Veel voorkomende problemen bij Mercedes W116

De Mercedes Benz S-Klasse is het synoniem voor luxe en is ook het toppunt van Mercedes Benz luxe engineering. Sinds de S-Klasse uitkwam, werden de meeste luxe sedans gezien als S-Klasse concurrenten omdat de S-Klasse altijd een meer bevoorrechte status genoot, zelfs in vergelijking met zijn twee felste rivalen, de BWM 7-Serie en de Audi A8.

De allereerste S-Klasse, de W116, werd geïntroduceerd in het begin van de jaren 1970, toen Mercedes besloot dat de Sonderklasse (Special class) een speciale plaats verdiende in de Mercedes line-up. Fast forward naar 2021, Mercedes bracht de 6e W223 S-Klasse die nog steeds heerst oppermachtig, maar de W116 was degene die het allemaal begon.

De W116 wordt beschouwd als een relatief betrouwbare auto omdat hij het onverwoestbare overengineerde Mercedes-ontwerp uit die tijd handhaaft. De W116 heeft echter wel te lijden onder problemen in verband met roest, olielekken en verhoogd olieverbruik, verslechtering van de binnenbekleding, startproblemen en talrijke elektrische problemen.

Al met al wordt de W116 door veel klassieke Mercedes liefhebbers als een koopje beschouwd, maar je moet er wel rekening mee houden dat een auto zo oud als de W116 veel zorg en toewijding vereist.

Mercedes W116 roestproblemen

De W116 is een 50 jaar oude auto wat betekent dat de meeste W116 modellen al een tijdje meegaan. Iedereen weet dat klassieke Mercedes modellen en roestplekken een veel voorkomende aangelegenheid zijn. Daarom, als u geïnteresseerd bent in een W116, zorg ervoor om alle gemeenschappelijke roest gebieden te controleren, zoals de dorpels, rond de koplampen, de motorkap en kofferdeksel, onder de auto, en de vloer.

Roest kan een vreselijke tegenstander zijn voor de meeste klassieke auto’s, wat betekent dat het soms weinig tot geen zin heeft om een auto te kopen die ernstige roestplekken heeft. Het is veel beter om wat extra geld uit te geven aan een exemplaar met weinig tot geen roestplekken, omdat dit u op de lange termijn geld zal besparen.

  Mercedes AMG GT betrouwbaarheid

Mercedes W116 olielekkages en olieverbruik problemen

De W116 staat erom bekend dat hij aan een alarmerend tempo olie verbruikt, zelfs als de motor in perfecte staat verkeert. Gezien het feit dat de meeste W116-modellen honderdduizenden kilometers op de teller hebben staan, worden deze problemen nog zorgwekkender. Bovendien zal een olielek het totale olieverbruik drastisch doen toenemen.

Daarom moet u een grondige test uitvoeren om te zien of de auto last heeft van olielekkage, en als dat zo is, moet u dat zo snel mogelijk verhelpen. Als u dat niet doet, kan de auto gemakkelijk oververhit raken en kan de motor volledig uitvallen.

Mercedes W116 interieur verslechtering

Terwijl Mercedes modellen uit de jaren 70 betrouwbare mechanica bieden, doen ze het niet zo goed als het aankomt op betrouwbare materialen voor de binnenbekleding. Dit betekent dat auto’s zoals de W116 de neiging hebben om te lijden aan verkleuring, barsten en zelfs rotting van de binnenbekleding.

Zorg ervoor dat u door het interieur van de auto gaat en in elk hoekje en gaatje kijkt om te zien of de auto lijdt aan ernstige verslechtering van het interieur. Het repareren van deze typisch vereist dat u om te gaan door de restauratie route die kost een hoop geld.

Startproblemen bij Mercedes W116

Veel Mercedes W116 eigenaren klagen over het feit dat de auto niet wil starten of niet wil blijven rijden. Eigenaren hebben gemeld dat de auto een hele tijd nodig heeft voordat de motor een fatsoenlijke bedrijfstemperatuur heeft bereikt wanneer de motor eindelijk stationair begint te lopen zoals bedoeld.

  Wat is de beste Mercedes voor jonge bestuurders?

Het vervangen van de brandstofpomp, brandstofleidingen en vele andere slangen lost het probleem niet noodzakelijk op. Sommigen zeggen dat deze problemen te wijten zijn aan defecte spoelen, anderen zeggen dat het te wijten is aan een defecte regulator. De klepverstuivers, brandstofverdelers, en de pompaccumulator worden ook vaak besproken als mogelijke boosdoeners.

Mercedes W116 elektrische problemen

De W116 is niet echt een auto die bol staat van de techniek, maar geen auto uit de jaren zeventig had wat de W116 had. De aanjagermotor is een bekende elektrische storing van de W116, terwijl elektrische ramen bekend zijn om van tijd tot tijd uit te vallen. De W116 is ook gevoelig voor problemen met de buitenverlichting, zowel voor als achter.

De meters zijn bekend om defecten, de airco is bekend om defecten en de brandstofpomp is bekend om een gebrek aan vermogen. Al met al zijn deze problemen een realiteit van het bezitten van een oude Mercedes en bijna niemand kan verwachten een 50 jaar oude auto te bezitten zonder tegen een of ander elektrisch probleem aan te lopen.

FAQ Sectie

Moet ik de Mercedes W116 kopen?

Als u zich als een royalty uit de jaren 1970 wilt voelen en de betere modellen van de S-Klasse niet wilt missen, is de W116 een goede keuze. De reden waarom de W116 zo goedkoop is, is dat niet zoveel mensen geïnteresseerd zijn om er een te kopen. Luxe auto’s worden afgeschreven als een gek, omdat ze vertrouwen op de technologie veel.

Vertrouwen op de technologie van de jaren 1970 in een luxe auto is overbodig. Dit betekent dat de enige reden waarom iemand een W116 zou kopen, is dat hij houdt van de erfenis, het design en het gevoel van het rijden in een vlaggenschip van Mercedes uit de jaren 1970.

  Welke inkomensklasse koopt BMW vs Mercedes?

Kunt u dagelijks in een Mercedes W116 rijden?

Het is ongelooflijk moeilijk om dagelijks in een 50 jaar oude auto te rijden om verschillende redenen. Ten eerste zijn deze wagens lang niet zo comfortabel als moderne luxewagens. Ten tweede missen ze een heleboel veiligheidsvoorzieningen die we nu als vanzelfsprekend beschouwen. Daarom is dagelijks rijden in een W116 niet iets wat mensen voor langere periodes willen doen.

Auto’s zoals de W116 zijn plezierauto’s, wat betekent dat de meeste mensen ze gebruiken voor een joyride of om rond te hangen met hun klassieke Mercedes vrienden. Het zijn weekend auto’s gemaakt voor puur plezier en niet voor spitsuur verkeer.

Is de Mercedes W116 een investering?

Niet echt. Het is onmogelijk om met 100% zekerheid te zeggen of een auto in waarde zal stijgen of dalen. De oldtimermarkt is onvoorspelbaar, maar de W116 is niet een auto waar de meeste mensen van dromen. Als u er echter in slaagt er een te vinden die in perfecte staat verkeert en u houdt hem lang zo, dan zou u na verloop van tijd wel eens wat terug kunnen zien.

Al met al moet u de W116 niet als een investering zien, want het is zinvoller van de auto te genieten voor wat hij is dan te hopen dat u er op een dag iets aan zult verdienen.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts