Elektrische problemen Kia Telluride

Kia Telluride

De Kia Telluride biedt veel waar voor zijn geld, want hij is ruim, praktisch, stijlvol en efficiënt. Deze middelgrote SUV met acht zitplaatsen is perfect voor een groot gezin. Hij heeft echter ook een aantal problemen, waaronder elektrische problemen. Maar wat zijn de elektrische problemen van de Kia Telluride?

Enkele van de elektrische problemen van de Kia Telluride zijn defecte portiersloten, problemen met het instrumentenpaneel, defecte snelheidsmeter en defecte koplampen. Verder hebben gebruikers ook last gehad van defecte accuspanningslezers, problemen met dodehoek botsingswaarschuwingssystemen en problemen met zijruiten.

Wat zijn de meest voorkomende elektrische problemen met de Kia Telluride?

Problemen met het instrumentenpaneel

Dit is het grootste probleem waar gebruikers van de Kia Telluride over hebben geklaagd. Verschillende eigenaren hebben melding gemaakt van een onstabiele werking van het centrale instrumentenpaneel, dat de bandenspanning, kilometerstand, brandstofverbruik en meer van de auto aangeeft. Er wordt gemeld dat het systeem soms leeg kan raken.

Sommige mensen konden dit probleem echter oplossen door de auto opnieuw te starten. Maar als het probleem zich blijft voordoen, is het belangrijk om naar een professionele monteur te gaan.

Defecte deursloten

Een ander veelvoorkomend elektrisch probleem met de Kia Telluride is de falende portiersloten. De meeste gebruikers klaagden dat de deursloten niet werkten en anderen maakten melding van problemen met sleutelhangers. Als de deursloten van de Kia Telluride niet werken, is dat een indicatie dat er een elektrisch circuit kapot is in de vermogensschakelaars.

Om dit probleem op te lossen, moet je naar een professionele monteur zodat zij het probleem kunnen lokaliseren en oplossen. Het kan het gevolg zijn van een doorgebrande zekering, een gebroken draad of zelfs een beschadigde schakelaar. Als de sleutelhanger daarentegen niet werkt, moet u proberen de batterij te vervangen en kijken of het probleem is opgelost.

  Veel voorkomende problemen met de Kia Soul

Problemen met zijruiten

Verschillende Kia Telluride-eigenaars hebben ook geklaagd over problemen met de zijruiten. Er wordt aangenomen dat de oorzaak van de meeste van deze raamproblemen een veiligheidssensor in de ruitschakelaar is die een obstructie in de ruit detecteert en de werking ervan stopt. Zorg ervoor dat uw monteur de schakelaar inspecteert en het onderliggende probleem verhelpt.

Problemen met dodehoek-aanrijdingswaarschuwingssysteem

Het dodehoekbotsingssysteem in de Kia Telluride is een ander kwetsbaar onderdeel. Dit onderdeel ontwikkelt onder bepaalde omstandigheden problemen en werkt niet normaal. Dus als het koud weer is, zoals hevige regen of zware sneeuwval, werkt de dodehoek-waarschuwing niet goed.

Om dit probleem op te lossen, moet u ervoor zorgen dat de sneeuw of andere materialen die de achterbumper rond de achterhoekradar of -sensor bedekken, worden verwijderd. Dit zou het probleem moeten verhelpen.

Storing in grootlicht

Dit is een ander probleem dat over het hoofd wordt gezien, maar het kan ernstig zijn. Gebruikers hebben geklaagd dat beide grootlichten volledig defect zijn. Bovendien treedt dit probleem normaal gesproken op wanneer de auto zo’n 40 tot 50 km rijdt. Het verklikkerlampje op het paneel geeft aan dat de lampen zijn ingeschakeld, terwijl dat niet zo is.

Zorg ervoor dat dit probleem door een professionele monteur wordt gediagnosticeerd, omdat het tot ongelukken kan leiden als je ’s nachts rijdt.

Falende snelheidsmeters

Behalve dat de instrumentencluster instabiel wordt of leegloopt, laten ook de snelheidsmeters het af en toe afweten. De belangrijkste oorzaak voor het uitvallen van de snelheidsmeter bij deze auto is een defecte snelheidssensor of beschadigde bedrading. Dus als je merkt dat de snelheidsmeter niet beweegt en op 0MPH blijft hangen, is het hoog tijd dat je een professionele monteur bezoekt om je auto te inspecteren.

  Kia Spectra betrouwbaarheid

Defecte accuspanningslezer

Getroffen eigenaars merkten op dat het probleem optrad wanneer de auto meer dan 3300 mijl reed. De belangrijkste oorzaak van dit probleem is de accuspanningslezer die niet de juiste spanning doorgeeft aan de ECU, wat kan leiden tot onregelmatige spanning en stroomafname.

Het oplossen van dit probleem is eenvoudig. Laat een professionele monteur een fabrieksreset van de uitlezer uitvoeren en het probleem is verholpen.

FAQ

Hoe weet ik of mijn Kia Telluride elektrische problemen heeft?

Als u zich afvraagt of uw auto elektrische problemen heeft, zijn hier enkele tekenen waarop u moet letten. De tekenen zijn waarschuwingslampjes voor het elektrische systeem, de motor die niet aanslaat zoals het hoort, vreemde geluiden, koplampen en andere lichten die niet goed werken en de zekeringen van de auto die doorbranden.

Kunnen bougies elektrische problemen veroorzaken bij de Kia Telluride?

Ja, slechte bougies kunnen elektrische problemen veroorzaken bij de Kia Telluride. Dat komt omdat de motor van de auto benzine omzet in energie die wordt gebruikt om de auto aan te drijven in een procedure die interne verbranding wordt genoemd. Slechte bougiekabels kunnen de stroomtoevoer naar de motor belemmeren, waardoor de motor de verbrandingscyclus moeilijk kan voltooien.

Welke elektrische problemen kunnen ervoor zorgen dat een auto niet start?

Enkele elektrische problemen die ervoor kunnen zorgen dat uw auto niet start, zijn losse of gecorrodeerde verbindingskabels, een lege batterij, een slechte alternator, een lege accu of een probleem met de starter. Dergelijke problemen moeten snel worden verholpen om problemen met het starten van uw auto te voorkomen.

  Is Kia Seltos een goede auto?

Wat zijn de meest voorkomende tekenen van slechte bedrading?

Het is gemakkelijker om te zien of uw Kia Telluride of een andere auto slechte bedrading heeft. Tekenen van slechte bedrading zijn onder andere dimmende of flikkerende lichten, vaak doorgebrande zekeringen, vreemde geuren, vonken en zoemen. Als u een van deze tekenen opmerkt, is het tijd om de slechte bedrading te inspecteren en te repareren.

Is de Kia Telluride duur in onderhoud?

Nee, het onderhoud van de Kia Telluride is vrij goedkoop. Gemiddeld kost het namelijk zo’n $474 om deze auto jaarlijks te onderhouden. Integendeel, de onderhoudskosten van een normale SUV liggen rond de $500, wat betekent dat de Kia Telluride goedkoper te onderhouden is dan de meeste auto’s in zijn klasse.

Conclusie

Elektrische problemen maken deel uit van de veel voorkomende problemen die eigenaren van een Kia Telluride ervaren. Veel voorkomende elektrische problemen met deze middelgrote SUV zijn problemen met het instrumentenpaneel, defecte deursloten, defecte snelheidsmeters en problemen met zijruiten. Ook defecte accuspanningslezers, niet werkende koplampen en problemen met het dodehoek botsingswaarschuwingssysteem komen vaak voor.

Over het algemeen is de Kia Telluride een betrouwbare en duurzame auto. Hij is ook efficiënt, ruim en praktisch.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts