Veel voorkomende problemen met Mercedes W205

De Mercedes W205 is de laatste generatie Mercedes compacte luxe sedan en tevens een van de best verkochte Mercedes modellen van het huidige tijdperk. De W205 maakte een enorme sprong voorwaarts in vergelijking met de W204 als het gaat om design, motoren, transmissie, luxe, en algemene aantrekkingskracht van het model.

De W205 was de eerste auto die eruitzag en aanvoelde als een kleinere Mercedes S-klasse, wat betekent dat de W205 nog steeds een echt concurrerende auto is in het segment van tweedehands auto’s. De W205 was in productie tussen 2014 en 2018 terwijl de W205 facelift in productie was tot 2021.

De W205 is een fatsoenlijk betrouwbare auto als je ervoor zorgt dat al het onderhoud correct is uitgevoerd. Als zodanig heeft de W205 de neiging om last te hebben van overmatige trillingen tijdens het rijden, een defecte MAF-sensor, een defecte nokkenas stelschroef solenoïde, mogelijke elektrische problemen, en versnellingsbak problemen.

Het is veilig om te zeggen dat de W205 niet het meest betrouwbare Mercedes-model is dat er is, maar hij doet het erg goed als u hem correct onderhoudt. Het is ook belangrijk om op te merken dat de latere W205 modellen een stuk beter zijn omdat Mercedes erin geslaagd is om veel onvolkomenheden weg te werken bij latere modellen.

Mercedes W205 buitensporige trillingen problemen

De W205 is uitgerust met een actieve rijsensor die ontworpen is om constant de kwaliteit van de aandrijving te controleren en aan de computer van de auto te rapporteren als er iets mis is. Veel eigenaars lijken te hebben gemeld dat hun W205 C-Klasse modellen de neiging om last te hebben van overmatige trillingen tijdens het rijden.

  2022 Mercedes SL vs Porsche 911

Sommigen van hen hebben ook gemeld dat problemen zoals deze de neiging om te worden geassocieerd met de actieve rijden sensor, terwijl anderen hebben gemeld problemen met de aandrijflijn, de ophanging, of de versnellingsbak. Al met al lijkt het erop dat overmatige trillingen een veelvoorkomende klacht met de W205 C-Klasse zijn.

Mercedes W205 defecte MAF-sensor

De Mercedes W205 is uitgerust met een massaluchtstroomsensor die voortdurend de hoeveelheid en de temperatuur van de lucht die de motor binnenkomt moet controleren. Dit werkt samen met het brandstofinjectiesysteem om de juiste hoeveelheid vermogen te creëren, afhankelijk van wat u wilt.

Als u merkt dat uw W205 te weinig vermogen heeft of dat hij soms lijdt aan een trage acceleratie, is de kans groot dat de MAF-sensor de schuldige is. Veel Mercedes-specialisten zijn van mening dat de MAF-sensor elke 50k mijl of zo moet worden vervangen, dus zorg ervoor dat te doen als u dit probleem tegenkomt.

Mercedes W205 nokkenas stelschroef solenoid probleem

De missie van de nokkenas stelschroef solenoid is om de juiste dosering olie door de variabele kleptiming systeem wanneer dat nodig is. Als de nokkenas stelschroef solenoid begint problemen te veroorzaken, is het waarschijnlijk gaat gooien uit uw motor timing systeem.

Problemen zoals deze moeten te zijner tijd worden aangepakt, omdat ze kunnen leiden tot veel meer problemen langs de lijn. Aangezien dit systeem in tandem met de riem en het veranderlijke timingsysteem werkt, moet u extra zorg plaatsen om deze zo goed op te lossen aangezien u kunt, anders, u aan ernstigere kwesties onderaan de lijn zult lijden.

Mercedes W205 elektrische kwesties

De Mercedes W205 is gekend om af en toe aan elektrische problemen te lijden omdat de W205 niet de nieuwste auto op de markt is. Problemen zoals deze worden meestal geassocieerd met interieurverlichting, exterieurverlichting, GPS, in-car accessoires, telefoon connectiviteit, en Bluetooth.

  Wat is prestigieuzer, Mercedes of BMW?

Deze problemen zijn niet allemaal even storend, maar ze hebben wel de neiging om op te lopen tijdens het rijden. Dit betekent dat u voortdurend uw best moet doen om dergelijke elektrische problemen op te lossen wanneer ze zich voordoen, vooral wanneer het gaat om buitenverlichting die niet echt betaalbaar is om te vervangen.

Mercedes W205 versnellingsbak problemen

De Mercedes W205 wordt geleverd met de Mercedes 7G-Tronic automatische versnellingsbak met 7 versnellingen die perfect weergeeft hoe een versnellingsbak van Mercedes-kwaliteit moet presteren. Het is een soepele en betrouwbare versnellingsbak die naadloos schakelt en er ook voor zorgt dat het toerental nooit te hoog of te luid is.

Deze motor staat er echter om bekend dat hij vaak onwillig is om te schakelen, vooral wanneer hij van neutraal naar eerste versnelling schakelt, of van eerste naar tweede versnelling. Bovendien reageert de 7G-Tronic soms traag bij een terugschakelmanoeuvre, wat vaak kan worden veroorzaakt door gebrekkig onderhoud.

FAQ Sectie

Is de Mercedes W205 C-Klasse betrouwbaarder dan de W204?

De W205 C-Klasse is inderdaad betrouwbaarder dan de W204 dankzij de vele verbeteringen die Mercedes tijdens de productie van de W205 heeft doorgevoerd. Het is waar dat oudere W205 C-Klasse modellen niet zo betrouwbaar zijn als de latere, maar dat is vaak het geval met veel andere autofabrikanten die er zijn.

Latere modellen van eenzelfde generatie bieden meestal een meer verfijnd pakket aan, wat betekent dat Mercedes en vele andere autoconstructeurs de neiging hebben om alle kleine problemen die zich tijdens de productie van een gloednieuwe generatie auto kunnen voordoen, uit de weg te ruimen.

  Meest voorkomende problemen met Mercedes C230

Welke is de beste W205 C-Klasse?

De Mercedes C350e is waarschijnlijk het beste W205-model van Mercedes, omdat hij een behoorlijk vermogen biedt met de hoogste efficiëntie in zijn segment. De C350e biedt 211 pk en meer dan 100 MPG. Als u daarbij optelt dat de C350e ook nog eens minder dan 50 gram CO2 per 100 kilometer uitstoot, dan weet u waarom de C350e de auto bij uitstek is.

Sommige eigenaars hebben problemen met het hybride systeem gemeld, maar het lijkt erop dat deze problemen niet zo vaak voorkomen. Het is ook vermeldenswaard dat de C350e een kleinere laadruimte heeft omdat de batterijen onder de laadruimte zijn ondergebracht.

Is de Mercedes W205 een goede gezinswagen?

De Mercedes W205 C-Klasse is inderdaad een goede gezinsauto omdat hij voldoende ruimte biedt, een veilige auto is en over een verfijnd en soepel onderstel beschikt. De W205 is nieuw genoeg om te zijn voorzien van alle moderne technologie en comfort snufjes wat betekent dat uw kinderen zich waarschijnlijk comfortabel zullen voelen.

De achterdeuren gaan wijd open, waardoor er genoeg ruimte is om gemakkelijk een kinderzitje te monteren, terwijl de W205 ook wordt geleverd met veel handige functies die de auto gemakkelijk te besturen, gemakkelijk te parkeren, en gemakkelijk om mee te leven op een dagelijkse basis.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts