Mercedes Benz CL-Klasse Betrouwbaarheid

Als Duitse autofabrikant is Mercedes al meer dan honderd jaar een van de meest luxueuze, premium en betrouwbare merken op de markt. De CL-Klasse auto’s omvatten luxe S-Klasse coupé modellen die Mercedes’ een van de meest premium instap auto’s zijn.

Overzicht

De CL-Klasse is al enkele jaren op de markt en is nu vervangen door de S-Klasse coupé modellen, waardoor de CL-Klasse aanduiding ophoudt te bestaan. De CL-Klasse had zijn laatste 3de generatie toen hij werd aangeboden in vele aandrijflijnen en de snelste motor van allemaal was de 5,5 L V12 twin-turbo motor die 510 pk produceerde en van 0 naar 60 mph ging in slechts 4,1 seconden.

Betrouwbaarheid

Betrouwbaarheid wordt vaak besproken als een van de belangrijkste zorgen van kopers voordat ze een voertuig kopen. Mercedes is al een tijdje op de markt en heeft zijn sporen verdiend, maar de extreem luxueuze wagens hebben ook hoge onderhoudskosten. De CL-Klasse auto’s zijn vrij solide en ze hebben een betrouwbaarheid rating van 4 sterren op 5 door J.D Power.

Veiligheid

De veiligheidsfactor is een onderdeel van betrouwbaarheid en het is ook een deal-breaker voor veel mensen. Mercedes, net als andere Duitse auto’s, hebben een reputatie voor geweldige veiligheidsmaatregelen. De CL-klasse auto’s zijn vrij exclusief en zeldzaam om te worden getest in een crash-tests, maar ze hebben grote veiligheidsmaatregelen als veel andere Mercedes auto’s. Daarnaast heeft hij veiligheidsvoorzieningen zoals airbags, stabiliteitscontrole, antiblokkeerremmen, enz.

  GMC Canyon betrouwbaarheid

Afschrijvingspercentage

Het afschrijvingspercentage is ook vrij belangrijk voor veel mensen omdat er veel auto’s zijn die hun waarde zeer snel verliezen. Mercedes heeft een goede reputatie op het gebied van waardevastheid en verliest ongeveer 45% van zijn oorspronkelijke waarde na 5 jaar. Vooral de CL-klasse verliest na 5 jaar ongeveer 55% van zijn waarde.

Onderhoud en herstelling

Onderhoudskosten zijn de belangrijkste factor van betrouwbaarheid van auto’s en veel mensen geloven dat Mercedes auto’s veel meer kosten in hun onderhoud dan hun andere rivalen in de VS. De CL-Klasse auto’s hebben een gemiddelde onderhoudskost van rond de $900 per jaar.

FAQ

Is de Mercedes-Benz CL-klasse een auto met voorwielaandrijving, achterwielaandrijving of vierwielaandrijving?

De Mercedes-Benz CL-klasse is een All Wheel auto.

Hoeveel zitplaatsen heeft de Mercedes-Benz CL-klasse?

De Mercedes-Benz CL-klasse is een auto met 4 zitplaatsen. De EPA-classificatie voor deze auto is: Compacte Auto’s

Hoeveel pk heeft een Mercedes-Benz CL-klasse en heeft hij een turbo?

De Mercedes-Benz CL-klasse heeft 429 pk en 516 lb-ft koppel. De motor is een Twin Turbo Premium Unleaded V-8 met een cilinderinhoud van 4,7 L Het brandstofsysteem is: Benzine Direct Injection.

Hoe groot is de kofferruimte van de Mercedes-Benz CL-klasse?

13.5 Cubic Feet (0,382 m3)

Hoeveel bodemvrijheid heeft de Mercedes-Benz CL-klasse?

5,1 inch ( 12,95 cm)

Welk type wielen heeft hij?

Mercedes-Benz CL-klasse heeft 18 X 8,5 inch aluminium voorwielen en 18 X 8,5 inch aluminium achterwielen.

  Meest luxueuze Mercedes SUV?

Is de CLS een goede auto?

De Mercedes-Benz CLS is een geweldige auto. Hij heeft een krachtige turbomotor met een goed brandstofverbruik en een vlotte rit. Hoewel de kofferbak en de achterbank iets kleiner zijn dan bij luxe grote auto’s, is het interieur van de CLS prachtig.

Wat betekent CL op een Mercedes?

Mercedes-Benz CL-Klasse is een exclusieve lijn van grand touring auto’s die werd geproduceerd door de Duitse automaker Mercedes-Benz. Hij werd gemaakt van 1992 tot 2014. CL staat voor Coupe Leicht (Coupe-Licht), Coupe Luxusklasse of Coupe-Luxury in het Duits.

Is de CLS 550 betrouwbaar?

De Mercedes-Benz CLS550 betrouwbaarheidsbeoordeling is 2,5 van de 5,0. Daarmee is hij de 15e van 30 luxe full-size voertuigen. Omdat de CLS550 vaker en zwaarder wordt gerepareerd dan de gemiddelde auto, is de kans groter dat grote reparaties nodig zijn.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts