Nissan Versa betrouwbaarheid

De Japanse fabrikant Nissan wordt beschouwd als een van de meest betrouwbare autofabrikanten ter wereld. De Versa is een vierdeurs compacte sedan die ook bekend staat als Nissan Almera. De auto is solide genoeg om vele jaren mee te gaan en wordt geleverd met voldoende functies in een betaalbare prijsklasse.

Overzicht

De Versa werd voor het eerst geïntroduceerd in 2006 in de VS, maar Nissan maakt dezelfde auto al vele jaren. De Versa is de vierde generatie van de Nissan Almera en hij is verkrijgbaar in drie uitrustingsniveaus met een handgeschakelde of automatische transmissie. De auto wordt geleverd met een 1.6 L I4 motor die een 122 pk motor is.

Betrouwbaarheid

De betrouwbaarheid van een voertuig zijn de belangrijkste elementen voorafgaand aan de aankoop van een voertuig. Net als bij vele andere Japanse merken, is Nissan ook het meest betrouwbare merk. Het staat op de 9e plaats van 32 voertuigmerken over de hele wereld, wat zeer hoog is. De Versa heeft een uitstekende betrouwbaarheidsscore van J.D Power van 83 op 100.

Veiligheid

Veiligheid is één van de meest cruciale dingen om de betrouwbaarheid van een voertuig te beoordelen. Nissan heeft zeer veilige voertuigen gemaakt met een bevredigend aantal veiligheidsvoorzieningen. De Versa werd onderworpen aan crash-tests door IIHS en NHTSA en kreeg daar goede scores. Bovendien heeft het vele andere functies zoals lane departure warning, forward collision warning, airbags, enz.

  GMC Sierra 1500 Betrouwbaarheid

Afschrijvingspercentage

Afschrijvingspercentage helpt ons ook om de betrouwbaarheid en duurzaamheid van een auto te kennen. Nissans houden hun waarde meestal vrij goed vast omwille van hun geweldige kwaliteit motoren en onderdelen. Het gemiddelde afschrijvingspercentage van een Nissan-auto is 42% na 5 jaar. De Versa heeft echter een afschrijving van ongeveer 46% na 5 jaar.

Onderhoud en herstelling

Onderhoudskosten is het gebied waar de meeste auto’s hun klanten verliezen. Japanse autofabrikanten zoals Nissan of Toyota staan echter bekend om hun lage onderhouds- en reparatiekosten. De gemiddelde onderhouds- en herstellingskosten van de Versa bedragen ongeveer $500 per jaar.

FAQ

Is de Nissan Versa een voorwielaangedreven, achterwielaangedreven of vierwielaangedreven auto?

De Nissan Versa is een voorwielaangedreven auto.

Hoeveel zitplaatsen zitten er in de Nissan Versa?

De Nissan Versa is een auto met 5 zitplaatsen. De EPA classificatie voor deze auto is: Compact Cars

Wat zijn de pk’s in een Nissan Versa en heeft deze een turbo?

De Nissan Versa heeft 122 pk en 114 lb-ft koppel. De motor is een Regular Unleaded I-4 met een cilinderinhoud van 1.6 L Het brandstofsysteem is: Sequential MPI.

Hoeveel bodemvrijheid heeft de Nissan Versa?

17,27 cm.

Welk type wielen heeft hij?

Nissan Versa heeft 17 X 6,5 inch Aluminium Voorwielen en 17 X 6,5 inch Aluminium Achterwielen.

Wat is er mis met de Nissan Versa?

Nissan Versa CVT (continu variabele versnelling) rechtszaak beweert dat de auto’s niet goed versnellen en vervolgens ervaren totale transmissie storing, waardoor eigenaren en huurders van de voertuigen te hebben om duizenden te betalen voor CVT reparaties en vervangingen.

  Nissan Juke Nismo / Nismo RS Betrouwbaarheid

Heeft Nissan Versa transmissieproblemen?

Transmissie problemen: Gebruikers meldden een totaal van 145 problemen en 708 klachten. Het meest voorkomende probleem was met de transmissie. 70% van alle klachten waren gerelateerd aan transmissie problemen. De gemiddelde kosten voor het vervangen van een transmissie zijn $4.000.

Hoe lang gaat een Nissan Versa mee?

Een Nissan Versa kan tot 200.000 mijl meegaan. Een Nissan Versa zou 13 jaar mee moeten gaan als er maximaal 15.000 mijl per jaar mee wordt gereden. U moet de Versa wel goed onderhouden en eerlijk gebruiken om deze kilometerstand te halen.

Wat is beter Toyota Corolla of Versa?

Door zijn grotere hoofd- en beenruimte vooraan dan de Toyota Corolla, is de Nissan Versa een populaire keuze voor lange bestuurders. Omdat de Toyota Corolla is handiger om te rijden dan de Nissan Versa het vereist minder tankstation bezoeken.

Is Nissan Versa vergelijkbaar met Toyota Corolla?

Zowel de Nissan Versa sedan als de Toyota Corolla sedan bieden veel waar voor hun geld. Hoewel technisch gezien de Corolla en Versa zijn beide middelgrote sedans, hun interieurs zijn zeer vergelijkbaar. Beide hebben vergelijkbare motoren en functies binnen, en beide zijn uitgerust met veiligheidsvoorzieningen.

Kan een Nissan Versa transmissie worden gerepareerd?

Automatische transmissie problemen: Het is een van de meest kostbare en ingewikkelde reparaties die u kunt maken. Er zijn bijna net zo veel redenen een transmissie kan falen als de onderdelen binnen. Het is vaak goedkoper om het te vervangen dan het te bevestigen.

  Volvo vs. Jaguar: Betrouwbaarheid

Heeft Nissan een terugroepactie voor airbags?

Airbag problemen: Nissan heeft bepaalde Versa Sedan 2007-2011 en Versa Hatchback 2007-2012 voertuigen teruggeroepen. Deze voertuigen hebben mogelijk een opblaasmechanisme van de voorste airbag van de bestuurder dat kan barsten als gevolg van de afbraak van drijfgas na langdurige blootstelling aan lage temperaturen, vochtigheid en temperatuurwisselingen.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts