Veel voorkomende problemen met BMW 650i

BMW is populair voor het produceren van de ultieme rijmachines. De meeste BMW modellen presteren uitstekend, bieden comfort en zijn zuinig in het verbruik. Een van de beste BMW modellen op de markt is de BMW 650i 6-Serie. Maar wat zijn enkele van de veelvoorkomende problemen waar de 650i mee te maken krijgt?

De BMW 650i 6-Serie is een krachtige en luxueuze gran coupé met een fraai uiterlijk. Deze auto is ook voorzien van de nieuwste technologieën en heeft een ruime cabine en laadruimte. Hij heeft echter ook verschillende problemen, zoals het gebruik van te veel olie, defecte turbo, problemen met de brandstofpomp, elektrische storingen, en nog veel meer.

Dus voordat u een fortuin uitgeeft aan deze luxueuze en sportieve auto, moet u er rekening mee houden dat u in de loop der jaren met de bovenstaande problemen te maken krijgt. Bovendien is deze auto niet erg betrouwbaar, wat betekent dat u meer tijd in de garage doorbrengt in vergelijking met de BMW 3-Serie en 5-Serie.

Wat zijn de gemeenschappelijke met de BMW 650i?

Verbruikt veel olie

Een van de belangrijkste problemen waar BMW 650i eigenaren waarschijnlijk mee te maken krijgen is overmatig olieverbruik. Dit probleem doet zich voor onder bepaalde omstandigheden. Bovendien komt het vaker voor bij BMW 650i modellen met de N63 4,4-liter V8 aandrijflijn.

Een van de vermoedelijke oorzaken van overmatig olieverbruik is de hitte in het motorcompartiment die de broosheid van de onderdelen in het carter uitbuit, waardoor de auto overmatig olie verbruikt. Enkele van de tekenen van overmatig olieverbruik zijn blauwe rook uit de uitlaat of het oplichten van het motorcontrolelampje. Om dit probleem te verhelpen, kan het zijn dat u de defecte onderdelen moet vervangen.

Brandstofpomp problemen

Een ander veel voorkomend probleem dat BMW 650i gebruikers normaal gesproken ondervinden is een defecte brandstofpomp. Dit probleem komt echter vaak voor bij 2011 BMW 650i modellen met een V-8 motor. Het gebeurt als gevolg van een defecte klep die de hoeveelheid brandstof regelt die naar de hogedrukbrandstofpomp gaat.

  Is de BMW X6 elektrisch?

Als de klep defect is, zal het motorvermogen afnemen en kan er een motorstoring optreden. Om dit probleem op te lossen, moet u mogelijk zowel de regelklep als de hogedrukbrandstofpomp vervangen.

Probleem met de portierslot sensoren

Dit probleem komt bij de meeste BMW auto’s voor. De BMW 650i is daarop geen uitzondering. Deurslot sensoren falen als gevolg van gebroken verbindingen binnen het deurpaneel of slot systeem. Om het probleem te verhelpen, moet u mogelijk een nieuw deurslotsysteem kopen.

Defecte bobines

De belangrijkste reden waarom sommige BMW 650i modellen een defecte bobine hebben, is dat een overspanning de bobine bereikt door een slechte bougie of bougiekabel. Als de bobine defect raakt, zult u geen andere keuze hebben dan hem te vervangen.

Water lekt in de kofferbak

Sommige BMW 650i gebruikers hebben ook gemeld dat er water in de boot lekt. De belangrijkste boosdoener hierachter is een falende kofferbakafdichting. Als de bagageruimte afdichtingen falen, zal er water in de bagageruimte lekken en uw spullen nat maken. Dit is zo gevaarlijk omdat het water in contact kan komen met de elektrische in de kofferbak en een ravage kan aanrichten.

Cabriodak problemen

Niet alle BMW 650i 6-Series hebben gesloten gran coupes. Ze hebben ook cabrio’s. Dus, als u van plan bent om de cabriolet te kiezen, een van de gemeenschappelijke problemen die u moet verwachten om geconfronteerd te worden is een dak dat er niet in slaagt om te sluiten. Dit gebeurt als gevolg van een falende positie sensor. En als u een rood lampje op het dashboard ziet, is dit een bevestiging van de defecte sensor.

  BMW X6 VS Maserati Levante - wat is beter?

Elektrische storingen

Elektrische storingen zijn een ander veel voorkomend probleem bij alle BMW modellen. Bij de BMW 650i komt dit probleem meer voor bij de modellen 2010 en 2011. Een van de veel voorkomende elektrische storingen bij de 650i is een potentiële kortsluiting bij de waterpomp. Als dit niet goed wordt aangepakt, kan dit een brand onder de motorkap veroorzaken.

Condensvorming in de koplampen

Na enige tijd gebruik van uw BMW 650i 6-Serie kunt u merken dat uw koplamp gecondenseerd is. Dit komt bij dit model vaak voor en u moet uw koplampen goed in de gaten houden. Als de condensatie niet aan het extreme weer te wijten is, moet u de koplamp vervangen of kan de bedrading beschadigd raken.

FAQ

Waarom is BMW gestopt met het maken van de 6-Serie?

BMW stopte met de productie van de 6 Reeks omwille van de lage vraag of de slechte verkoop. Aangezien de BMW 6-Serie een nicheklasse was, waren er maar weinig mensen die zich tot de serie aangetrokken voelden. Dus, vanwege de lage verkoop, heeft BMW besloten om in 2019 te stoppen met deze serie.

Is BMW 650i duur in onderhoud?

Ja, BMW 650i 6-serie is erg duur in onderhoud. In de eerste plaats zijn BMW onderdelen erg duur om aan te schaffen. Ten tweede zijn de arbeidskosten ook hoog, wat betekent dat een kleine reparatie of onderhoudsklus u veel zal kosten vanwege het gespecialiseerde gereedschap dat ze gebruiken.

Hoe lang gaat de BMW 650i auto mee?

Als de BMW 650i goed onderhouden wordt en goed rijdt, kan hij meer dan 200.000 mijl meegaan. Indien dit niet het geval is, zal deze wagen hoge onderhouds- en herstellingskosten hebben nog voor hij 150.000 mijl heeft afgelegd. Goed onderhoud en goede rijgewoonten zijn dus cruciaal voor een lange levensduur en om de kosten laag te houden.

  BMW VS Corvette betrouwbaarheid - wat is beter?

Is de BMW 6 Reeks betrouwbaarder dan de 3 Reeks?

Nee, de BMW 3 Reeks levert enkele van de meest betrouwbare BMW’s op de markt. Aan de andere kant heeft de BMW 6-Serie meer problemen en zijn de onderdelen duurder in vergelijking met de BMW 3-Serie. Dus, de BMW 3-Serie is betrouwbaarder dan de 6-Serie.

Is de BMW 650i een goede dagelijkse wagen?

Nee, de BMW 650i is geen goede auto voor dagelijks woon-werkverkeer. Afgezien van het feit dat deze auto veel problemen heeft, verbruikt hij veel brandstof en olie. Daarom is het erg kostbaar om dagelijks naar het werk of school of voor boodschappen te rijden.

Conclusie

De BMW 650i is een van de fijnste BMW coupés op de markt. Deze auto is krachtig, luxueus, veilig en presteert uitzonderlijk goed. Maar zoals alle BMW modellen heeft hij ook diverse problemen waar geïnteresseerde kopers van op de hoogte moeten zijn. De problemen omvatten brandstof pompproblemen, verbruikt teveel olie, elektrische storingen, turbo defect, en nog veel meer.

Ondanks de diverse problemen die hij in de loop der jaren heeft gekend, is de BMW 650i een mooie, veilige en praktische auto die waar voor zijn geld biedt. Om zijn levensduur te helpen verlengen, moet u het geplande service-onderhoud volgen en de nodige reparaties uitvoeren wanneer dat nodig is.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts