Porsche Panamera Turbo S Betrouwbaarheid

Porsche Panamera is een full-size luxe auto geproduceerd door de Duitse autofabrikant Porsche. De Panamera Turbo S biedt een vermogensupgrade ten opzichte van de standaard Panamera. Het model werd geïntroduceerd in 2010 en wordt nog steeds geproduceerd. De executive full-size luxe auto is verkrijgbaar met achterwielaandrijving en met vierwielaandrijving.

Overzicht

De Turbochargers van de Panamera Turbo S zijn groter dan die van de V8-motor in de standaard Panamera Turbo, net als de brandstofinjectie en de aluminium zuigers. Om de prestaties nog verder te verbeteren, zijn de zuigerveren voorzien van een coating met een wrijvingsarm oppervlak. Met launch control ingeschakeld accelereert de Porsche Panamera Turbo S in 3,3 seconden van 0 naar 100 km/u. De topsnelheid van de Panamera bedraagt 196 km/u.

Betrouwbaarheid

De Panamera Turbo S heeft nog meer vermogen, acceleratie en brandstofverbruik dan de Panamera Turbo S, maar hij is ook duurder. De betrouwbaarheid van luxe grote auto’s wordt door Porsche Panamera beoordeeld met een score van 0,5 op 5,0, goed voor een 30e plaats van de 30.

Veiligheid

De Panamera heeft geen Euro NCAP-rating. Porsche biedt veel rijhulpsystemen, zoals adaptieve cruise control, lane-changing assist en lane-keeping assist, net als de Panamera Turbo. Er is zelfs een nachtzichtsysteem van Porsche. Porsche staat bekend om zijn betrouwbaarheid en geavanceerde veiligheidstechnologieën, dus de Panamera Turbo S zou een veilige en comfortabele auto moeten zijn.

  Nissan Pathfinder Betrouwbaarheid

Afschrijvingspercentage

Het afschrijvingspercentage van de Porsche Panamera wordt geschat op 53 procent over vijf jaar. Ongeveer 67.327 dollar zal worden afgetrokken van de oorspronkelijke waarde in de komende vijf jaar.

Onderhoud en reparatie

In de eerste 10 jaar van het bezit van de Porsche Panamera Turbo zullen onderhoud en reparaties $16.531 kosten. Er is een verschil van $ 4.827 tussen dit en het industriegemiddelde voor luxe sedan modellen. In die periode is er ook een kans van 45,03% dat een Panamera Turbo S een grote reparatie nodig heeft.

FAQ

Is de Porsche Panamera Turbo S een auto met voorwielaandrijving, achterwielaandrijving of vierwielaandrijving?

De Porsche Panamera Turbo S is een auto met vierwielaandrijving.

Hoeveel zitplaatsen heeft de Porsche Panamera Turbo S?

De Porsche Panamera Turbo S is een auto met 4 zitplaatsen. De EPA classificatie voor deze auto is: Grote Auto’s

Hoeveel pk heeft een Porsche Panamera Turbo S en heeft hij een turbo?

De Porsche Panamera Turbo S heeft 690 pk en 641 lb-ft koppel. De motor is een Twin Turbo Gas/Electric V-8 met een cilinderinhoud van 4.0 L Het brandstofsysteem is: Directe Benzine Injectie.

Welk type wielen heeft hij?

Porsche Panamera Turbo S heeft 21 X 9,5 inch gesmede aluminium voorwielen en 21 X 11,5 inch gesmede aluminium achterwielen.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts