Veel voorkomende problemen met de Peugeot 207

Peugeot 207

De Peugeot 207 kwam in 2006 uit om het oudere model 206 te vervangen. De 207 is aangehouden tot 2014, toen hij werd opgevolgd door de Peugeot 208. Gedurende deze tijd wist Peugeot er een ton van te verkopen, vooral in Europa. De Peugeot 207 is een compacte hatchback die vooral is ontworpen voor gebruik in de binnenstad, maar groot genoeg is voor langere ritten.

In dit artikel bespreken we veel voorkomende problemen met de Peugeot 207 en vertellen we waarop u moet letten als u op zoek bent naar een gebruikt exemplaar. Aangezien de 207 niet bijzonder duur of oud is, kunnen we deze in de komende decennia zien verhandelen. We moeten ook vermelden dat de Peugeot 207 een van de populairdere eerste auto’s in Europa is, omdat hij goedkoop is in aanschaf, goedkoop in gebruik en tamelijk populair en gemakkelijk te verkopen.

De meest voorkomende problemen zijn piepende en knarsende geluiden afkomstig van de ophanging. De versnellingsbak kan hard en zwaar gaan werken, terwijl ook de katalysator problemen kan geven. De stoelen zijn ook problematisch en zijn opgenomen in twee grote terugroepacties tijdens de levensduur van de 207.

Tenslotte noemen we nog bepaalde uitrustingsproblemen zoals het binnendringen van water of problemen met de voorruit. Al met al, als je goed voor de 207 zorgt, kun je er een behoorlijke tijd mee vooruit.

Piepende en knarsende geluiden

De eerste groep problemen omvat piepende en malende geluiden. Knarsende geluiden worden meestal veroorzaakt door vastzittende remblokken, vooral als de auto een tijdje heeft stilgestaan. Krakende geluiden worden meestal veroorzaakt door problemen met de voorste schokdempers, die goed gesmeerd moeten worden om het probleem op te lossen.

  Alles over 2023 Peugeot e-2008

Een andere reden waarom de 207 de neiging heeft om te kraken is een defecte bumpstop die vervangen moet worden om het probleem op te lossen. Al met al, als u vreemde geluiden hoort uit de ophanging en de remmen, inspecteer ze dan onmiddellijk, want sommige kunnen worden veroorzaakt door corrosie, wat een ernstig probleem is en verschillende structurele problemen kan veroorzaken die moeilijk en duur te repareren zijn.

Problemen met de versnellingsbak

De Peugeot 207 wordt geleverd met een duurzame handgeschakelde versnellingsbak die gemakkelijk de levensduur van de auto meegaat. Deze heeft echter tijdig en goed onderhoud nodig, anders gaat hij veel eerder stuk. Het meest voorkomende probleem met de handgeschakelde versnellingsbak van de 207 heeft te maken met losse schakelkabels, waardoor de versnellingsbak moeilijk te gebruiken is.

Als dit niet snel genoeg wordt aangepakt, kan dit leiden tot ernstiger transmissieproblemen die al snel koppelingsproblemen veroorzaken en mogelijk vervanging van de koppeling of de hele versnellingsbak nodig maken. Aangezien veel van deze versnellingsbakken nu oud zijn en niet meer worden onderhouden zoals de bedoeling was, is dit probleem ernstiger geworden dan voorheen.

Problemen met de katalysator

Als je een Peugeot 207 tegenkomt met een check engine lampje aan, let dan goed op de katalysator die meestal de oorzaak is. Het meest voorkomende probleem met de katalysator is de foutcode P0420, die aangeeft dat de katalysator niet optimaal werkt.

  Is de Peugeot 308 een goede auto?

Dit is niet het goedkoopste probleem dat u kunt tegenkomen, omdat het repareren van deze meestal vereist dat u de katalysator te vervangen door een nieuwe.

Problemen met de stoelen

De stoelen van de Peugeot 207 zijn de aanleiding geweest voor twee grote terugroepacties. De eerste heeft te maken met het feit dat de stoelen niet goed verwarmd zijn en dus niet uit of aan gaan. De terugroeping vond plaats in 2009 en er werd ook gezegd dat dit kan leiden tot het leeglopen van de accu en veel ongemak voor de bestuurder kan veroorzaken, vooral in de zomer.

De andere terugroepactie heeft te maken met niet goed vastgemaakte veiligheidsgordels (2006) die u bij een botsing niet in bedwang kunnen houden.

Problemen met de uitrusting

Tot slot gaan we het hebben over merkwaardige problemen met de uitrusting van de auto, zoals water dat in de beenruimte voorin terechtkomt en elektrische problemen en een enorme daling van de doorverkoopwaarde van de auto veroorzaakt. Deze worden veroorzaakt door verstopte waterafvoerbuizen van de airco. Gelukkig zijn er geen nieuwe onderdelen nodig, want die kunnen worden schoongemaakt en opnieuw worden geïnstalleerd.
Andere problemen zijn het defect raken van het handschoenenkastje en de noodzaak van vervanging van de ruitensproeier, en problemen met de voorruit die los zat, vooral bij oudere 3-deurs modellen.

FAQ Sectie

Moet ik een Peugeot 207 kopen?

Als u een kleine, gebruikte en redelijk betaalbare supermini hatchback wilt, is de Peugeot 207 een heel goede aankoop. De 207 is niet te oud om niet de essentiële voorzieningen te hebben die de meesten van ons gewend zijn bij nieuwere auto’s, maar is ook niet te nieuw om de moeilijke haptische feedback/aanraakbediening te gebruiken die veel Peugeot-modellen tegenwoordig gewend zijn.

  Is de Peugeot 3008 Hybrid4 een goede auto?

Aan de andere kant is de 207 absoluut geen luxe auto en biedt hij niet zo veel ruimte, wat een spelbreker kan zijn voor langere bestuurders.

Hoe lang gaat de Peugeot 207 mee?

Aangezien de Peugeot 207 al meer dan 8 jaar oud is, is het logisch dat u zich afvraagt hoe lang hij nog meegaat. Het goede is dat de 207 bewezen heeft redelijk betrouwbaar te zijn, maar het slechte nieuws is dat zijn betrouwbaarheid sterk afhankelijk is van hoe goed de auto tijdens zijn leven is onderhouden.

Als u een goed onderhouden model tegenkomt, kunt u verwachten dat hij tot 150.000 mijl meegaat.

Is de Peugeot 207 te klein voor lange bestuurders?

De Peugeot 207 is inderdaad iets te klein voor lange bestuurders en is niet de beste keuze voor wie vaak meerdere passagiers vervoert. Omdat veel van deze auto’s worden verkocht in een 3-deurs configuratie, is het ook niet erg praktisch voor gezinsgebruik.

Als u echter niet enorm groot bent en de neiging hebt om de auto alleen te besturen, zou een Peugeot 207 voor de meesten meer dan voldoende moeten zijn.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts