Veel voorkomende problemen met Hyundai Getz

Hyundai Getz

De Hyundai Getz werd voor het eerst geïntroduceerd in 2002 en was in productie tot 2011. Het is een subcompacte drie- of vijfdeurs stadsauto die wereldwijd op vele markten verkrijgbaar was onder de naam Getz, Click, Getz Prime, Hyundai TB of de Inokom Getz. De Getz werd in 2012 vervangen door de Hyundai i20.

Wat de meest voorkomende problemen met de Hyundai Getz betreft, zijn er nogal wat problemen die het bespreken waard zijn. Deze omvatten problemen met de vermogensafgifte, elektrische problemen, problemen met de ophanging, problemen met de remmen en het afslaan van de auto. Sommige daarvan zijn ernstiger dan andere, maar ze komen allemaal relatief vaak voor.

Al met al is de Hyundai Getz ontworpen en geproduceerd in een tijdperk waarin Hyundai niet hetzelfde niveau van betrouwbaarheid had als nu. Dat betekent dat u niet moet verwachten dat de Getz zo betrouwbaar is als de i20, maar u moet ook niet verwachten dat hij in zijn geheel onbetrouwbaar is.

Hoe dan ook, nu is het tijd om dieper in te gaan op de betrouwbaarheid van de Getz. Dus, als u in de markt bent voor de Getz, lees dan zeker dit artikel!

Problemen met vermogensafgifte

Voor de Hyundai Getz zijn nogal wat problemen met acceleratie en vermogensafgifte gemeld. Schokkerige acceleratie is er een waarbij de bougies moeten worden geïnspecteerd, omdat ze vaak misvuren en invloed hebben op hoe goed uw auto vermogen kan leveren aan de wielen. Het gasklephuis staat er ook om bekend soortgelijke problemen te veroorzaken, dus reinig of vervang het indien nodig.

  Hyundai Veracruz Betrouwbaarheid

Als je Gets rare tikkende geluiden maakt en ook niet veel vermogen kan leveren, is de kans groot dat er een probleem is met een van je klepstoters. Voordat u iets doet, moet u het motoroliepeil controleren, omdat dit ook soortgelijke problemen kan veroorzaken.

Elektrische problemen

Er zijn heel wat potentiële elektrische problemen met de Hyundai Gets, te beginnen met de achterruiten die vaak stuk gaan. Dit komt door een versleten raamregelaar die vervangen moet worden. Andere elektrische problemen zijn problemen met de voorruiten en met de radio.

Andere elektrische problemen zijn problemen met de startmotor, de buitenverlichting en mogelijk zelfs met uw elektrische sloten. Al met al kunt u verwachten dat deze vaker voorkomen bij Getz-modellen met een hogere kilometerstand, omdat sommige van deze onderdelen de neiging hebben om vroegtijdig te verslijten.

Problemen met de ophanging

De ophanging van de Hyundai Getz is een ander aandachtspunt, omdat deze ook de neiging heeft te lijden aan een breed scala van problemen. De meest goed gedocumenteerde Hyundai Getz ophanging probleem is een waar de voorste drop links falen. Deze kunnen het gemakkelijkst worden opgemerkt door rare clunking geluiden uit de twee voorste wielkasten.

Bij het gaan over ruwe oppervlakken en verkeersdrempels, moeten deze veel meer merkbaar ook. Andere ophangingsproblemen zijn mogelijke uitlijnfouten door slijtage van de aandrijflijn en relatief zeldzame, maar ernstige problemen met de veerpoten en de schokdempers.

Problemen met de remmen

Het remsysteem van de Hyundai Getz is tegenwoordig redelijk betrouwbaar als geheel, omdat het belangrijkste probleem met het systeem werd geassocieerd met een terugroepactie van Hyundai voor de Getz in september 2003. Het probleem was dat water zijn weg kon vinden in de ABS-behuizing en de draden zodanig kon aantasten dat het ABS-systeem volledig kon uitvallen.

  Hyundai Ioniq 5 vs Nissan Ariya

Dit is inderdaad een ernstig probleem en daarom werd het onmiddellijk teruggeroepen. Dus als u merkt dat er ABS-lampjes gaan branden, moet u de binnenkant van het ABS-systeem controleren om te zien of er sporen van water in zitten.

Problemen met afslaan

Een relatief veel voorkomend probleem met de Hyundai Getz is dat de auto vaak afslaat direct na het inschakelen. Dit is gebruikelijk tijdens koude ochtenden, vooral bij een koude start. Veel eigenaren van de Getz meldden dat de auto schommelt en onmiddellijk afslaat, zodat u hem niet kunt inschakelen.

Men zegt dat dit probleem te wijten is aan een slecht geprogrammeerde transmissiecontrolemodule (TCM), die gelukkig in de meeste gevallen kan worden geherprogrammeerd. Zo niet, dan moet u een nieuwe kopen.

FAQ Sectie

Moet ik de Hyundai Getz kopen?

Als u op zoek bent naar een tweedehands subcompacte stadsauto, is de Hyundai Getz inderdaad een interessante keuze. Hij is misschien niet de meest luxueuze, de ruimste of de meest comfortabele stadsauto, maar hij biedt een betrouwbare van A naar B ervaring en dat is precies wat de meeste mensen van een stadsauto verlangen.

Hoe dan ook, als u niet gewend bent om in kleine auto’s met een rechte rijpositie te rijden, zult u de Getz waarschijnlijk niet prettig vinden, want volgens velen is hij niet gemaakt voor lange mensen en zal iedereen die langer is dan 1,80 m het moeilijk hebben voorin en achterin.

  5 redenen om een Hyundai Ioniq 5 te kopen en één reden om het niet te doen

Is de Hyundai i20 beter dan de Hyundai Getz?

Toen Hyundai met de i20 kwam, overschaduwde hij de Getz op alle mogelijke manieren, want het is in alle opzichten een veel betere auto. Hij biedt betere motoren, meer vermogen en meer ruimte, en de i20 is veel stabieler en comfortabeler, ook al is de totale voetafdruk niet veel veranderd.

Er is werkelijk niets beter aan de Hyundai Getz in vergelijking met de i20, behalve misschien de prijs, die te verwachten is omdat de Getz een veel oudere en minder populaire auto is.

Gaat Hyundai een nieuwe Getz maken?

De kans dat Hyundai een nieuwe Getz gaat maken is onbestaande, want daar is echt geen behoefte aan. Hyundai biedt nu een paar kleinere auto’s uit de i-serie aan, maar ze zullen ook een paar nieuwe elektrische stadsauto’s aanbieden die meer dan genoeg zullen zijn.

Bovendien zijn kleine stadsauto’s niet zo populair of nodig als compacte crossovers en kleine SUV’s. Daarom gaan de meeste merken liever auto’s als de Hyundai Kona maken, want dat is wat de markt wil.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts