Welke olie moet ik gebruiken in mijn Audi A3?

Het is een feit dat, als u een Audi A3 Quattro heeft, het type motorolie dat u gebruikt een grote invloed kan hebben op de betrouwbaarheid en de prestaties van uw auto. Volgens Audi, in hun handleidingen voor de eigenaar en materialen op hun website, “Alle Audi motoren moeten altijd motoroliën gebruiken die voldoen aan de toepasselijke Audi Oil Quality Standard. Er mogen geen andere motoroliën worden gebruikt. Dit geldt ook bij het bijvullen van motorolie tussen onderhoudsbeurten door.”

Welke olie is het beste? Vraag het de fabrikant!

Audi raadt verder iedere Audi-autobezitter aan een kwart reserve motorolie met Audi-goedkeuring op voorraad te houden. Volgens Audi’s Technical Service , is dit een lijst van Audi-goedgekeurde motoroliën:

 • Castrol
 • Castrol Edge Professional
 • Castrol SLX Professional Longtec SAE 0W-40
 • Castrol SLX Professional OE SAE 5W-30
 • Castrol Syntec European Formula SAE 0W-30
 • Castrol TXT 505 01 SAE 5W-40
 • Castrol Syntec
 • Mobil
 • Mobil 1 SAE 0W-40
 • Mobil Syst S Special V SAE 5W-30
 • Quaker Staat
 • Q European Engine Ultra Diesel SAE 5W-30
 • VW 502 00 Quaker State Q State Synquest Low SAPS
 • VW 502 00 Quaker State Q Horsepower volledig synthetisch SAE 5W-40
 • VW 502 00 Quaker State Q European Formula Ultra SAE 5W-30

Dit zijn allemaal synthetische motoroliën, wat Audi aanbeveelt voor dat model voertuig. Synthetische olie kan de auto om koeler te lopen en ook minder olie verversingen nodig en minder olie afval. Gelukkig zijn deze oliën gemakkelijk te vinden. Vrijwel elke auto-onderdelen dealer heeft ze, dus u hoeft waarschijnlijk niet hoog en laag te zoeken naar iemand die ze heeft.

  Welke Audi haalt het beste brandstofverbruik?

In het huidige pandemische klimaat, is het ook belangrijk om te weten dat deze merken en types van motorolie online beschikbaar zijn, en kunnen worden geleverd, contactloos, aan uw voordeur.

De juiste zorg voor uw Audi A3 Quattro kan u veel besparen

Als het gaat om onderhoud en verzorging van uw Audi A3 Quattro, wilt u altijd de onderdelen en producten kiezen die worden aanbevolen door de fabrikant, die weet hoe het voertuig werd gebouwd en welke onderdelen en producten geschikt zijn. Wanneer u andere producten gebruikt, loopt u het risico schade aan uw auto toe te brengen, wat duur kan zijn, maar u loopt ook het risico uw garantie te laten vervallen, wat op de lange termijn nog duurder kan zijn.

Dat is een van de redenen waarom het belangrijk is om uw gebruikershandleiding grondig te lezen alleen vertrouwde merken. Het is ook belangrijk om alleen met gekwalificeerde specialisten te praten om de beste antwoorden te krijgen. Dat betekent winkelen voor de juiste motorolie, en niet alleen kiezen voor de goedkoopste olie beschikbaar uit een discount winkel. Nationaal betrouwbare auto-onderdelen winkels kunnen u ook aanbevelingen geven van goedkopere OEM en aftermarket oliën die voor u kunnen werken, gebaseerd op andere A3 klant en fabrikant reviews. Het is nooit een goed idee om blindelings een olie te kiezen voor het voertuig waarin u zoveel geld hebt geïnvesteerd.

  Wat zijn de beste autowasproducten voor Audi?

Welke viscositeit moet ik kiezen?

Voor een A3 met benzinemotor kunt u elk van de bovenstaande merken olie met een viscositeit van SAE 5W-40 gebruiken bij elk temperatuurbereik en voor alle normale rijomstandigheden. Als de SAE 5W-40 kwaliteit olie niet beschikbaar is, is het goed om de SAE 5W-30 kwaliteit olie te gebruiken, zolang deze voldoet aan de juiste Audi olie-kwaliteitsnorm. Als uw A3 een dieselmotor heeft, moet u altijd een viscositeit van SAE 5W-30 kiezen.

In alle gevallen raadt Audi u aan altijd een reserve-kwart van de juiste motorolie in uw koffer mee te nemen en deze in de originele verpakking op te bergen, zodat deze niet per ongeluk open kan gaan en in de hele kofferbak kan morsen of anderszins kan worden verstoord.

Goed onderhoud bespaart u geld

Het gebruik van de juiste synthetische motorolie bij elke olieverversing en ander preventief onderhoud zal mechanische pech voorkomen en de levensduur van uw Audi A3 verlengen, mogelijk met vele jaren. Dit kan ervoor zorgen dat uw auto veel langer meegaat dan andere A3’s. Dat betekent dat u uw auto langer kunt laten rijden en ook geld kunt besparen op autoreparaties, waarvan er veel overbodig worden als u uw auto goed onderhoudt.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts