Hyundai Ioniq 5 vs Nissan Ariya

Is de Hyundai Ioniq 5 een goede auto?

s Werelds aandacht voor elektrische auto’s neemt toe en dat betekent dat de concurrentie heviger is dan de elektrische verzorger. De Hyundai Ioniq 5 bestaat nu een jaar of twee en we kunnen gerust zeggen dat het een van de meest interessante familie EV’s op de markt is. De Nissan begint nog maar net zijn sporen te verdienen en daarom moet hij het opnemen tegen de Ioniq 5.

In dit artikel vergelijken we de Hyundai Ioniq 5 met de Nissan Ariya en vertellen we u alles wat u moet weten over hun aandrijflijnen, ontwerp, technologie, functionaliteit en prijs. Als een van deze twee indrukwekkende EV’s u interesseert, blijf dan zeker even hangen om uit te zoeken welke de beste koop is.

Om te beginnen zien ze er allebei futuristisch uit, maar gebruiken ze lang niet dezelfde designtaal. Waar de Ioniq 5 retro-futuristisch en boxy is, heeft de Ariya een meer gestroomlijnde look met de nadruk op fijne vouwen waardoor de auto er gebeeldhouwd en onmiskenbaar futuristisch uitziet, mogelijk elektrische caren die lijkt op de Mercedes EQC.

De officiële praktijkcijfers zijn nog niet bekend, maar de Ioniq 5 lijkt de meest praktische auto te zijn. De Ioniq 5 weegt minder dan de Ariya, maar de Ariya krijgt een grotere accu en veel meer prestaties.

Hyundai Ioniq 5 vs Nissan Ariya – De aandrijflijn

De Ioniq 5 wordt geleverd met twee accuformaten, een kleinere 55kWh accu of een grotere 77kWh accu met een configuratie met één of twee motoren. Modellen met één motor bieden 168 of 225 pk, terwijl de variant met twee motoren 320 pk biedt. RWD is inbegrepen bij varianten met één motor, terwijl varianten met twee motoren uitsluitend AWD krijgen.

De Ioniq 5 kan tussen de 220 en 303 mijl afleggen, afhankelijk van het model dat u kiest, en hij kan ook worden opgeladen met een 350kW lader die de batterij van de Ioniq 5 in minder dan 20 minuten oplaadt. De Nissan Ariya daarentegen krijgt vergelijkbaar grotere 63kWh of 87kWh batterijen. Deze bieden ofwel 238pk voor het kleinere batterijmodel of 390pk voor het grotere batterijmodel.

  Hyundai Tucson vs Honda HR-V - Wat is beter?

Het bereik is bijna identiek aan dat van de Ioniq 5, want de Ariya biedt tussen de 265 en 304 mijl op een volle lading. Howelectric carer, Nissan is ook binnenkort te bieden de Ariya e-4ORCE die zal komen met een 92kWh batterij, 400hp, en 240 mijl bereik.
Het feit DC opladen wordt afgetopt op 130kW. Dit betekent dat het opladen van de Ariya ongeveer 35 minuten duurt.

Hyundai Ioniq 5 vs Nissan Ariya – Ontwerp en rijden

Design is een kwestie van persoonlijke voorkeur, maar we moeten er wel op wijzen dat deze twee het design op een heel andere manier benaderen. De Ioniq 5 is geïnspireerd op zowel het verleden als de toekomst, terwijl de Ariya zo futuristisch is als vergelijkbare EV’s maar kunnen zijn. Het interieur van beide is echt vergelijkbaar met twee grote breedbeeldschermen en een eenvoudig dashboard. De Ariya krijgt een middenconsole terwijl de Ioniq 5 dat niet heeft.

Wat de rijervaring betreft, is het nog te vroeg om te zeggen hoe de Ariya rijdt, maar hij zou niet te veel moeten verschillen van de Ioniq 5, aangezien ze hetzelfde doel dienen.

Hyundai Ioniq 5 vs Nissan Ariya – Technologie

Qua technologie is de Ioniq 5 goed uitgerust, ongeacht de trim lelectric carel, wat betekent dat alle modellen lendensteun, verwarmde voorstoelen, Android Auto, Apple CarPlay en dual-zone A/C krijgen. SEL-varianten beschikken ook over draadloos opladen, een verwarmd stuurwiel, sfeerverlichting en HVAC ventilatieopeningen op de tweede rij. Top-end Limited-modellen omvatten massage, stoelgeheugen, een enorm pannendak, een Bose-audiosysteem en een coole HUD.

  Is de Hyundai ix20 een goede auto?

De Nissan Ariya is ook goed uitgerust vanuit de fabriek, wat betekent dat je standaard een audiosysteem met 6 luidsprekers, Apple CarPlay, Android Auto, een elektrische lift en over-the-air software-updates krijgt. De Evolve-trim is de volgende in de rij en die krijgt een pannendak, een HUD, een gemotoriseerde middenconsole, geheugen en elektrische stoelen, verwarmde stoelen van voor tot achter en een draadloze lader.

Hoe elektrische verzorger, de top-end Platinum Ariya krijgt ook geventileerde voorstoelen, een elektrisch stuurwiel, uitgebreide leer, en Bose audio-systeem.

Hyundai Ioniq 5 vs Nissan Ariya – Praktische bruikbaarheid

Er zijn nog geen officiële metingen gedaan van het interieur van de Nissan Ariya, waardoor we niet goed kunnen beoordelen hoe praktisch het is. De Ioniq 5 is een van de meest praktische EV’s in zijn segment als geheel en staat ook bovenaan als het gaat om interieur en laadruimte.

De kofferruimte van de Ariya wordt geschat op 16,5 kubieke meter, terwijl de Ioniq 5 27,2 kubieke meter biedt. Dit is uiteraard een enorm verschil tussen de twee en zal een grote rol spelen bij de beslissing welke auto u gaat kopen.

Hyundai Ioniq 5 vs Nissan Ariya – Prijs

De Ioniq 5 is verkrijgbaar in de SE (Standard range) uitvoering die $41.000 kost met de kleine accu en $45.000 met de grotere. Het middenmodel is de SEL en begint bij 47.000 dollar, terwijl het Limited-model begint bij 53.000 dollar.

Aan de andere kant is de Ariya verkrijgbaar in vier elektrische uitvoeringen. De goedkoopste heet Venture+ en kost 47.000 dollar, de Evolve+ kost 50.000 dollar, de Premiere kost 55.000 dollar en de top-spec Platinum-trim kost 60.000 dollar.

  Veel voorkomende problemen met Hyundai i20

Hyundai Ioniq 5 vs Nissan Ariya – Verdict

We moeten nog even wachten voordat we een definitief oordeel kunnen vellen, want de Ariya is nog niet uit en kan nog niet worden getest. Hoe dan ook, gezien de prijs en wat je krijgt voor je geld, is de Ioniq 5 nog steeds de koning van dit segment. Hij is praktischer, ziet er aantoonbaar beter uit, is beter uitgerust en betaalbaarder.

FAQ Sectie

Wanneer wordt de Nissan Ariya verkocht?

Volgens recente delectric carelopments zal de Nissan Ariya beschikbaar zijn in de late herfst van 2022, terwijl 2023 het jaar wordt waarin we hem waarschijnlijk op straat zullen zien.

Is de Nissan Ariya een EV met prestaties?

De Ariya zal beschikbaar zijn in zijn prestatievorm, waardoor het een leuke auto wordt om mee te rijden, want Nissan staat erom bekend auto’s te maken met een geweldige onderstelafstelling. Nissan weet dus hoe een auto goed moet sturen, maar dat is niet 100% voor Nissan EV’s.

Is de Nissan Ariya veiliger dan de Hyundai Ioniq 5?

Het is bijna onmogelijk om te zeggen welke van de twee veiliger is, want beide hebben vrijwel alle veiligheidssystemen die u van een auto uit 2022 mag verwachten. Welke auto u ook kiest, u bent altijd veilig, waar u ook rijdt.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts