Welk leder gebruikt BMW? Is het echt?

BMW gebruikt Nappa leder als standaard voor de meeste luxueuze BMW modellen, Sensatec voor de low-end BMW’s en Merino als optie voor de high-end modellen. Dit betekent dat het standaardmodel dat u koopt hoogstwaarschijnlijk echt leder krijgt, en dat u extra moet betalen om het zogenaamde echte leder in uw gloednieuwe auto te krijgen.

Is echt leder de moeite waard als extra uitrusting voor uw BMW?

Het antwoord op deze vraag is subjectief. Wat voor de ene persoon de moeite waard is, kan voor de andere niet de moeite waard zijn, en omgekeerd.

Sommigen verkiezen het fijnere leder omdat ze het gevoel hebben dat het langer meegaat dan synthetische materialen en luxueuzer aanvoelt wanneer het in contact komt met hun huid; anderen willen meer investeren in een grotere motor, in plaats van functies aan te kopen die de rijprestaties niet verbeteren.

BMW heeft altijd kwaliteitsvoertuigen geproduceerd in termen van prestaties, uiterlijk en comfort. Maar is het leder dat in het flitsende interieur wordt gebruikt wel echt?

Soorten leder van BMW

Sensatec

Sensatec is het standaard leder in de meeste low-end BMW wagens. Sensatec BMW leder is een hoogwaardig, echt leder dat zacht aanvoelt. Hoewel het geen echt leder is, voelt het voor de meeste mensen comfortabel genoeg aan. Het is goedkoop, duurzaam en heeft een luxueuze uitstraling. Bovendien is het veganistisch.

Dakota en Vernasca leder

Dakota en Vernasca leder zijn origineel BMW echt leder. Ze zijn goed bestand tegen slijtage en zorgen voor een luxueuze uitstraling in het interieur van auto’s. Beide zijn afgewerkt met kunstmatige kleurstoffen en afwerkingsmiddelen.

  Beste olie voor 2006 BMW 325i

Nappaleder

Nappaleder is een zeer luxueus, zacht en duur BMW leder. Het voelt bijzonder zacht aan, heeft een lange levensduur en ziet er in auto’s elegant uit.

Dit hoogwaardige materiaal wordt gebruikt als bekleding of als accent. Het kan echter de kosten van een interieur aanzienlijk opdrijven omdat het kostbaarder is dan andere soorten. Nappaleder is meestal een optie op de BMW 5, 6 en 7 reeksen.

Merino leder

Merino leder is een ander type BMW leder. Het is duurder en voelt fijner aan dan Nappa, maar het gaat niet zo lang mee en veroudert niet zo goed omdat het natuurlijk leder is en veel onderhoud en verzorging vereist. Het hoogste kwaliteitsniveau voor de meeste BMW’s zijn de Merino of Nappa lederen zetels die gemaakt zijn van echte huiden, maar ze kunnen soms meer dan $1000 per zetel kosten!
Merino wordt vaak gebruikt in voertuigen met stoffen bekleding omdat het een stofachtige textuur kan produceren die zacht aanvoelt. Maar houd er rekening mee dat het niet de meest duurzame keuze is, ondanks dat het de duurste is.

Zijn er nadelen aan echt lederen zetels?

Kan geurtjes afgeven indien verwaarloosd

Wel, als u ze niet schoon houdt, kan het leder gaan ruiken. Maar dit geldt voor elk materiaal, want vuil en bacteriën zullen zich ophopen, ongeacht het soort stoel.

Echt leder warmt gemakkelijker op

Bovendien voel je bij hogere temperaturen het verschil.
Het resultaat is dat echt lederen stoelen heter worden dan kunstlederen stoelen en dit kan echt oncomfortabel zijn bij warm weer.

  Hebben BMW's richtingaanwijzers?

Merino leder is niet duurzaam.

Hoewel echt leer vrij duur is, is echt leer duurzamer en beter bestand tegen vouwen als het om zitmeubilair gaat.

Wat u in plaats daarvan kunt overwegen, Andere Opties en Toevoegingen, gerelateerd aan zitmeubilair

Stoelverwarming en stoelventilatie

Maar weet u wat? Verkoelende functies voor uw auto kopen is een beter idee als het buiten zonnig is! De meeste luxueuze BMW’s uit het topsegment zijn uitgerust met zetelverwarming, voor koud weer, en koelfuncties voor warm weer. Als het model dat u hebt gekozen ze niet standaard heeft, overweeg dan de aankoop van de add-on voor uw comfort.

De ventilerende BMW zeteloptie laat de lucht door de zetel stromen, zodat uw zetel koel blijft, zelfs tijdens de warmste ritten.

Geheugeninstellingen, als meer dan één persoon de auto bestuurt.

U kunt verwarmd of geventileerd executive leder, kunstleder met geheugeninstellingen alleen aan de bestuurderszijde, of beide kopen! Executive BMW zetels zijn er in verschillende stijlen: sportief, klassiek en elegant. Dit is een geweldige optie als u op zoek bent naar een meer high-end uitstraling, maar nog steeds comfort wilt.

De kern van de zaak

De meeste mensen zijn tevreden met Sensatec-kwaliteit kunstleder omdat het de goedkoopste optie is en toch een goede luxueuze look geeft en vrij duurzaam is. Natuurlijk kunt u altijd nog de extra kwaliteit echt Merino-leer kopen.

Het kleine verschil betekent echter niet dat de hogere prijs voor Merino de moeite niet waard is. Over het algemeen geven klanten de voorkeur aan een upgrade, omdat ze al een ton betalen voor een luxe auto, waarom dan niet de waarde verhogen door echt leer te kopen?

  Is BMW betrouwbaar na 100k?

FAQ

Wat zijn Executive BMW zetels?

Executive leder heeft zijwaartse geheugeninstellingen voor de bestuurderszetel en is verkrijgbaar in drie stijlen. Classic ziet eruit als een retro-stijl met brede armleuningen, sporty heeft kuipstoelen met meer demping en elegant heeft een zachtere look. Natuurlijk is niets van dit alles verplicht en kunt u kiezen voor de standaard BMW zeteloptie.

Past de kwaliteit van het leder in BMW’s bij het flashy interieur?

Sommige BMW zetels zijn beschikbaar met een premium kunstleder optie. Het ziet eruit en voelt aan als echt, duur runderleder maar is minder dan de helft van de prijs! Dit betekent dat u meer geld kunt uitgeven aan andere upgrades of functies voor uw auto zonder dat u zich schuldig hoeft te voelen over welke dieren er gedood zijn om uw BMW zetels goed te kunnen meubileren.

Zijn de standaard BMW zetels comfortabel genoeg of hebt u een upgrade nodig?

De standaard BMW zetels zijn zeer comfortabel, aangezien BMW erop vertrouwt de bestuurder de best mogelijke rijervaring te geven, en de zitpositie is een van de belangrijkste elementen waar BMW zich op concentreert. De meeste BMW modellen hebben een lage bestuurderspositie, met een ruim zichtveld en een goede grip op het stuur en de versnellingspook.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts