Veel voorkomende problemen met de Peugeot 2008

2023 Peugeot 2008

De Peugeot 2008 is een Franse subcompacte crossover SUV die voor het eerst werd onthuld in 2013 en hij staat onder de Peugeot 2008 als de kleinste crossover SUV in de line-up van Peugeot. De 2008 is de Peugeot’s nemen op wat wordt verondersteld om de meest populaire crossover segment in Europa, wat betekent dat de 2008 is ontworpen om echt goed te verkopen.

Inderdaad, de Peugeot 2008 harkt de verkoop in heel Europa op, omdat hij een heel verleidelijk totaalpakket biedt voor een relatief haalbare prijs. In dit artikel gaan we ons echter concentreren op alle voorkomende problemen met de Peugeot 2008 en vertellen we u waar u op moet letten als u in de markt bent voor een subcompacte crossover Peugeot SUV.

Daartoe behoren problemen met de transmissie, problemen met het roetfilter (DPF), problemen met de motor en problemen met de ophanging. De 2008 heeft ook last van bepaalde elektrische problemen die ook grondig moeten worden aangepakt.

Al met al is de 2008 niet de meest betrouwbare auto in zijn segment, maar wel betrouwbaar genoeg voor de meeste mensen. Als u hem goed verzorgt en onderhoudt wanneer dat nodig is, zou hij u nog jaren moeten kunnen dienen zonder ernstige problemen, voor het grootste deel althans.

Transmissieproblemen

Een van de meest teleurstellende aspecten van de 2008 is de geautomatiseerde handgeschakelde versnellingsbak, die gewoon niet op gelijke voet staat met de meeste andere opties in dit segment. De pre-facelift huidige generatie van de 2008 heeft een versnellingsbak die niet de meest soepele is in normaal gebruik, maar het kan echt schokkerig en hard worden relatief vaak, wat duidelijk is als gevolg van de vele klachten door de jaren heen.

  Alles over 2023 Peugeot 3008

Het post-facelift model lijkt iets beter te zijn, maar ondervindt problemen met de actuator waarbij de versnellingsbak soms weigert om op een consistente manier in te schakelen, of helemaal niet. Om dit te verhelpen is een nieuwe actuator nodig, wat verre van ideaal is.

Problemen met de DPF

Ook al is diesel de laatste tijd de vreemde eend in de bijt aan het worden, mensen zijn nog steeds geïnteresseerd in het kopen van dieselmotoren vanwege een groot aantal voordelen, maar niet zozeer bij de 2008, want die heeft meer last van DPF-problemen dan andere vergelijkbare auto’s. De modellen van 2013-2018 lijken hier het meest last van te hebben en ze kunnen leiden tot een totale motorstoring als ze niet tijdig worden aangepakt.

Het probleem is dat sommige kunststoffen beschadigd kunnen raken omdat ze te dicht bij de uitlaat zitten, waardoor de filters vaak vervangen moeten worden. Bovendien moet u bij ernstige problemen met de DPF veel geld betalen voor reparaties, omdat deze systemen notoir duur zijn.

Motorproblemen

Als u merkt dat uw 2008 vermogen mist of afslaat, kan er iets mis zijn met de motor. De 2017 2008 lijken de meeste problemen met de motor te hebben, waarvan sommige zelfs kunnen leiden tot een totale motorstoring. Andere motor-gerelateerde problemen zijn problemen met olielekken en problemen met de turbolader.

Zorg ervoor dat u de aandrijflijn van uw 2008 inspecteert wanneer u afwijkingen voelt in de manier waarop hij vermogen levert, want een totaal motorverlies kan schadelijk zijn voor de waarde van de auto en ook voor uw bankrekening.

  Alles over 2023 Peugeot e-308

Problemen met de ophanging

Het veersysteem in de 2008 was de reden waarom Peugeot een paar afzonderlijke terugroepacties deed omdat sommige problemen vrij ernstig zijn. De draagarmen van de voorwielophanging staan bekend als kwetsbaar omdat de bevestigingsbouten zonder aanwijsbare reden kunnen afbreken. De 2013-2014 2008 lijkt het meest getroffen door ophangingsproblemen, dus controleer deze zeker als u in de markt bent voor een 2008.

Men zegt dat het probleem hier is dat Peugeot niet de juiste bouten heeft gebruikt of de bouten vanuit de fabriek niet heeft aangedraaid zoals het hoort.

Elektrische problemen

Om deze lijst af te sluiten, moeten we ook een paar elektrische problemen vermelden die vaak erg frustrerend kunnen zijn. De startmotor om de motor aan te zwengelen is bij sommige 2008-modellen gevoelig voor defecten waarbij de motor oververhit kan raken en in extreme situaties zelfs vlam kan vatten. Als dat inderdaad gebeurt, moet het relais worden nagekeken en vervangen.
Andere elektrische problemen zijn mogelijke problemen met de accu, problemen met het infotainmentsysteem dat niet reageert, en bepaalde problemen met ADAS waarbij de auto obstakels kan waarnemen terwijl die er niet zijn.

FAQ

Moet ik een Peugeot 2008 kopen?

De Peugeot 2008 is echt een verleidelijk pakket, want hij ziet er zowel van binnen als van buiten goed uit en biedt een behoorlijke hoeveelheid ruimte. Hij is ook uitgerust met tal van voorzieningen om u op lange reizen veilig en tevreden te houden. Het beste aan de 2008 is zijn waarde, want hij kost niet te veel geld om te beginnen, maar biedt toch veel spullen.

  Alles over 2023 Peugeot e-2008

Als u echter gewend bent om in luxe auto’s en grotere SUV’s te rijden, zal de 2008 u niet bevallen. Bovendien, als u vaak meerdere passagiers vervoert, is de 2008 niet de beste in zijn klasse. Tenslotte is de 2008 ook niet de meest betrouwbare of leukste auto in zijn segment.

Welke auto’s concurreren met de Peugeot 2008?

De Peugeot 2008 moet het opnemen tegen auto’s als de al even populaire Renault Captur, de eigenzinnige Citroën, de Mini Countryman, de Dacia Duster, de Nissan Juke, de VW T-Cross en de Skoda Yeti. Van al deze modellen heeft de VW de beste uitstraling, is de Dacia de voordeligste en biedt de Skoda Yeti de meeste ruimte.

Over het geheel genomen zijn ze aan elkaar gewaagd en overtreffen ze elkaar voortdurend in verschillende categorieën.

Wanneer komt de nieuwe Peugeot 2008 uit?

Peugeot heeft de 2008 onlangs gemoderniseerd en in lijn gebracht met de rest van het segment. Dat betekent dat we de volgende generatie van de 2008 in de komende 2-4 jaar mogen verwachten. Peugeot zal zich waarschijnlijk richten op het elektrificeren van de volgende generatie 2008 en er een modernere, boxere en betere auto van maken.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts