Is de Mercedes W213 een goede auto?

Mercedes W213

De Mercedes W213 is een middelgrote luxe sedan die voor het eerst werd geïntroduceerd in 2015. De W213 kreeg ongeveer 2 jaar geleden een flinke mid-cycle refresh waardoor de W213 nu in lijn is met de BMW 5-serie en de Audi A6. Dus, is de Mercedes W213 een goede auto? De Mercedes W213 is inderdaad een heel goede auto, lees het artikel om daar achter te komen.

Ten eerste is de W213 voorzien van een heleboel efficiënte, geavanceerde en krachtige motoren die waarschijnlijk alle soorten kopers tevreden zullen stellen. Ten tweede ziet de W213 er zowel van binnen als van buiten indrukwekkend uit en zal hij er zelfs na 20 jaar niet gedateerd uitzien. De W213 is een van de best ontworpen hedendaagse Mercedes-modellen omdat hij van binnen en van buiten perfect geproportioneerd is.

De W213 is ook een zeer comfortabele auto om in te rijden en een zeer aangename plek om tijd in door te brengen. De E63 S AMG is echt stijf, maar het post-facelift model is een stuk beter. De betrouwbaarheid is niet perfect en er zijn enkele noemenswaardige problemen, die gelukkig niet al te ernstig zijn.

Qua waarde is de W213 behoorlijk in waarde gedaald en is nu een zeer populaire auto op de tweedehandsmarkt. De praktische bruikbaarheid is geweldig, want dit is een middelgrote auto, wat betekent dat er zonder problemen vijf volwassenen in de W213 passen. De kofferruimte is groot, het zicht is geweldig en de auto is gemakkelijk te besturen.

Mercedes W213 – De krachtbron

Het motorenaanbod van de W213 is echt groot en er zitten motoren in die waarschijnlijk iedereen tevreden zullen stellen. De benzine line-up begint met de E200 die 184/197pk krijgt voor de pre-facelift en post-facelift modellen. De E300 is de volgende met 245/258 pk, terwijl de E350 300 pk krijgt en alleen beschikbaar is op het pre-facelift model. Alle modellen onder de E400 krijgen de 2.0L 4-cilinder turbo.

  Veel voorkomende problemen met Mercedes W205

De E450 krijgt een 3.0L 6-cilinder met 367 pk. Het instapmodel 43AMG krijgt dezelfde motor, maar met 400 pk, de E53 biedt 435 pk. De top-of-the-line E63 krijgt een 4.0L BiTurbo V8 met maximaal 612pk. De E 300 e is het hybride model van de W213 met een elektromotor en de 2.0L 4-cilinder voor een gecombineerd vermogen van 286 tot 320 pk.

De W213 is er ook in verschillende dieselmodellen. De E200d is het instapmodel met 150pk/160pk, de E220d biedt 195pk terwijl de E300d 245pk/265pk biedt. De line-up bestaat ook uit de E350 en E450 die een grotere 3.0L V6 met 258pk-340pk bieden in tegenstelling tot de instapdiesel van 2.0L.

De auto wordt uitsluitend geleverd met een automatische versnellingsbak en sommige modellen zijn ook verkrijgbaar met het AWD 4MATIC-systeem van Mercedes.

Mercedes W213 – Ontwerp en chassis

Het design van de W213 is werkelijk luxueus en aantrekkelijk, zowel van binnen als van buiten. De auto is ook sterk afhankelijk van de opties waar je voor gaat en het AMG-pakket en LED Multibeam koplampen zijn een must. Het interieur is prachtig, maar je moet meer betalen voor echt leer, en het volwaardige Mercedes Command System met sfeerverlichting en Burmester geluid is ook een must.

De auto rijdt ongelooflijk goed omdat hij wordt geleverd met standaardvering of luchtvering. De AMG-modellen zijn merkbaar stijver, maar zijn nog steeds redelijk comfortabel.

  Mercedes AMG GLB-klasse Betrouwbaarheid

Mercedes W213 – Betrouwbaarheid en veel voorkomende problemen

Als het op betrouwbaarheid aankomt, is de W213 Mercedes behoorlijk, maar alleen als je hem goed genoeg onderhoudt. Deze auto’s zijn complex en groot, dus er zijn veel dingen die mis kunnen gaan als je de auto niet goed onderhoudt. De meest voorkomende problemen hebben te maken met de motor, het olieverbruik, de elektronica, de ophanging, de NOx-sensor en de remmen.

De meeste van deze problemen kunnen gemakkelijk en snel worden opgelost, maar sommige zoals problemen met de motorzuiger kunnen een complete motorstoring veroorzaken die tienduizenden dollars kan kosten om te repareren. Gelukkig komt dit meestal voor bij eerdere Mercedes W216 diesel modellen.

Mercedes W213 – Waarde en bruikbaarheid

De W213 is behoorlijk in waarde gedaald sinds hij uitkwam, maar het post-facelift model kan nog steeds vanaf nieuw worden gekocht. Het beste wat u kunt doen is zoeken naar een 2016-2017 model, want die zijn echt betrouwbaar en bieden de beste waarde voor uw geld.

De praktische kant is ook groot, want de W213 is een middelgrote luxe sedan. Dat betekent dat hij wordt geleverd met veel ruimte binnen en buiten die genoeg is voor maximaal vijf volwassenen. De kofferruimte is groot, de auto is gemakkelijk in te stappen en te besturen en het zicht is ook erg goed.

FAQ

Moet ik een Mercedes W213 kopen?

U zou de W213 Mercedes moeten kopen als u geïnteresseerd bent in een licht gebruikte, hoogwaardige middelgrote sedan die zich kan meten met de nieuwste en meest geavanceerde middelgrote sedans ter wereld. De W213 is echt een goede gebruikte auto om nu te kopen, want er zijn tonnen van deze rond en ze kunnen nu worden gehad voor een echt goede prijs.

  Beste oude Mercedes om te kopen

Al met al is de W213 geen oude auto, want hij is door de jaren heen goed verouderd. Naar mijn mening moet u het model van vóór de facelift kopen, want dat biedt de beste waarde van allemaal.

Is de Mercedes W213 een goede gezinsauto?

De Mercedes W213 is echt een goede gezinsauto, want hij is groot genoeg, veilig genoeg en over het algemeen een zeer comfortabele auto. Middelgrote luxe sedans zijn een normaal beeld in veel voorsteden en veel mensen willen deze als hun gezinswagen omdat ze zo goed zijn in alles wat ze doen.

Hoewel de W213 over veel binnenruimte beschikt, kunt u altijd voor een stationwagonversie gaan die de kofferruimte aanzienlijk vergroot.

Wanneer komt de nieuwe Mercedes E-klasse uit?

De volgende generatie van de Mercedes E-klasse komt waarschijnlijk ergens dit jaar uit. Volgens de meeste bronnen komt de auto niet voor eind 2023 op de markt. Hoe dan ook, de nieuwe E-Klasse krijgt kleinere motoren, hybridisatie en elektrificatie.

Qua design zal de nieuwe E-Klasse de meeste inspiratie ontlenen aan de nieuwe C-Klasse en de nieuwe S-Klasse.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts