Veel voorkomende problemen met de Hyundai Creta

Hyundai Creta

De Hyundai Creta is een subcompacte crossover SUV die voor het eerst werd geïntroduceerd in 2014 terwijl de tweede generatie tot stand kwam in 2019. De Creta is voornamelijk ontworpen voor de BRICS-markt, wat betekent dat het niet kan worden gekocht in de meeste delen van de westerse wereld. In dit artikel gaan we door alle gemeenschappelijke problemen met de Hyundai Creta, dus blijf zeker hangen!

Te beginnen met het algemene gevoel en het gebrek aan hoogwaardige materialen, veel mensen wezen er meteen op dat de Hyundai Creta niet zo goed gebouwd is als veel andere Hyundai SUV’s. We moeten het ook hebben over de motor die soms problemen heeft met de spoelen van de motor, terwijl de turbolader het een paar keer heeft begeven.

Het infotainment kan soms bevriezen en niet meer reageren, wat vervelend kan zijn tijdens het rijden omdat je dan de auto opnieuw moet starten. Al met al lijkt de Hyundai Creta een redelijk betrouwbare auto die niet te veel problemen kent, nog niet tenminste.

Nu is het tijd om dieper in te gaan op al deze problemen die u moeten helpen begrijpen of deze een spelbreker kunnen zijn. De algemene ontvangst van de Hyundai Creta lijkt echt goed te zijn, want de meeste eigenaren zijn er tevreden over en er is echt niet genoeg informatie online om het tegendeel te beweren.

Problemen met de bouwkwaliteit

De Hyundai Creta is geen premium auto en dat is te verwachten, omdat Hyundai als merk niet bekend staat om het maken van luxe auto’s, ongeacht de markt. Hoe het ook zij, veel mensen hebben geklaagd dat de Creta materialen van lage kwaliteit gebruikt in het hele interieur van de auto, zozeer zelfs dat het algemene gevoel van de auto niet op één lijn staat met Hyundai’s wereldwijde modellen.

  Hyundai i30 vs VW Golf - Wat is beter?

De meeste kritiek is gericht op het gebruik van veel te veel hard plastic, wat je gewoon niet verwacht in een auto als de Creta. De plaatsing en integratie van het infotainmentsysteem wordt door sommigen als cool ervaren, maar anderen vinden het er wat te aftermarket uitzien. Het virtuele cockpitscherm is eenvoudig en biedt geen hoge-resolutiemodi en is niet zo configureerbaar als de meeste schermen tegenwoordig.

Problemen met de motorspoel

De Creta lijkt last te hebben van problemen met de bobine, die zich op verschillende manieren kunnen voordoen. Om te beginnen wordt het probleem waarschijnlijk gevolgd door een check engine lampje en een acceleratietempo dat gewoon niet is zoals het zou moeten zijn. Hoe minder efficiënt uw verbrandingsproces wordt, hoe slechter uw brandstofverbruik wordt en dat is een gemeenschappelijk kenmerk van motoren met problemen met bobines.

Ontstekingsfouten kunnen worden veroorzaakt door problemen met bougies, bougiekabels en bobines, maar ook door vele andere systemen. Overslaan gaat meestal gepaard met toerentalschommelingen die vooral merkbaar zijn als de auto stationair draait. Hoe dan ook, breng uw auto naar de dealer zodat u goed kunt beoordelen wat er aan de hand is.

Problemen met de turbolader

Er zijn een paar eigenaren online gefrustreerd over hun Creta-modellen die uitvallen door problemen met de turbolader. Deze hebben verklaard dat de auto de neiging heeft om vreemde fluitende geluiden te maken, vooral op de snelweg, voordat deze problemen zich daadwerkelijk voordoen. Dit wordt ook gevolgd door starttrillingen als je je voet neerzet, wat meteen wijst op de turbolader.

  Hyundai Venue Betrouwbaarheid

Witte rook uit de uitlaat komt ook vaak voor en wijst ook op problemen met de turbolader. Hoe dan ook, als u een van deze problemen ervaart, moet u uw auto stoppen om niet nog meer problemen te veroorzaken.

Infotainment problemen

De Hyundai Creta wordt geleverd met een paar verschillende infotainmentsystemen, afhankelijk van de markt, het uitrustingsniveau en de rest van de uitrusting. Het probleem is echter niet zozeer het ontwerp als wel dat het systeem vaak niet reageert en zelfs vastloopt, wat zorgwekkend is voor een nieuw infotainmentsysteem.

De Creta bestaat nog maar een paar jaar en de vraag rijst of het systeem na verloop van tijd nog traag zal worden. Een paar eigenaren zeiden ook dat het infotainment soms helemaal leegloopt, waardoor je de auto opnieuw moet starten en soms zelfs het hele systeem opnieuw moet instellen.

FAQ Sectie

Komt de Hyundai Creta naar de VS?

De Hyundai Creta zal niet snel naar de VS komen omdat Hyundai deze subcompacte SUV daar helemaal niet van plan was. Hyundai biedt in de VS de Kona EV aan, die qua totaalpakket het meest lijkt op de Creta. De Kona EV is iets kleiner, maar is van binnen en van buiten kwalitatief beter.

Het is precies hetzelfde verhaal in Zuid-Korea, Europa, Australië en Canada, waar u de Creta niet kunt kopen, maar wel de Kona EV.

  Hyundai Tucson Betrouwbaarheid

Moet ik de Hyundai Creta kopen?

Als u in de markt bent voor een subcompacte familie-SUV, is de Hyundai Creta over het algemeen een goede keuze. Hij biedt voldoende ruimte, lijkt redelijk betrouwbaar en is relatief goed geprijsd. Echter, als u gewend bent aan premium merken, zal de Hyundai Creta voelen als een grote downgrade.

Het is geen auto die premium probeert te zijn of zo aanvoelt. Als u gewoon iets wilt dat er goed uitziet, betrouwbaar en ruim is, dan is de Creta een goede optie.

Is de Hyundai Creta een terreinwagen?

De Hyundai Creta is een SUV, dat is duidelijk zodra u hem ziet, maar hij is niet gemaakt voor terreinrijden, helemaal niet. De belangrijkste reden daarvoor is dat hij niet wordt geleverd met AWD in welke uitvoering en motorcombinatie dan ook, waardoor het gewoon een FWD auto is met een hoger zwaartepunt.

Toegegeven, hij heeft ook een hoger zwaartepunt, maar zelfs dan is hij met banden voor de weg niet anders dan een Hyundai i20 in het terrein.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts