Veel voorkomende problemen met de Peugeot 206

Peugeot 206

De Peugeot 206 werd geïntroduceerd voor het modeljaar 1999 tot hij uiteindelijk in 2012 werd vervangen door de vergelijkbaar nieuwere en modernere Peugeot 207, terwijl de productie nog enkele jaren werd verlengd voor bepaalde markten zoals Brazilië. De Peugeot 207 is een echt bekend model, want hij werd in grote hoeveelheden over de hele wereld verkocht.

Hoewel oudere exemplaren nu bijna 25 jaar oud zijn, zie je ze nog steeds over de hele wereld sporten, wat een behoorlijk bewijs is van hoe lang ze meegaan. Toegegeven, dat is deels te danken aan de vele reserveonderdelen, maar ook omdat de 206 redelijk betrouwbaar lijkt te zijn. In dit artikel gaan we alle veel voorkomende problemen met de Peugeot 206 noemen en vertellen we je waar je op moet letten.

De meest voorkomende problemen met de Peugeot 206 zijn problemen met de ophanging, de handgeschakelde versnellingsbak, de motor, de elektrische systemen en problemen met de uitrusting. Al met al, als u hem goed genoeg onderhoudt, zou uw 206 een behoorlijke tijd mee moeten kunnen gaan, zoals het geval is met de meeste van deze over de hele wereld.

Hoewel de 207 een veel modernere auto is met alle extra voordelen van Peugeot-technologie uit de jaren 2010, is de 206 vandaag de dag aantoonbaar populairder en talrijker op de wegen.

Problemen met de ophanging

De meest voorkomende Peugeot 206 ophangingsproblemen omvatten een aanzienlijke afname van het algehele comfort dat meestal wordt veroorzaakt door een versleten ophangingssysteem. Om dit op te lossen, moet u de as van de auto, de lagers, de afdichtingen en vooral de goede smering ervan controleren. De voorste kogelgewrichten staan erom bekend dat ze tijdens het rijden trillingen vertonen.

  Is de Peugeot 107 een goede auto?

Dit is een relatief moeilijk te verhelpen probleem, waarvoor u de kogelgewrichten moet vervangen. Veel Peugeot 206 modellen zijn nog niet vervangen, dus controleer ze zeker wanneer u op zoek bent naar een tweedehands Peugeot 206.

Problemen met de handgeschakelde versnellingsbak

Het meest voorkomende probleem met de versnellingsbak is de neiging tot slippen. Een ander probleem is dat de koppeling niet wil aangrijpen, wat leidt tot ernstige problemen tijdens het rijden. Dit probleem is meestal te wijten aan algemene slijtage en de leeftijd van de auto, maar ook aan het binnendringen van water, wat tot een overvloed aan problemen kan leiden.

De twee manieren waarop u dit kunt oplossen is door te proberen de versnellingsbak te repareren/schoon te maken als hij niet te oud is, maar als dat wel het geval is, kunt u hem het beste helemaal vervangen. Dit is ook niet goedkoop of gemakkelijk en daarom staan veel 206 modellen bekend om hun stroeve versnellingsbak.

Motorproblemen

Er zijn helaas nogal wat problemen met de motor van de 206. Deze omvatten onregelmatige toeren veroorzaakt door een defecte watertemperatuursensor die moet worden schoongemaakt of vervangen. Schokken en schudden wordt meestal geassocieerd met de 1.5L motor en is te wijten aan versleten motorsteunen die ook vervangen moeten worden.

De potentiometer kan ertoe leiden dat de motor afslaat, terwijl ontstekingsfouten en slechte prestaties worden veroorzaakt door een defecte bobine. Diesel HDi-motoren kunnen soms erg luidruchtig zijn, dus controleer de krukaspoelie om dit probleem op te lossen. Tenslotte kunnen de koppakking en de cilinderkop ervoor zorgen dat de temperatuur omhoog schiet en de motor afslaat.

  Veel voorkomende problemen met de Peugeot 308

Elektrische problemen

Elektrische problemen komen vaak voor bij veel oudere Peugeot modellen en de 206 is niet anders. Hieronder vallen problemen met de centrale vergrendeling die te maken hebben met defecte deuraandrijvingen die vervangen moeten worden. De claxon kan soms willekeurig afgaan en wordt meestal in verband gebracht met een lege accu.

Andere elektrische problemen kunnen ertoe leiden dat de buitenverlichting uitvalt, terwijl de radio soms zonder duidelijke reden uitschakelt.

Problemen met de uitrusting

De Peugeot 206 lijkt een gewoonte te zijn van problemen veroorzaakt door water dat in de auto komt, maar water dat in de voorste voetruimten komt vaak voor bij enkele generaties van de Peugeot “200” serie. Een verstopping in de afvoer van het schutbord zorgt ervoor dat het water zich afzet en uiteindelijk in het passagierscompartiment terechtkomt.

De stuurpennen zijn gevoelig voor remmen, het dashboard is gevoelig voor overmatige slijtage en de verfkwaliteit is ook niet de beste.

FAQ

Moet ik een Peugeot 206 kopen?

De Peugeot 206 is tegenwoordig een vrij betaalbare en gemakkelijk te onderhouden tweedehands auto, waardoor hij vrij populair is op de tweedehandsmarkt. Hij is veel gemakkelijker te kopen en te onderhouden dan de meeste moderne Peugeots omdat alles inmiddels bekend is en zou over het algemeen een relatief probleemloze ervaring moeten zijn.

Veel mensen zullen echter teleurgesteld zijn over het algehele gebrek aan binnenruimte, dat inderdaad van invloed is op de dagelijkse ervaring. Ten slotte is de 206 helemaal niet luxueus en dus een harde pas voor wie iets chiquers wil.

  Is de Peugeot Traveller een goede auto?

Heeft de Peugeot 206 5 deuren?

De Peugeot 206 is verkrijgbaar als 3-deurs coupé of 5-deurs hatchback. De 206 is echter ook verkrijgbaar als vierdeurs sedan en vijfdeurs stationcar. De 5-deurs hatchback is waarschijnlijk het populairste model, terwijl de sedan en de stationcar minder populair zijn.

De 3-deurs variant is ook erg populair en is verreweg de goedkoopste Peugeot 206 die je tegenwoordig kunt kopen. Al met al is het misschien niet de meest praktische auto die er is, maar hij is meer dan voldoende voor wie gewend is om met compacte auto’s te rijden.

Wat is het verschil tussen de Peugeot 206 en 207?

Er zijn nogal wat verschillen tussen de Peugeot 206 en de Peugeot 207. De 207 is in vergelijking veel nieuwer met veel toegevoegde technologie en is ook wat groter. De 207 ziet er ook uit als een iets opgeblazen 206, waar sommige van de extra ruimtes vandaan komen.

Al met al gaat de Peugeot 207 min of meer verder waar de 206 ophield. Hij biedt een behoorlijk aantal verbeteringen die het geheel tot een veel betere auto maken, maar de 206 is aantoonbaar betrouwbaarder.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts