Veel voorkomende problemen met Peugeot 4007

Peugeot 4007

De Peugeot 4007 is een familie crossover/SUV gemaakt door Mitsubishi voor de Stellantis familie tussen 2007 en 2012. De Citroen C-Crosser deelt vrijwel alle onderdelen met de 4007 waardoor deze twee grotendeels hetzelfde zijn als het gaat om betrouwbaarheid. Mitsubishi gebruikte dit platform ook voor de 2e generatie Mitsubishi Outlander die tussen 2006 en 2012 in productie was.

In dit artikel zetten we alle veel voorkomende problemen met de Peugeot 4007 op een rij en vertellen we je waar je op moet letten als je er een tweedehands koopt. De 4007 heeft doorgaans last van een groot aantal elektrische problemen, waarvan sommige hebben geleid tot meerdere terugroepacties. Het is bekend dat de transmissie slipt, vooral in ongunstige omstandigheden en tijdens het slepen.

De DPF (Diesel Particulate Filter) vloeistof die wordt gebruikt om de DPF te regenereren kan lekken, terwijl de motor zijn eigen deel van de problemen heeft. De brandstofpomp ten slotte is gevoelig voor storingen en is in de loop der jaren ook het voorwerp geweest van een aantal terugroepacties.

Al met al is de Peugeot 4008 een redelijk betrouwbare auto die, als u hem goed onderhoudt, nog een hele tijd mee kan. Als u een exemplaar tegenkomt met onsamenhangende service- en onderhoudsgegevens, kunt u hem het beste laten staan, want sommige van deze problemen kunnen erg duur zijn om te repareren.

Elektrische problemen

We beginnen deze lijst met een paar opmerkelijke elektrische problemen met de Peugeot 4007. De 4008 is tijdens zijn levensduur een paar keer teruggeroepen vanwege elektrische gebreken, maar de overgrote meerderheid van de elektrische problemen kwam nadat de auto 10 jaar oud was geworden. Tot de meest voorkomende elektrische problemen behoren problemen met de accessoires (radio, navigatiesysteem, meterproblemen, verlichtingsproblemen) die de neiging hebben te falen.

  Is de Peugeot 107 een goede auto?

Problemen met de ruitenwissers en de portiersloten komen ook vaak voor en kunnen worden gerepareerd door de actuators/motoren te vervangen. Als de koplampen uitvallen, krijgt u te maken met een gevaarlijke situatie, dus let goed op of de bedrading van de koplampen niet corrodeert, want dat veroorzaakt meestal een defect.

Problemen met de transmissie

Problemen met de transmissie komen ook vrij vaak voor bij de Peugeot 4007, maar de meest voorkomende zijn slippen en de transmissie die heel traag op gang komt. Men zegt dat het eerste het gevolg is van de verhoogde belasting van de transmissie onder belasting. Dit betekent dat slepen en bergopwaarts rijden eerder tot slippen leiden.

Het eerste probleem is meestal te wijten aan vervuilde transmissievloeistof of zelfs metaalsplinters in de transmissie door een slechte smering. Aangezien dit probleem meestal te wijten is aan gebrekkig onderhoud, moet het worden aangepakt wanneer u op zoek bent naar een tweedehands Peugeot 4007.

Problemen met de DPF

De meeste Peugeot 4007 modellen hebben een diesel HDI motor die bekend staat om de vele problemen met de DPF. De DPF (Diesel Particulate Filter) is een vrij ingewikkeld systeem dat is ontworpen om schadelijke uitlaatdeeltjes in zijn behuizing te verbranden zodat ze niet in de atmosfeer terechtkomen. Dit leidt tot minder CO2-uitstoot, maar het heeft de neiging om allerlei problemen te veroorzaken.

  Is de Peugeot 308 een goede auto?

Enkele eigenaren hebben geklaagd dat de Peugeot 4007 in een limp-modus terecht is gekomen als gevolg van DPF-problemen/lekken. Deze leiden er doorgaans toe dat de DPF niet snel genoeg regenereert, waardoor het hele systeem verstopt raakt. In zeldzame gevallen kan dit zelfs leiden tot brand, dus reinig/regenereer het DPF-filter wanneer nodig en controleer op tekenen van lekkage.

Motorproblemen

De twee meest problematische Peugeot 4007 motoren zijn de 2.0L diesel en de 2.2L diesel, die beide EGR problemen, dubbele massa vliegwiel problemen en problemen met de turbocharger kunnen ondervinden. EGR problemen worden veroorzaakt door een gebrek aan goed onderhoud en reiniging en zorgen er meestal voor dat de auto veel rook uit de uitlaat uitstoot, waardoor het brandstofverbruik verslechtert en de auto traag wordt.

Het vliegwiel met dubbele massa moet de torsietrillingen van de motor onder controle houden om de aandrijflijn niet te zwaar te belasten. Als het vliegwiel het begeeft, kan uw aandrijflijn beschadigd raken of uit zijn plaats worden geduwd. Bij oudere modellen kan de turbolader het begeven, maar ook dit wordt meestal veroorzaakt door pure nalatigheid.

Brandstofpomp defecten

Tenslotte moeten we het hebben over vreemde problemen met de brandstofpomp, die er bijna altijd toe leiden dat we een nieuwe brandstofpomp nodig hebben. Het probleem hier is dat de auto niet alle brandstof krijgt die hij nodig heeft, wat de prestaties van de auto beïnvloedt.

Soms slaat de brandstofpomp helemaal niet aan, of slaat hij af terwijl de auto rijdt. Hierdoor slaat de auto af, wat gevaarlijk kan zijn. De 4007 maakte ook deel uit van een opmerkelijke terugroepactie in verband met brandstofleidingen die een rol kunnen spelen bij het vernielen van de pomp.

  Alles over 2023 Peugeot e-Rifter

FAQ Sectie

Is de Peugeot 4007 een goede auto?

De Peugeot 4007 is een van de weinige in Europa gemaakte SUV/familiecrossovers waar tot zeven personen in passen zonder een equivalent van $50.000 uit te geven, wat hem vrij populair maakte toen hij uitkwam.

Uitgerust met dieselmotoren hoopt de 4007 betrouwbaarheid, efficiëntie, betaalbaarheid en comfort in één pakket te bieden. Al met al is het een goede tweedehands SUV, maar alleen als hij goed is onderhouden.

Is de Peugeot 4007 AWD?

De 4007 is uitgerust met AWD, wat hem tot een echte SUV maakt die ook off-road terrein aankan. Dit komt waarschijnlijk doordat hij gemaakt is door Mitsubishi, een merk met iconische kracht in de rallywereld. De 4007 wordt niet alleen geleverd met AWD, maar ook met twee specifieke AWD-modi die speciaal zijn ontworpen voor terreinrijden en sneeuw.

Kan de Peugeot 4007 worden gebruikt om te slepen?

Ja, de Peugeot 4007 kan behoorlijk goed slepen, want de maximale trekcapaciteit bedraagt 2000 kg. Hoe het ook zij, u moet aanhangerremmen gebruiken als u meer dan 750 kg/1.600 lbs trekt, want de remmen van de 4007 zijn niet berekend op meer dan dat.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts