Veel voorkomende problemen met de Kia Soul

Kia Soul

De Kia Soul is een van de best verkochte welpenauto’s op de markt. Deze auto heeft de meeste van zijn rivalen zoals Honda en Nissan overleefd. Hij is ook betrouwbaar, efficiënt en praktisch. Toch heeft hij ook een aantal problemen waarmee gebruikers moeten kunnen omgaan. Maar wat zijn de meest voorkomende Kia Soul problemen?

Veel voorkomende Kia Soul problemen zijn cruise control pieken, elektrische problemen, motor kloppende geluid, falende katalysator, geblazen motor, hobbelig rijden, en verlies van controle over de besturing. Niet dat sommige problemen alleen voorkomen bij bepaalde Kia Soul modeljaren.

Wat zijn de meest voorkomende problemen met de Kia Soul?

Kloppend geluid van de motor

Verschillende eigenaars van de Kia Soul modellen gemaakt tussen 2012 en 2016 hebben geklaagd over het horen van een kloppend geluid afkomstig van de motorkap van de auto. Dit probleem doet zich ook voor bij het modeljaar 2014 van de Kia Soul. Enkele van de dingen die dit geluid kunnen veroorzaken zijn een verkeerd brandstofoctaan, koolstof die zich ophoopt in de cilinderwanden, een slechte brandstofkwaliteit en een verstoorde verbrandingstiming.

Als het onderliggende probleem niet wordt verholpen, kan dit leiden tot ernstige motorschade en kostbare reparaties. Bovendien kan het ook brand veroorzaken en de bestuurder en de passagiers in gevaar brengen. Het goede nieuws is dat Kia de getroffen auto’s in 2020 heeft teruggeroepen en het probleem heeft verholpen. Andere getroffen Kia-modellen waren de Kia Sorento, Sportage en Optima.

Opgeblazen motor

Een ander veel voorkomend probleem bij de Kia Soul is een opgeblazen motor. Dit probleem komt vaak voor bij de 2016 Kia Soul, maar ook eigenaren van de 2012 en 2015 Kia Soul hebben gemeld een dergelijk probleem te ervaren. Er werd gemeld dat de katalysator van de 2016 Kia Soul gevoelig is voor hoge uitlaattemperaturen, waardoor deze defect raakt en er een abnormale motorverbranding ontstaat.

  Kia Cadenza Betrouwbaarheid

Als gevolg daarvan kan het alle onderdelen in de motor doen falen, waaronder pakkingen, zuigerveren, afdichtingen en zelfs brand veroorzaken. De meeste gebruikers hebben gemeld dat ze dit probleem ervaren nadat hun auto ongeveer 70.000 mijl heeft afgelegd. Niettemin heeft Kia de getroffen modellen in 2019 teruggeroepen en is het probleem verholpen.

Dit is een zeer ernstig probleem en het kan op elk moment gebeuren. Daarom is het cruciaal om enkele tekenen van een geblazen motor te kennen en het probleem z.s.m. te verhelpen! Enkele tekenen zijn harde knallen, witte rookwolken uit de motorkap, abrupt optrekken en zwarte rook uit de uitlaat.

Cruise control schommeling

Als u in uw Kia Soul rijdt en een snelheidsverandering opmerkt zonder dat u daar toestemming voor heeft, dan heeft u een cruise control surge. Dit probleem doet zich meestal voor wanneer de Kia Soul een snelheid van 40 tot 50 km/u bereikt, en het kan ervoor zorgen dat de auto naar voren slingert. Verrassend genoeg verdwijnt dit probleem normaal gesproken als de cruise control wordt ingeschakeld.

Merk op dat dit probleem vaak voorkomt in de 2018 Kia Soul. Het wordt meestal veroorzaakt door elektrische problemen. Hoewel Kia nog geen terugroepactie heeft uitgegeven, kunt u naar een professionele monteur gaan om het probleem voor u te verhelpen.

Verlies van stuurcontrole

Verschillende Kia-gebruikers hebben ook gemeld dat ze de controle over de besturing hebben verloren. Bovendien hoorden ze vreemde geluiden uit het stuurhuis komen. Dit wordt meestal veroorzaakt door een verlies aan stuurcontrole. Kia heeft de betrokken auto’s echter teruggeroepen en het probleem verholpen.

  Kia Forte Koup Betrouwbaarheid

Elektrische problemen

Als de elektrische bedrading van uw Kia Soul kapot gaat, moet u die zo snel mogelijk vervangen. Doet u dat niet, dan kunt u dingen merken als lichten die willekeurig aangaan en knallen van de radio. In sommige gevallen werkt het schuifdak niet meer. Zorg ervoor dat u de slechte elektrische kabelboom vervangt.

Hobbelig rijden

De Kia Soul staat bekend om zijn zwakke ophanging. Daarom kunt u, naarmate de auto ouder wordt, een hardere of hobbelige rit ervaren. Zorg ervoor dat u de hele ophanging vervangt om het probleem op te lossen. Dit omvat gewrichten, schokdempers en lagers.

Defecte katalysator

De katalysator helpt de auto om de uitlaatgassen te filteren en te reinigen voordat ze in de atmosfeer terechtkomen. Als de katalysator defect is, moet hij onmiddellijk worden vervangen om schade aan andere onderdelen te voorkomen. De meest getroffen Kia Soul-modellen zijn die welke tussen 2014 en 2015 zijn gemaakt.

FAQ

Is de Kia Soul een betrouwbare auto?

Ja, de Kia Soul is een betrouwbare auto. Hij concurreert qua betrouwbaarheid nauw met Toyota en Honda. De meeste betrouwbaarheidsbureaus beoordelen de Kia Soul als bovengemiddeld goed. Dat is beter dan de meeste subcompacte SUV’s op de markt. Bovendien registreert deze auto niet veel problemen en is hij goedkoper in onderhoud.

Is de Kia Soul duur om te repareren?

Nee, de Kia Soul is zeer goedkoop in onderhoud. Jaarlijks kost het de gebruiker slechts ongeveer 437 dollar om deze auto te onderhouden. Dit is veel goedkoper dan de meeste subcompacte SUV’s die jaarlijks ongeveer 466 dollar kosten om te onderhouden. Hij is zelfs veel goedkoper dan standaard auto’s die jaarlijks ongeveer 652 dollar aan onderhoud kosten.

Hoe lang gaat de Kia Soul mee?

Kia produceert enkele van de duurzaamste auto’s op de markt. Bij goed onderhoud gaat de Kia Soul meer dan 200.000 mijl mee. Bovendien moeten goede rijgewoonten worden aangehouden om de auto lang mee te laten gaan. Bovendien kunnen de nieuwste Kia Soul-modellen meer dan 250.000 mijl meegaan.

  Kia Forte betrouwbaarheid

Heeft de Kia Soul problemen met de transmissie?

Ja, ook de Kia Soul heeft transmissieproblemen. Enkele van de transmissieproblemen waarmee Kia Soul-eigenaars te maken krijgen, zijn knarsen, vertragingen bij het schakelen, het schudden van de auto bij een andere snelheid, springen bij het optrekken, een fluitend geluid uit de motorkap en een brandlucht.

Wordt de Kia Soul uit productie genomen?

Nee, de Kia Soul wordt niet stopgezet omdat de fabrikant ook de facelift van het volgende Kia Soul modeljaar heeft gepland. Na het uitbrengen van de 2022 Kia Soul, zal de fabrikant een facelift geven aan de 2023 Kia Soul, inclusief een hoekiger smoel en een herziene line-up. Het zal echter ook de X-Line en Turbo trims laten vallen.

Conclusie

Over het geheel genomen is de Kia Soul een slanke, betrouwbare, efficiënte, ruime, praktische en betaalbare subcompacte SUV. Maar net als de meeste auto’s heeft hij problemen waar gebruikers zich op moeten voorbereiden. Toch kunnen de meeste van de Kia Soul problemen die we hebben uitgelicht worden vermeden of tijdig worden aangepakt door goed voor de auto te zorgen.

Met tijdig onderhoud en reparatie kunnen Kia Soul eigenaren de meeste problemen voorkomen. Bovendien zorgt goed onderhoud ervoor dat de auto langer meegaat.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts