Welke Kia Niro-jaren moet je vermijden?

Kia Niro

De Kia Niro mag dan een relatief nieuwe auto op de markt zijn, maar het is gemakkelijk om te zeggen welke modeljaren goed of niet goed zijn. Dus, welke Kia Niro-jaren moet je vermijden?

De Kia Niro modeljaren die je moet vermijden zijn modeljaren 2016, 2017, 2018 en 2019. Deze modeljaren hebben meerdere problemen gerapporteerd in vergelijking met de meest recente modeljaren. Hoe dan ook, de meest problematische Kia Niro-modeljaren zijn de modeljaren 2017 en 2019.

Welke Kia Niro-modeljaren moet ik vermijden?

2016 Kia Niro modeljaar

Het 2016 Kia Niro modeljaar is de eerste auto die in de line-up wordt geproduceerd. Als gevolg daarvan wordt verwacht dat het verschillende problemen zal hebben, wat het ook doet. Het meest voorkomende probleem met de 2016 Kia Niro modeljaar is de Burrs geproduceerd tijdens het fabricageproces werden gevonden in de hydraulische actuator.

De bramen kunnen de oliekeerring beschadigen waardoor olie kan wegsijpelen of, in extreme situaties, leiden tot kortsluiting en een mogelijke brand. Een ander veelvoorkomend probleem dat eigenaren van dit modeljaar hebben gemeld, is het oververhitten van het elektrische relais en remproblemen.

Verder mist deze auto veiligheidsvoorzieningen en zijn er verschillende meldingen van onbetrouwbaarheid. Ondanks het feit dat deze auto niet betrouwbaar is, kreeg hij de officiële Guinness World Record-onderscheiding voor het laagste brandstofverbruik ten tijde van zijn introductie.

2017 Kia Niro modeljaar

Dit is nog een modeljaar van de Kia Niro waar kopers beter bij uit de buurt kunnen blijven. Dit modeljaar heeft verschillende klachten gekregen over de motor en andere onderdelen. Net als het 2016 Kia Niro modeljaar, werd dit modeljaar teruggeroepen omdat er ook bramen die tijdens het fabricageproces werden geproduceerd, werden aangetroffen in de hydraulische actuator.

  Kia Niro accu problemen

Andere problemen in verband met dit modeljaar zijn slippende transmissie, ontstekingsfout, niet starten, scheuren in de katalysator, olielekkage, vermogensverlies en koelvloeistoflekkage. Merk op dat dit modeljaar het grootste aantal klachten had, want het registreerde meer dan 75 klachten.

Een ander veelvoorkomend probleem dat de meeste eigenaren van een 2017 Kia Niro hebben gemeld, is een deurklink die de neiging heeft om af te breken en de brandstofleidingen op sojabasis kunnen knaagdieren aantrekken.

2018 Kia Niro modeljaar

Hoewel het modeljaar 2018 niet zo onbetrouwbaar is als de auto’s op deze lijst, registreert het nog steeds een aanzienlijk aantal problemen dan de meest recente modellen. Volgens CarComplaints heeft de 2018 Kia Niro meer dan 39 klachten geregistreerd, wat niet veel is maar toch het overwegen waard.

Een van de grootste problemen met de 2018 Kia Niro is het elektrische systeem. Enkele van de elektrische problemen die door gebruikers naar voren werden gebracht zijn een storing in het schakelslot, een probleem met het computersysteem en een deurgreep die van de auto valt. Andere problemen zijn het afslaan van de motor, remproblemen, problemen met de klimaatregeling en problemen met de motor.

Over het algemeen is de 2018 Kia Niro een betrouwbare auto met een paar problemen. Met goede zorg en onderhoud is deze auto gemakkelijker en goedkoper te onderhouden dan andere modeljaren op deze lijst.

2019 Kia Niro modeljaar

De 2019 Kia Niro is het slechtste modeljaar van de Kia Niro om te bezitten. Dit komt omdat hij de meeste ernstige problemen heeft, ook al heeft hij niet zoveel klachten als het modeljaar 2017. Tot nu toe heeft hij iets meer dan 67 klachten gehad zonder terugroepacties. Dit in tegenstelling tot het modeljaar 2017 dat meer dan 4 terugroepacties heeft.

  Kia EV6 oplaadproblemen

Enkele van de meest gerapporteerde problemen met de 2019 Kia Niro zijn verkeerde transmissievloeistof die tot slingeren leidt, minder efficiënte accu’s, oververhitting van de startaccu en defecten aan de airbag aan de passagierszijde. Bovendien heeft dit modeljaar een kleinere laadruimte dan de meeste van zijn rivalen.

Een ander veelvoorkomend probleem met de 2019 Kia Niro modeljaar is de fout hybride motorsysteem controleren.

FAQ

Welk modeljaar van de Kia Niro is het beste?

De Kia Niro is sinds 2016 op de markt. Hoewel hij nog geen tien jaar bestaat, heeft dit model zowel goede als slechte modeljaren. De beste Kia Niro modeljaren zijn modeljaar 2020, 2021, 2022 en 20233. Deze modeljaren hebben minder problemen geregistreerd dan eerdere modellen.

Is het de moeite waard om een Kia Niro te kopen?

Ja, het is de moeite waard om een Kia Niro te kopen. Hij heeft namelijk een ruime cabine, een veelzijdig interieur en veel laadruimte. Bovendien biedt de Kia Niro een soepele rit en geavanceerde veiligheidsvoorzieningen. Hij is ook zuinig in brandstofverbruik en goedkoop in onderhoud. Maar als je op zoek bent naar een krachtige, goed presterende en geavanceerde compacte hybride of PHEV SUV, zoek dan ergens anders.

Hoeveel kost het om een Kia Niro te onderhouden?

De Kia Niro is een leuke auto en gemakkelijk te onderhouden. Het kost tussen de $95 en $2307 om de Kia Niro te onderhouden. Gemiddeld moet je ongeveer $ 245 betalen om deze auto te onderhouden. Merk op dat de kosten variëren afhankelijk van het probleem. Als je deze auto goed verzorgt en onderhoudt, zijn de onderhoudskosten lager.

  Kia K900 betrouwbaarheid

Wat is het meest voorkomende probleem van de Kia Niro?

De Kia Niro is een prachtige auto omdat hij praktisch en efficiënt is. Toch heeft hij ook meerdere problemen waar gebruikers rekening mee moeten houden. De belangrijkste problemen met de Kia Niro zijn problemen met het elektrische systeem, trage laadsnelheid, minder krachtige motor.

Wat is de beste motor voor de Kia Niro?

De Kia Niro heeft meerdere motoropties, zodat geïnteresseerde kopers een motor naar keuze kunnen kiezen. De beste Kia Niro-motor is echter de Kappa II GDI HEV. Deze motor heeft een cilinderinhoud van 1.579 cc en wordt ondersteund door een elektromotor. Het gecombineerde vermogen bedraagt 139 pk en het koppel 195 lb-ft.

Conclusie

Als je een tweedehands Kia Niro wilt kopen, overweeg dan om uit de buurt te blijven van de modeljaren 2017 en 2019 van Kia. Bovendien hebben de modeljaren 2016 en 2018 ook verschillende problemen waar geïnteresseerde kopers voor op hun hoede moeten zijn. De meest betrouwbare modeljaren van de Kia Niro zijn daarentegen de modeljaren 2021, 2022 en 2023.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts