Veel voorkomende problemen met de Kia Forte

Kia Forte

Kia is populair voor het maken van enkele van de meest betrouwbare auto’s op de markt. De Kia Forte is geen uitzondering, want het is een betrouwbare auto. Bovendien is hij efficiënt, comfortabel en praktisch. Toch heeft de Kia Forte ook een aantal problemen. Maar wat zijn de veel voorkomende problemen met de Kia Forte?

Veel voorkomende problemen met de Kia Forte zijn motorproblemen, problemen met de buitenverlichting, haperende transmissie, defecte lampschakelaar, geluidsproblemen, lekkend interieur en vloeistoflekkage. Om te voorkomen dat u de meeste van de bovenstaande problemen ondervindt, moet u zich houden aan de door de fabrikant aanbevolen periodieke onderhoudsbeurt.

Wat zijn de meest voorkomende problemen met de Kia Forte?

Motorproblemen

Veel Kia Forte-gebruikers hebben verschillende motorproblemen gemeld. Enkele van deze problemen zijn abnormale klopgeluiden door overmatig afslaan, ontstekingsfouten, schudden en volledige motoruitval. Merk op dat motorproblemen welig tieren in het 2017 Kia Sportage modeljaar. Getroffen gebruikers zeggen dat dit probleem opduikt wanneer de auto rond de 30.000 mijl raakt.

Sommige gebruikers gingen zelfs verder om te klagen dat hun motoren plotseling zouden sterven tijdens het rijden, waardoor de kans op een ongeval toeneemt. Na inspectie van de auto hebben de meeste monteurs dit probleem gekoppeld aan slechte bobines. Om dit probleem te verhelpen, moeten de slechte bobines dus worden vervangen.

Slechte transmissie

Een ander veel voorkomend probleem met de Kia Forte is een slecht werkende transmissie. Enkele tekenen van een slecht functionerende transmissie zijn ruw schakelen, vuil in de transmissievloeistof, een controlelampje dat gaat branden en ongewone schrapende geluiden. Dit probleem komt vaak voor bij de Kia Forte 2011. Het gebeurt meestal bij ongeveer 57.000 mijl.

Transmissieproblemen zijn niet alleen gevaarlijk voor uw auto, maar kunnen ook een ongeval veroorzaken. Dus, als je problemen hebt met de transmissie, zorg ervoor om het probleem te verhelpen. Bovendien kan het repareren van de transmissie duur en tijdrovend zijn.

  Kia Forte betrouwbaarheid

Problemen met de buitenverlichting

Veel gebruikers van de Kia Forte hebben problemen met de buitenverlichting gemeld. Dit probleem komt vaak voor bij de 2015 Kia Forte en treedt normaal gesproken op wanneer de auto ongeveer 56.000 mijl rijdt. Sommige gebruikers meldden dat de buitenlichten plotseling zouden beginnen te flikkeren, terwijl anderen zeiden dat de lichten opwarmden en zelfs smolten.

Als u merkt dat uw auto problemen heeft met de buitenverlichting, zorg er dan voor dat de monteur het onderliggende probleem verhelpt. In de meeste gevallen wordt dit veroorzaakt door defecte draden.

Lekkend interieur

Dit is een van de vervelendste problemen bij de Kia Forte. Verschillende gebruikers hebben melding gemaakt van een lekkend interieur dat uiteindelijk zowel de voor- als de achterbank beschadigde. Indien niet tijdig aangepakt, zal een lekkend interieur ook leiden tot de groei van schimmel en permanente schade aan de stoelen en het interieur van de auto.

Merk op dat dit probleem veel voorkomt in de 2014 Kia Forte. Het komt ook voor wanneer de auto meer dan 23.000 mijl raakt. De beste oplossing is om de monteur de rubberen strips te laten inspecteren en vervangen om lekkage te voorkomen.

Defecte lampschakelaar

Kia heeft meer dan 980.000 voertuigen moeten terugroepen vanwege een defecte lampschakelaar. De defecte lampschakelaar stoort de cruise control, het remlicht en de drukknopfuncties van de auto. Bovendien zou de defecte schakelaar ervoor kunnen zorgen dat de transmissie foutief uit het park schakelt wanneer het contact wordt aangezet. Hierdoor kwam de auto zonder enige waarschuwing in beweging.

Dit probleem deed zich voor bij de Kia Forte uit 2010. Alle getroffen auto’s werden teruggeroepen en de defecte lampschakelaar werd vervangen.

  Kia Carnival Betrouwbaarheid

Vloeistoflekkage

Dit probleem deed zich alleen voor bij Kia Forte-modellen met de handgeschakelde 6-sprongs transmissie. De asafdichtingen kunnen defect raken door een interferentie tussen de assen. Dit kan leiden tot vloeistoflekkage en later tot asbreuk. Om dit probleem te verhelpen, laat u uw monteur het originele onderdeel vervangen door een gereviseerd onderdeel.

Zorg ervoor dat u zowel de linker- als de rechterasafdichting vervangt, ook als u aan één kant lekkage hebt.

Geluidsproblemen

De Kia Sportage heeft een uitstekend infotainmentsysteem. Het geluidssysteem heeft echter problemen waar gebruikers op moeten letten. Een softwarefout in verschillende Kia-modellen zorgt ervoor dat de luidsprekers helemaal geen geluid produceren. Dit probleem komt voor van 2011 tot 2016, en de 2018 Kia Forte modeljaren.

Dit probleem vindt normaal gesproken plaats na 73.000 mijl op de getroffen modellen. Om dit probleem te verhelpen, moet u een harde reset uitvoeren.

FAQ

Is de Kia Forte betrouwbaar?

De Kia Forte is een zeer betrouwbare auto. Veel betrouwbaarheidsinstanties hebben hem hoog beoordeeld in zijn klasse. Zo geeft Repairpal deze auto een betrouwbaarheidsscore van 4,5 uit 5,0. Dit is een van de beste in zijn klasse. Bovendien is de Kia Forte goedkoop in onderhoud en zijn onderdelen betaalbaar.

Hoe lang gaat de Kia Forte mee?

Dat hangt af van hoe goed u de auto onderhoudt en rijdt. Bij goed onderhoud kan de Kia Forte tussen de 200.000 en 300.000 mijl meegaan. Maar als u wilt dat uw auto zo lang meegaat, zult u ook goede rijgewoonten moeten aanhouden. Zonder goede verzorging en onderhoud gaat de auto misschien niet langer dan 200.000 mijl mee.

Is de Kia Forte duur in onderhoud?

De Kia Forte is goedkoop in onderhoud. Men schat dat de Kia Forte de eerste 10 jaar ongeveer $5.805 kost aan onderhoud en reparaties. Dit is beter dan het industriegemiddelde voor sedans met een ronde $1.291.

  Kia Cadenza Betrouwbaarheid

Houdt de Kia Forte zijn waarde?

De meeste Kia-modellen houden hun waarde goed vast. Zo zal de Kia Forte de eerste 5 jaar slechts 21% in waarde dalen. Dit betekent dat de eigenaar deze slanke en comfortabele sedan kan doorverkopen voor 20.635 dollar. In vergelijking met zijn rivalen zult u merken dat de Kia Forte zijn waarde goed vasthoudt.

Welke Kia Forte is het minst betrouwbaar?

Kia staat erom bekend enkele van de meest betrouwbare modellen op de markt te produceren. Maar hoewel de Kia Forte betrouwbaar is, zijn niet alle modeljaren betrouwbaar. De 2012 Kia Forte registreert bijvoorbeeld veel problemen. Maar de meest voorkomende problemen met de Kia Forte hebben te maken met de motor. Naast de 2012 Kia Forte kent ook het modeljaar 2010 meerdere problemen.

Conclusie

De Kia Forte is een leuke middelgrote sedan met diverse uitstekende eigenschappen. Bovendien is deze auto betrouwbaar, comfortabel, praktisch, efficiënt, veilig en betaalbaar. Maar zoals elke auto heeft ook deze auto meerdere problemen waar geïnteresseerde kopers rekening mee moeten houden. Toch kunnen de meeste van deze problemen worden vermeden met de juiste zorg en onderhoud.

Als de Kia Forte goed wordt onderhouden en er goed mee wordt gereden, kan hij meer dan 250.000 mijl meegaan. Ondanks de paar problemen die deze auto heeft, is het een ongelooflijke middelgrote sedan.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts