Veel voorkomende problemen met Hyundai Veloster

Hyundai Veloster

De Hyundai Veloster is een tweedeurs hatchback sportcoupé die alles biedt wat je van een Hyundai verwacht, maar in een kleinere vormfactor die ook heel leuk kan zijn om in te rijden. De Veloster werd voor het eerst uitgebracht in 2011 en was in continue productie tot 2022. De Veloster werd stopgezet omdat het SUV/Crossover tijdperk begon.

Als het gaat om betrouwbaarheid, lijkt de Veloster een echt betrouwbare auto te zijn, voor zover het de meeste betrouwbaarheidsonderzoeken en -tabellen betreft. In dit artikel gaan we de veel voorkomende problemen met de Hyundai Veloster bespreken, zodat we u een breder begrip kunnen bieden van wat er nodig is om de Veloster te bezitten en hoe u ervoor moet zorgen.

De meest voorkomende problemen met de Veloster hebben te maken met de motor, plotseling vermogensverlies, pingelende/kloppende geluiden, problemen met de elektronica en problemen met de uitrusting. Vermeldenswaard is dat sommige daarvan inderdaad heel ernstig kunnen zijn en een overvloed aan problemen kunnen veroorzaken die veel geld kunnen kosten om te repareren.

Al met al is de Veloster een echt goede auto en zou hij lang mee moeten kunnen gaan, maar dat kan alleen als je er goed voor zorgt. Als u geïnteresseerd bent in het kopen van een tweedehands, zorg er dan voor dat u een inspectie voor de aankoop doet, want dat bespaart u een hoop problemen op de lange termijn.

Hyundai Veloster – Motorproblemen

Het meest voorkomende motorprobleem bij de Veloster heeft te maken met de drijfstang van de motor, die het kan begeven en dure reparaties tot gevolg kan hebben. De drijfstangen zijn essentieel voor goede motorprestaties, zonder hen kan een motor simpelweg geen koppel produceren. Dit betekent dat ze alle krachten moeten kunnen weerstaan die gepaard gaan met het voortdurend op en neer gaan van de zuigers.

  Is de Hyundai Accent een goede auto?

Het is vermeldenswaard dat de meeste bestuurders die de Veloster op een normale manier besturen, deze problemen niet zullen ervaren, omdat deze meestal zijn voorbehouden aan degenen die graag hun auto duwen. Gezien het feit dat de Veloster een prestatieauto is en wordt gebruikt voor pittige ritten, is het een beetje jammer dat de klatergoudsterkte niet bestand is tegen de spanningen die daarmee gepaard gaan.

Hyundai Veloster – Plotseling vermogensverlies

Het lijkt erop dat de Veloster ook gevoelig is voor plotseling vermogensverlies in de meest uiteenlopende situaties. Veel eigenaren hebben geklaagd dat de auto zonder aanwijsbare reden alle vermogen verloor en dat Hyundai daarbij helemaal niet behulpzaam was. Eén eigenaar zei dat Hyundai dat als normaal beschouwt en dat de auto alleen maar oversloeg.

Tot overmaat van ramp komt dit probleem het meest voor bij auto’s met een lagere kilometerstand en sommige eigenaren zeiden dat er absoluut geen andere manier is om dit te verhelpen zonder de hele motor te vervangen, wat meer dan 3.500 dollar kan kosten, exclusief arbeidskosten.

Hyundai Veloster – Piepende/kloppende geluiden

Het derde probleem op deze lijst lijkt op drie verschillende manieren op de vorige. Ten eerste wordt het ook geassocieerd met de aandrijflijn van de auto en komt het ook voor bij auto’s met niet al te veel kilometers op de klok. Ten derde zwijgt Hyundai in de meeste gevallen ook over dit probleem, zelfs bij auto’s die nog onder de garantie vallen.

  Is de Hyundai Tucson een goede auto?

Deze pingelende en kloppende geluiden gaan vaak gepaard met zwarte rook uit de uitlaat en mogelijk zelfs een controlelampje. Eén eigenaar verklaarde dat Hyundai hem vertelde dat een nieuwe transmissie nodig was, maar dat loste deze problemen niet voorgoed op.

Hyundai Veloster – Elektrische problemen

Hyundai modellen staan erom bekend dat ze ook verschillende elektrische problemen hebben en de Veloster is niet anders. De meest voorkomende elektrische problemen met de Hyundai Veloster worden geassocieerd met het verlichtingssysteem van de auto en het Blue Link infotainment systeem.

Het lijkt erop dat veel mensen absoluut een hekel hebben aan Hyundai’s infotainment systeem en de manier waarop Hyundai vereist dat je extra betaalt om bepaalde functies te ontgrendelen. Het systeem is zo slecht ontworpen dat je een paar honderd dollar moet betalen en een hardwarecomponent moet vervangen om bepaalde functies te ontgrendelen, en dat moet je elke keer doen als je iets meer wilt.

Hyundai Veloster – Uitrustingsproblemen

De Veloster heeft ook problemen met de uitrusting, waarvan de meeste te maken hebben met afvallende of verkleurde interieurdelen. Het zonnedak is gevoelig voor exploderen op veel Hyundai modellen, en dit resulteerde zelfs in een enorme class-action rechtszaak tegen Hyundai waarbij Hyundai werd gedwongen om alle mogelijke schade te vergoeden die voortvloeit uit het zonnedak.

  Is de Hyundai Equus een goede auto?

FAQ Sectie

Moet ik een Hyundai Veloster kopen?

Als u geïnteresseerd bent in een tweedeurs sportieve hatchback die niet te veel geld kost, moet u zeker overwegen de Veloster te kopen. De Veloster is een Hyundai en dat betekent dat hij altijd zal werken en dat de auto niet meer van u zal vragen dan elke andere Hyundai.

Maar als u een liefhebber bent van prestatiewagens, is de kans groot dat u vindt dat de Veloster te weinig vermogen heeft. Bovendien is de Veloster een Hyundai en dat betekent dat hij helemaal niet luxueus is. Hij is wel voorzien van veel uitrusting, maar uiteindelijk is de Veloster gewoon een zuinige auto.

Waarom is Hyundai gestopt met de Veloster?

Met de introductie van de Hyundai Elantra en de Hyundai Kona kwam de Veloster in een impasse terecht. De verkopen stegen niet en soortgelijke Hyundai-modellen als de Kona en de Elantra werden steeds populairder.

Als je dat combineert met het feit dat SUV’s en crossovers nu de populairste auto’s ter wereld zijn, is het vrij duidelijk waarom de Veloster moest verdwijnen.

Welke auto’s concurreren met de Hyundai Veloster?

Sommige eigenaars vinden dat de Veloster een klasse apart is, maar hij concurreert wel met andere wagens. De bekendste rivalen van de Hyundai Veloster zijn de Toyota Corolla hatchback, de Honda Civic hatchback, de Mazda 3 hatchback en de Mini Cooper.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts