Veel voorkomende problemen met Mercedes GLC300

Mercedes GLC300 problemen

De Mercedes Benz GLC300 is een compacte familie-SUV van Mercedes, wat betekent dat hij zich in een van de populairste autosegmenten bevindt. De huidige generatie van de GLC300 is al een tijdje op de markt, wat betekent dat er een gloednieuwe GLC om de hoek staat.

Wat betrouwbaarheid betreft, is de GLC een redelijk betrouwbare auto, vooral de nieuwere modellen. Er zijn echter een aantal problemen die het bespreken waard zijn, zoals problemen met de aandrijflijn, problemen met de wielen en remmen, problemen met de snelheidsregeling van de auto, problemen met de stuurinrichting, en problemen met vastlopen van de motor.

De meeste van deze problemen kunnen worden opgelost met preventief onderhoud, maar sommige vereisen dat u veel geld uitgeeft voor reparaties. De GLC300 is voorzien van de in Mercedes woonachtige 2.0L 4-cilinder motor die prestaties en efficiency goed in balans weet te houden.

Al met al is de GLC300 een heerlijke auto om tijd in door te brengen, maar hij heeft wel last van diverse problemen die mogelijk de hele ervaring kunnen verpesten. Hoe dan ook, als je hem goed genoeg onderhoudt, zou hij je nog lang van dienst moeten kunnen zijn.

Mercedes GLC300 aandrijflijn problemen

Het grootste probleem met de aandrijflijn van de GLC300 heeft te maken met de 9G 9Tronic transmissie. De transmissie heeft last van vertragingen in het schakelen, die onvoorspelbaar zijn en soms de hele auto kunnen doen trillen. Sommige eigenaars hebben zelfs melding gemaakt van knarsende geluiden uit de transmissie, zelfs bij auto’s met een relatief lage kilometerstand.

Brandlucht van onder de motorkap, fluitende geluiden, of zelfs het schudden van de hele auto. Dit alles kan de ervaring van het bezitten van een luxe SUV met een Mercedes badge verpesten. Let daarom goed op de transmissie als u geïnteresseerd bent in het kopen van de GLC300.

  Wat is de beste tweedehands Mercedes cabriolet om te kopen?

Mercedes GLC300 wielen en remmen problemen

De Mercedes GLC300 heeft soms ook te kampen met verschillende problemen die te maken hebben met zowel de wielen als de remmen. De problemen met de wielen zijn meestal dat de GLC een SUV is, maar er niet in slaagt om alle soorten van uitdagend terrein aan te pakken. Integendeel, de GLC300 is een 100% weggerichte SUV, zeker zonder het 4MATIC AWD systeem.

Wat de remmen betreft, staat de GLC300 er ook om bekend last te hebben van piepende remmen die kunnen leiden tot voortijdige slijtage van de remblokken. Deze kunnen ook worden opgemerkt als u knarsende geluiden hoort tijdens het remmen. Trillingen en pulsaties door het stuur tijdens het remmen zijn ook veel voorkomende indicatoren van rem-gerelateerde problemen.

Mercedes GLC300 Snelheidscontrole sensoren

Snelheidscontrolesensoren zijn ontworpen om uw dagelijks leven een stuk comfortabeler te maken, vooral tijdens het cruisen op de snelweg. Sommige eigenaars hebben echter problemen gemeld met de adaptieve cruise control en de verkeersbordherkenning, waarbij de auto ofwel de snelheidslimiet verkeerd leest of het helemaal verknoeit door zich aan te passen aan de snelheidslimiet ver onder de werkelijke limiet.

Een eigenaar zei dat hij op de snelweg aan het cruisen was terwijl zijn GLC300 besloot om abrupt te remmen tot 30mph op een snelweg omdat het systeem de snelheidslimiet verkeerd las. Dit kan ernstige veiligheidsproblemen veroorzaken en kan vaak leiden tot ernstige ongevallen.

Mercedes GLC300 stuurinrichting problemen

Een paar online bronnen verklaarden ook dat de GLC300 soms lijdt aan eigenaardige problemen met betrekking tot het stuursysteem. Eén zo’n probleem is gerelateerd aan de bedrading van de auto die kan falen en de stuurbekrachtiging van de auto volledig kan uitschakelen. Mercedes heeft zelfs anderhalf jaar geleden al een terugroepactie uitgebracht om dit probleem op te lossen, wat betekent dat er nog steeds veel GLC modellen zijn die problemen hebben.

  Mercedes-Benz GLA klasse betrouwbaarheid

Ten tweede, de stuurinrichting zelf staat erom bekend te lijden aan vreemde trillingen en een te gevoelige uitlijning. Sommige eigenaars hebben zelfs geklaagd dat de auto knarsende geluiden maakt bij het nemen van bochten.

Mercedes GLC300 motor problemen

De GLC300 was helaas onderdeel van een paar complete motorstoringen nog voordat de auto een serieuze kilometerstand bereikte. Een eigenaar klaagde dat de motor van zijn GLC300 het volledig begaf voordat de auto 70k mijl had bereikt. Hij zei ook dat een Mercedes monteur verklaarde dat de oplossing zou zijn om de motor volledig te vervangen, wat tussen de $10,000-$15,000 kost.
Dit is misschien niet zo wijdverspreid als sommige andere problemen, maar gezien het feit hoe duur deze kunnen zijn, zijn ze inderdaad het vermelden waard. Als u in de markt bent voor een GLC300, let dan goed op de motor, de manier waarop deze werkt, en hoeveel olie deze verbruikt.

FAQ Sectie

Is de Mercedes GLC300 een goede auto?

De Mercedes GLC300 is inderdaad een zeer goede wagen, maar hij vergt wel heel wat zorg en onderhoud om hem rijdend te houden, vooral voor de vroegere modellen. Het is misschien niet de nieuwste compacte luxe familie-SUV, maar hij kan zich toch meten met het allernieuwste aanbod uit zijn segment.

Daarom is de GLC300 een goede auto. Het GLC300 model is eigenlijk het beste GLC model dat je kunt kopen, want hij heeft meer dan genoeg vermogen en is ook nog eens heel zuinig met brandstof. Als u de middelen hebt, zou ik aanraden om voor het 4MATIC AWD model te gaan, want de GLC is per slot van rekening een SUV.

  Toyota vs. Mercedes: Betrouwbaarheid

Wanneer komt de nieuwe Mercedes GLC uit?

Veel bronnen melden dat de next-gen Mercedes GLC al in juni 2022 het levenslicht zal zien. Ze zeggen ook dat de auto voor eind september te koop zal zijn. Dat betekent dat het heel verstandig is om te wachten als je al in de markt bent voor een gloednieuwe compacte luxe SUV.

De nieuwe C-Klasse is waarschijnlijk het fundament voor de nieuwe GLC, wat betekent dat de GLC waarschijnlijk de coolste en meest geavanceerde Mercedes SUV zal zijn wanneer deze in productie gaat. Als zodanig is het zinvol om te wachten, zelfs als het langer duurt dan slechts een paar maanden.

Waarom houden mensen van compacte luxe-SUV’s?

Mensen houden van compacte luxe-SUV’s omdat ze een evenwichtige benadering bieden tussen grootte, efficiëntie, kracht en praktisch nut. U krijgt de verhoogde rijpositie die gepaard gaat met een geweldig zicht, maar u hebt ook niet het gevoel dat u in een bus rijdt.

Dit soort auto’s zijn zeer concurrerend, en daarom zal de nieuwe GLC waarschijnlijk een showstopper worden.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts