Veel voorkomende problemen met Mercedes W213

Mercedes W213

De Mercedes Benz W213 is de nieuwste generatie van de Mercedes Benz E-Klasse, een van de best verkochte Mercedes sedans ooit. De E-klasse is een middelgrote luxe sedan gemaakt om te concurreren met de Audi A6 en de BMW 5-serie. De W213 nadert het einde van zijn levensduur en dat betekent dat er binnenkort een gloednieuwe E-Klasse voor in de plaats komt.

Omdat deze generatie van de E-Klasse al sinds 2015 meegaat, weten we hoe betrouwbaar hij is. Gezien het feit dat de W213 een echt populaire 2e hands luxe sedan is, en waarschijnlijk nog wel een tijdje zal blijven, gaan we u vertellen wat de belangrijkste punten zijn waarop u zich moet richten als u geïnteresseerd bent in het kopen van een gebruikte.

De meest voorkomende problemen met de W213 hebben te maken met de motor, de luchtvering, de elektronica en problemen met de NOx-sensor. Sommige daarvan zijn grote problemen zoals de NOx-problemen en motorproblemen, andere niet. Hoe dan ook, de W213 is een complexe auto die goed moet worden onderhouden, anders krijgt u te maken met een hoop extra problemen.

Daarom, als u er een wilt, zorg er dan voor dat u voor de aankoop een inspectie uitvoert, want dat is de enige manier om zeker te weten dat de auto de moeite waard is. Dit zijn goed gebouwde en echt vermakelijke en comfortabele auto’s om in te rijden en daarom willen zoveel mensen ze.

1. Mercedes W213 – Motorproblemen

De Mercedes W213 komt met heel wat motoropties. Sommige maken ongeveer 200pk terwijl de krachtigste 4,0L BiTurbo V8 meer dan 600pk maakt. Van de M274 benzinemotor is bekend dat hij soms problemen heeft met de zuigers die de motor kunnen beschadigen. Een eigenaar beweert dat het 9.000 dollar kostte om dit probleem te verhelpen, dus dit is zeker een kwestie die het vermelden waard is.

  Welke Mercedessen hebben een Renault motor

Andere motorgerelateerde problemen die moeten worden vermeld, hebben te maken met een hoger olieverbruik, dat volgens sommigen normaal is, maar dat niet is. U moet ook in gedachten houden dat de bobines het kunnen begeven bij modellen met een hogere kilometerstand en dat sommige W213-modellen zijn gemeld als gevoelig voor oververhitting van de motor.

2. Mercedes W213 – Problemen met de luchtvering

De Mercedes W213 wordt geleverd met een high-end luchtvering systeem waardoor de auto voelt alsof hij over hobbels zweeft. Iedereen weet echter dat AIRMATIC problemen veel stress kunnen veroorzaken, dus moeten we ons ook hierop richten. Veel eigenaren en specialisten beweren dat het relais van de luchtvering gevoelig is voor defecten, terwijl sommigen zeggen dat ook de airbags gevoelig zijn voor defecten.

Hoewel het hedendaagse AIRMATIC systeem veel beter is dan vroeger, kun je nog steeds nieuwere Mercedes modellen tegenkomen met de doorgezakte ophanging. Deze worden echter meestal geassocieerd met auto’s die niet zo goed zijn onderhouden.

3. Mercedes W213 – Elektrische problemen

De Mercedes W213 is een high-end luxe auto, wat betekent dat het wordt geleverd met veel comfort, veiligheid en luxe functies die zijn ontworpen om u te vermaken en veilig. Echter, sommige van deze zaken zoals het Mercedes Command systeem kunnen falen. Dit is de Mercedes entertainment systeemeenheid die meestal kan worden gerepareerd door het te resetten of het bij te werken naar de nieuwste versie.

  Wat is de beste tweedehands Mercedes cabriolet om te kopen?

Sommige eigenaren hebben gemeld dat de LED-lampen van de buitenspiegels van de auto kunnen falen en stoppen met het verlichten van de vloer rond de auto wanneer ontgrendeld. Gelukkig kunnen deze gemakkelijk worden gerepareerd door alle LED’s te vervangen. De mobiele connectiviteit kan uitvallen en dat geldt ook voor het navigatiesysteem van de auto.

4. Mercedes W213 – Problemen met de NOx-sensor

De NOx-sensor is ontworpen om de auto te helpen de emissieniveaus te bereiken die nodig zijn om alle wettelijke emissietests te doorstaan. De NOx sensor is onderdeel van het Selective Catalytic Reduction (SCR) systeem van de auto. Deze zijn ontworpen om de stikstofoxideniveaus in de auto te controleren en de SCR zo nodig aan te passen om die niveaus te verlagen.

Als deze sensor het begeeft, kan de auto de stikstofoxideniveaus niet onder controle houden, wat kan leiden tot slechte prestaties, gesputter en natuurlijk een mislukte emissietest. Dit is het duidelijkst bij de OM651 dieselmotor.

5. Mercedes W213 – Problemen met de remmen

Een van de meest voorkomende problemen met de W213 is die met de remmen. Gelukkig leiden deze problemen niet tot grote problemen, maar ze zijn wel degelijk vervelend. Veel eigenaren hebben gemeld dat de W213 last heeft van piepende en gierende remmen. Veel eigenaren hebben veel geld betaald om dit te verhelpen, maar het lijkt erop dat een volledige oplossing vrij onmogelijk is.

FAQ Sectie

Moet ik een Mercedes W213 kopen?

De Mercedes W213 is nu een erg populaire auto op de tweedehandsmarkt, wat betekent dat u hem inderdaad moet overwegen als u een comfortabele en luxueuze middelgrote sedan wilt. Er zijn tal van motorkeuzes met de W213, wat betekent dat u kunt kiezen wat u het meest waardeert, of dat nu vermogen, efficiëntie of comfort is.

  Mercedes AMG E63 S Betrouwbaarheid

Al met al is de W213 een heel goede tweedehands auto, maar hij is ook duur. Dat betekent dat niet veel mensen zich de W213 kunnen veroorloven, zeker niet als hij nieuwer is of grondig gespecificeerd.

Welk Mercedes W213-model is het beste?

Het antwoord op deze vraag is vrij eenvoudig, althans voor mij, want de beste W213 is de pre-facelift E63 S AMG omdat die een absoluut glorieuze motor en meer dan 600 pk heeft. De W213 E63 is een waar monster en zal waarschijnlijk een van de allerlaatste V8 E-Klassen zijn die ooit zijn uitgekomen.

Als u een geweldige langeafstandscruiser wilt die ook nog eens zuinig is, is de E220 diesel de voor de hand liggende keuze.

Wanneer komt de nieuwe Mercedes E-klasse uit?

De volgende generatie Mercedes Benz E-Klasse komt waarschijnlijk in 2023 uit, wat betekent dat hij heel snel aan de wereld zal worden voorgesteld. De volgende generatie E-Klasse zal waarschijnlijk de meeste ontwerpdetails lenen van zowel de nieuwe S-Klasse als de C-Klasse.

Dat betekent dat de E-Klasse zal aanvoelen als een middelgrote S- en C-klasse, omdat ze alle drie erg op elkaar lijken.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts