GMC Sierra 1500 Betrouwbaarheid

GMC is een onderdeel van General Motors dat zich richt op grotere voertuigen zoals pick-up trucks, SUV’s, enz. De Sierra is een light-duty pick-up truck en heeft een grotere versie, de HD Sierra, die gespecialiseerd is in off-road rijden en slepen. De truck heeft extreem goede capaciteiten op het gebied van slepen en off-road rijden.

Overzicht

De Sierra is een grote truck, die zelfs op hoge terreinen en ruige paden goed te gebruiken is. Hij wordt geleverd met drie aandrijflijnen met 5,3 L, 6,2 L V8-motoren en een 3,0 L Duramax Turbocharged-motor. Hij wordt geleverd met een standaard 10-versnellingsbak.

Betrouwbaarheid

Betrouwbaarheid is cruciale informatie voordat je een auto koopt. General Motors maakt al eeuwen auto’s, en ze zijn ook betrouwbaar genoeg om te vertrouwen. GMC heeft een betrouwbaarheidsscore van 3,0 op 5,0 en staat op 22 van de 32 automerken, wat niet de grootste is. De Sierra heeft echter een gemiddelde betrouwbaarheidsscore van 84 op 100 door J.D Power.

Veiligheid

Veiligheid is tegenwoordig een grote zorg voor de consument, en dat is een goede zaak. GMC trucks worden regelmatig crash-tests ondergaan door NHTSA en IIHS. De Sierra is zowel door de NHTSA als door de IIHS aan een crashtest onderworpen en heeft van beiden een uitstekende beoordeling gekregen. De Sierra heeft ook veel veiligheidsvoorzieningen zoals lane assist, blind-spot monitoring, collision warning, etc.

Afschrijvingspercentage

Het afschrijvingspercentage helpt ons ook bij het bepalen van de betrouwbaarheid van een auto. GMC heeft een behoorlijke restwaarde, zelfs na 5 jaar. Hij is gemiddeld 50% afgeschreven na 5 jaar. De Sierra heeft ook een behoorlijk afschrijvingspercentage van 40% na 5 jaar.

  Chrysler Sebring betrouwbaarheid

Onderhoud en herstelling

Onderhoud en reparatie kosten zijn niet de laagste bij GMC trucks. Deze trucks en SUV’s kosten gemiddeld zo’n $744 per jaar, wat een beetje hoog is in vergelijking met andere concurrenten. De onderhoudskosten van de Sierra zijn bijna $727 door RepairPal, dat dekt al het preventieve onderhoud en niet tijdige bezoeken.

FAQ

Hoeveel zitplaatsen zijn er in de GMC Sierra 1500?

De GMC Sierra 1500 is een auto met 6 zitplaatsen. De EPA Classificatie voor deze auto is: Vierwielaandrijving

Wat zijn de pk’s in een GMC Sierra 1500 en heeft deze een turbo?

De GMC Sierra 1500 heeft 310 pk en 348 lb-ft koppel. De motor is een Gas I4 met een cilinderinhoud van 2.7L/ Het brandstofsysteem is: Directe Injectie.

Welk type wielen heeft hij?

GMC Sierra 1500 heeft 20 x 9.0 inch Aluminium Voorwielen en 20 x 9.0 inch Aluminium Achterwielen.

Hoeveel kilometer gaat een GMC Sierra 1500 mee?

Een GMC Sierra kan 150.000 mijl meegaan bij goed onderhoud. Sommige modellen halen zelfs de 200.000 mijl. Volgens onderzoek zal slechts 1,7% van de GMC Sierras de 200.000 mijl overschrijden. Deze voertuigen vereisen geen complexe onderhoudsprocedures.

Wat is het meest betrouwbare jaar voor de GMC Sierra?

De modellen 2012 en 2020 van de GMC Sierra zijn de beste jaren. Het 2012-model heeft een solide geschiedenis van betrouwbaarheid, prestaties, en de 2020 biedt veel van die belofte. Hoewel de technologie van de 2012 niet zo geavanceerd was, was het in die tijd heel gewoon.

Is een GMC Sierra een goede truck?

De GMC Sierra is een geweldige full-size pick-up truck. De GMC Sierra is een krachtige pick-up truck met een trekvermogen van meer dan 12.000 pond. Het biedt ook soepel rijden. Het ziet er geweldig uit van binnen, heeft veel ruimte voor passagiers, en beschikt over intuïtieve technische functies.

  Mercedes 300d betrouwbaarheid - is het een betrouwbare tweedehands auto?

Wat zijn slechte jaren voor GMC Sierra?

2014 en 2015 zijn de slechtste modeljaren (althans voor de laatste tien jaar) CarComplaints ontving 326 meldingen van eigenaars en 214 meldingen van hen tussen die twee jaren. Dat zijn er honderden meer dan alle andere modeljaren, die teruggaan tot 1991.

Wat is beter Chevy of GMC?

GMC en Chevrolet zijn beide General Motors Companies. Wat maakt hen verschillend? GMC biedt meer premium functies dan Chevy vrachtwagens, maar GMC vrachtwagens hebben meer onderscheidende en stijlvolle ontwerpen. De voorkanten van GMC trucks zijn ook scherper, wat de hogere kwaliteit van het merk benadrukt.

Welke problemen hebben GMC Sierra 1500?

  • Slechte kwaliteit koplampen.
  • Broze interieur deurklinken.
  • Dashboard kraken.
  • Vreemde geluiden van de bovenste tussenas van de stuurinrichting.
  • Defecte Mode deur Actuator.
  • Defecte brandstofpomp.

Heeft GMC Sierra Android Auto?

Het is eenvoudig te beantwoorden, ja, de GMC Sierra heeft Android Auto compatibiliteit. U kunt ook de weersomstandigheden en afspraken bekijken op het infotainment scherm van uw Sierra.

Hebben GMC trucks super Cruise?

Super Cruise zal beschikbaar zijn op de nieuwe 2022 GMC Sierra 1500 Denali modellen+, evenals de HUMMER Electric Pickup en SUV modellen+. Dit is de eerste handsfree rijhulptechnologie voor compatibele wegen.

Wat is GM Super Cruise?

General Motors zal in het eerste kwartaal van 2022 nieuwe Super Cruise-mogelijkheden lanceren in zes voertuigen van het modeljaar 2022. Met Super Cruise, de eerste exclusieve handsfree rijhulptechnologie in de sector, kunnen bestuurders meer dan 200.000 mijl handsfree rijden op compatibele wegen in de V.S. en Canada.

  GMC Envoy Betrouwbaarheid

Welke motoren zijn er beschikbaar in de GMC Sierra 1500?

Motor opties:

  • 4.3L V6 Motor met 285 pk en 305 lb-Ft koppel.
  • 2.7L Turbocharged motor met 310 pk en 348 Nm koppel.
  • 5.3L Ecotec®3 V8-motor met 355 pk en 383 Nm koppel.
  • Duramax® 3.0L Turbo-dieselmotor met 277 pk en 460 Nm koppel.

Wat is de beste motor in een GMC Sierra?

WardsAuto stemde voor de Duramax Turbo-Diesel I-6 motor na zorgvuldige tests en beoordelingen. Juryleden die de motor testen in een 2020 Sierra 1500 Crew Cab merkten op dat de Duramax Turbo-Diesel 3.0L de beste was vanwege zijn stille, soepele en responsieve rijervaring.

Is een GMC Sierra een V6 of V8?

Er zijn veel motoren beschikbaar in de 2021 GMC Sierra. U kunt kiezen uit een V6, turbo-vier, turbodiesel, en twee V8’s.

Is de GMC 5.3 een goede motor?

De 5.3 Chevy motor is betrouwbaar en kan veel vermogen leveren. Het gebeurt niet vaak dat een small-block benzinemotor zoveel vermogen en koppel kan produceren. Het grootste probleem van deze motor is het AFM systeem.

Heeft de GMC Sierra verwarmde stoelen?

De 2022 line-up van SUV’s zal geen verwarmde of geventileerde zetels hebben. De Silverado, Traverse High Country, GMC Sierra, Acadia Denali zullen nog steeds verwarmde zetels hebben. Dit zou controversieel kunnen zijn voor sommige consumenten.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts