Veel voorkomende problemen met de Peugeot 108

Peugeot 108

De Peugeot 108 is een kleine stadsauto die zijn basis deelt met de Toyota Aygo en de Citroën C1. Hij werd voor het eerst geïntroduceerd voor het modeljaar 2014 toen hij de uitgaande Peugeot 107 verving. De 108 werd continu geproduceerd tot 2021, toen Peugeot de “100”-serie volledig losliet en zich concentreerde op de “200”-serie als kleinste auto.

De 108 was een redelijk populaire auto waardoor de verkoopcijfers redelijk behoorlijk waren, maar Peugeot verkocht de fabriek waarin ze werden gebouwd aan Toyota wat het einde betekende van Peugeot’s kleinste stadsauto. In dit artikel gaan we ons richten op alle veel voorkomende problemen met de Peugeot 108, dus blijf hangen en kom erachter of je geïnteresseerd bent in het kopen van een Peugeot.

De meest voorkomende problemen met de Peugeot 108 beginnen met de stuurkolom die het kan begeven, problemen met de veiligheidsgordels, elektrische problemen, problemen met de transmissie en trage acceleratie. Feit is dat de meeste van deze problemen geen verband houden met slecht onderhoud, wat betekent dat ze altijd voorkomen, hoe je ook voor de auto zorgt.

Hoe dan ook, de 108 is een behoorlijk betrouwbare auto die nog lang mee zou moeten kunnen gaan. Het beste wat u kunt doen is kiezen voor een exemplaar met een relatief lage kilometerstand, omdat die veel beter presteren.

Stuurproblemen

De stuurinrichting van de 108 is een paar keer teruggeroepen, maar de belangrijkste was omdat de stuurkolom het begaf en mogelijk een volledig gebrek aan stuurcontrole veroorzaakte. Dit kan gevaarlijk zijn, vooral bij hogere snelheden, omdat je de auto dan niet meer onder controle hebt. Gelukkig is de terugroepactie uitgevoerd en is het probleem daarmee opgelost, maar controleer wel of de auto die u op het oog heeft hieraan heeft meegedaan.

  Is de Peugeot 3008 Hybrid4 een goede auto?

Andere stuurproblemen zijn mogelijke problemen met de stuurbekrachtigingspomp, die soms defect kan raken, waardoor de auto zwaar en moeilijk te besturen wordt. Deze zijn meestal het gevolg van mogelijke lekkages, dus controleer uw stuurinrichting op tekenen van lekkage.

Problemen met veiligheidsgordels

Het meest voorkomende probleem met de veiligheidsgordels van de 108 heeft te maken met de achterste veiligheidsgordels, die soms verkeerd gestikt zijn, wat tot problemen kan leiden bij het vastmaken. Ook dit was onderdeel van een terugroepactie, wat betekent dat u bij uw Peugeot-dealer moet informeren naar individuele auto’s.

Andere problemen zijn problemen met de veiligheidsgordels die de passagiers bij een botsing op hun plaats houden, maar die lijken niet zo vaak voor te komen. Al met al zijn de veiligheidsgordels en de airbags de twee belangrijkste veiligheidsvoorzieningen van elke auto en daarom moet u er altijd voor zorgen dat beide naar behoren functioneren.

Elektrische problemen

Elektrische problemen zijn gebruikelijk bij moderne auto’s, omdat ze zo vol zitten met functies dat er op een gegeven moment wel wat kapot gaat. Het is bekend dat het infotainmentsysteem leeg raakt of een probleem heeft met de touch-screen functionaliteit, terwijl de auto ook met tussenpozen verschillende waarschuwingslampjes kan geven als er iets mis is met de bijbehorende sensoren.

Ook de achteruitrijcamera kan soms uitvallen, waardoor u niet altijd kunt zien wat er achter u gebeurt. Bovendien kunnen de elektrische ramen soms falen en moet u de motoren van de elektrische ramen vervangen.

  Peugeot start niet - oorzaken en hoe te verhelpen

Problemen met de transmissie

Het meest kwetsbare onderdeel van de 108s transmissie is de koppeling die het kan begeven en ervoor kan zorgen dat de auto in de ‘limp mode’ terecht komt. De enige manier om dit te verhelpen is de koppeling te vervangen, wat een flinke uitgave kan zijn. Enkele eigenaren klaagden ook dat de auto weigert in bepaalde versnellingen te schakelen, met name de 3e versnelling. Bovendien meldden eigenaren ook dat dit probleem wordt gevolgd door luide raspende geluiden.

Enkelen klaagden ook dat de auto een ongelooflijk hoog aangrijppunt op de koppeling heeft, wat betekent dat soepel rijden met een handgeschakeld model een echte uitdaging is.

Trage acceleratie

Er zwerven ook enkele berichten rond op het internet waarin mensen zeggen dat de 108 ernstige problemen heeft met een gebrek aan vermogen of een ondermaatse acceleratie. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Allereerst kan het luchtfilter gemakkelijk verstopt raken, en ook de massa-luchtstroomsensor en het brandstoffilter kunnen verstopt raken of/en vuil worden wat dit kan veroorzaken.
Ook de O2 en de katalysator kunnen de oorzaak zijn. Controleer ook het gasklephuis en de gaskleppositiesensor, want die kunnen ook de boosdoeners zijn.

FAQ Sectie

Moet ik een Peugeot 108 kopen?

Als u een kleine stadsauto wilt kopen, is de Peugeot 108 eigenlijk een heel goed idee. Hij heeft al de zwaarste afschrijvingen doorstaan, waardoor hij tegenwoordig erg goedkoop is, maar is ook een vrij moderne auto met alle nodige voorzieningen om er een goede dagelijkse chauffeur van te maken.

  Alles over 2023 Peugeot e-308

Hij is vrij klein van binnen, wat problemen oplevert voor wie hem wil gebruiken om mensen te vervoeren. Het is ook niet de meest luxueuze auto in dit segment, maar dat is te verwachten gezien de prijs.

Waarom is Peugeot gestopt met de 108?

Peugeot stopte met de 108 omdat ze de fabriek waarin de auto werd gebouwd, verkochten. Bovendien besloot Peugeot, omdat SUV’s en crossovers de wereldwijde automarkt begonnen over te nemen, zich te concentreren op crossovers en SUV’s en was het simpelweg niet nodig om zowel de Peugeot 108 als de Peugeot 208 te hebben.

Peugeot behield dus de 208 en verlegde zijn middelen naar de productie van nieuwe, kleinere crossovers zoals de 2008 en de rest van het gamma.

Is de Peugeot 108 beter dan de Citroën C1 en de Toyota Aygo?

Deze drie auto’s lijken ongelooflijk veel op elkaar, wat logisch is omdat ze op hetzelfde platform zijn gebouwd. Toch zijn ze niet hetzelfde, want de Aygo lijkt betrouwbaarder dan de andere twee en is daarom de beste auto in deze groep. Het is ook de modernste auto in deze groep en de enige die nog splinternieuw kan worden gekocht.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts