapten, de auto sprong en een hard geluid maakte.

Een eigenaar van een Kia Telluride uit Utah had twee keer problemen met accelereren met de auto met slechts 200 mijl op de teller. De eigenaar verklaarde dat tijdens het optrekken bergopwaarts het toerental daalde en de acceleratie wegviel. Als gevolg daarvan moest hij aan de kant van de weg stoppen. Later schakelt de auto weer in en schokt naar voren om verder te accelereren.

Om dit probleem te verhelpen, moet je kijken naar een te laag oliepeil in de versnellingsbak, een versleten koppeling of een beschadigde schakelstang. Laat het onderliggende probleem oplossen door een professionele monteur.

Vertraagde inschakeling en slippen

Dit komt als een verrassing, want een versnellingsbak die slipt tussen versnellingen is iets wat zou moeten gebeuren bij auto’s met minstens 150k mijl op de teller. Volgens de NHTSA zijn er verschillende klachten binnengekomen die suggereren dat de transmissie van de Kia Telluride uit zichzelf uit de versnelling zou glijden en in de vrijstand zou komen.

  Kia Amanti Betrouwbaarheid

Afgezien van het slippen van de transmissie, hebben sommige eigenaren geklaagd dat het toerental van de motor direct steeg zonder dat er vermogen werd geleverd. Maar na het uitzetten en starten van de auto bleef deze normaal functioneren. Verder hebben sommige gebruikers gemeld dat de transmissie de neiging heeft om het inschakelen van sommige versnellingen te vertragen.

Als je last hebt van vertraagd inschakelen of slippen van de transmissie, moet je de koppelomvormer en de elektromagneet van de versnellingsbak laten nakijken. Als een van de onderdelen beschadigd is, moet u deze zo snel mogelijk vervangen om het probleem te verhelpen.

Onvermogen om de juiste versnelling aan te houden

Een ander veelvoorkomend probleem met de Kia Telluride transmissie is het niet kunnen aanhouden van de juiste versnelling. Dit probleem wordt meestal veroorzaakt door problemen met de versnelling. Het kan een slechte koppelomvormer zijn, een verstopt tandwielfilter, een verbrande koppelingsplaat of een oververhitte transmissie. Bovendien moet je de transmissieolie controleren.

Als je het onderliggende probleem oplost, kun je dit probleem verhelpen. Breng je auto daarom naar een professionele monteur voor inspectie en reparatie of vervanging van de aangetaste onderdelen.

De auto trilt op de weg

Verschillende gebruikers van de Kia Telluride hebben ook geklaagd over het schudden van de auto tijdens het rijden. Hoewel er verschillende redenen zijn waarom uw auto kan schudden tijdens het rijden, kan de transmissie ook de oorzaak zijn van het schudden van uw auto. Als je bijvoorbeeld te weinig transmissievloeistof hebt, kan je auto gaan schudden tijdens het rijden.

  Veel voorkomende problemen met de Kia Ceed

Dit probleem kan worden verholpen door de transmissieolie bij te vullen. Het is van vitaal belang om altijd het peil en de staat van de transmissievloeistof te controleren, omdat dit een bron is van veel problemen met de transmissie.

Knarsen bij accelereren

Verschillende problemen kunnen ervoor zorgen dat je auto knarst bij het optrekken. Enkele daarvan zijn een slecht wiellager, een versleten motor, een probleem met je differentieel of zelfs een beschadigd CV-gewricht. Maar ook een slechte transmissie kan de oorzaak zijn.

Net als het schudden van de auto bij het optrekken, kan een lage transmissievloeistof er ook voor zorgen dat de auto gaat knarsen bij het optrekken. Zorg er dus voor dat je de juiste transmissievloeistof in de auto doet om dit probleem te verhelpen.

Fluitende geluiden

Fluitende geluiden van de transmissie kunnen worden veroorzaakt door een te laag vloeistofpeil. Dus als je merkt dat je auto fluitende geluiden uit de transmissie maakt, moet je de transmissie laten controleren. Behalve dat je ervoor moet zorgen dat het peil van de transmissie op het aanbevolen niveau is, moet je er ook voor zorgen dat de transmissie wordt vervangen wanneer deze vervuild raakt.

FAQ

Is de Kia Telluride het kopen waard?

Ja, het is de moeite waard om de Kia Telluride te kopen. Dat komt omdat deze auto ruim, efficiënt, praktisch en goedkoop in onderhoud is. Bovendien presteert hij goed en geeft hij minder problemen dan de meeste van zijn concurrenten. Maar als je op zoek bent naar een luxe, geavanceerde, krachtige middelgrote SUV met hoge prestaties, dan is dit niet de SUV voor jou.

  Kia Spectra5 Betrouwbaarheid

Met welk type transmissie is de Kia Telluride uitgerust?

De Kia Telluride is uitgerust met een 8-traps A8LF1 automatische transmissie. Met deze transmissie verbetert de acceleratie voor een stillere rit en werkt de motor op zijn meest optimale vermogensniveau. Omdat de transmissie meer versnellingen heeft, blijft de motor bovendien werken in een snelheidsbereik waarin hij de beste prestaties levert met het minste brandstofverbruik.

Heeft de Kia Telluride problemen met de transmissie?

Ja, de Kia Telluride heeft verschillende problemen met de transmissie. Enkele veelvoorkomende problemen met de transmissie van de Kia Telluride zijn het schudden van de auto, gebrek aan acceleratie bij het schakelen, knarsen bij het accelereren en het niet kunnen aanhouden van de juiste versnelling.

Welk Kia-model is uitgerust met een CVT-transmissie?

De Kia Forte uit 2021 heeft een CVT-transmissie. Hij heeft een verbeterde CVT-transmissie met de naam Intelligent Variable Transmission (IVT). Deze transmissie rijdt stiller en soepeler dan de traditionele CVT. Merk op dat de CVT normaal gesproken in kleinere Kia-modellen zit.

Conclusie

De Kia Telluride is een leuke gezinsauto, maar heeft ook een aantal problemen. Veel voorkomende problemen met de Kia Telluride transmissie zijn een gebrek aan acceleratie bij het inschakelen van de versnelling, trillen van de auto, fluitende geluiden, het niet kunnen aanhouden van de juiste versnelling en knarsen bij het accelereren.

Al met al is de Kia Telluride nog steeds een van de fijnste en onderhoudsarme middelgrote SUV’s. Ook al heeft deze auto problemen met de transmissie, ze zijn niet zo ongebreideld als bij sommige concurrenten.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts