Kan men gewone stuurbekrachtigingsvloeistof in een Mercedes gebruiken?

Mercedes-Benz is een prestigieus merk met een goede reputatie. Het onderhoud van een Mercedes is echter duur, omdat de reserveonderdelen, vloeistoffen en zelfs het arbeidsloon duur zijn. Is het echter mogelijk om gewone stuurbekrachtigingsvloeistof te gebruiken in een Mercedes-Benz?

Ja, u kunt gewone stuurbekrachtigingsvloeistof in een Mercedes-Benz gebruiken. Dit moet echter niet permanent zijn, omdat Mercedes Pentosin CHF 11S stuurbekrachtigingsvloeistof aanbeveelt. Als u voor een noodgeval gewone stuurbekrachtigingsvloeistof gebruikt, zorg er dan voor dat u deze zo snel mogelijk verwijdert.

Mercedes-Benz beveelt Pentosin CHF 11S stuurbekrachtigingsvloeistof aan omdat deze beter presteert en langer meegaat dan reguliere stuurbekrachtigingsvloeistoffen. Pentosin CHF 11S vloeistof is een hydraulische vloeistof op synthetische basis, terwijl de meeste reguliere stuurbekrachtigingsvloeistoffen ATF-transmissievloeistoffen zijn.

Waarom beveelt Mercedes Pentosin CHF 11S stuurbekrachtigingsvloeistof aan?

Mercedes beveelt deze vloeistof aan omdat deze aan de hoogste technische eisen voldoet. Bovendien gaat de Pentosin CHF 11S stuurbekrachtigingsvloeistof langer mee en presteert deze uitzonderlijk goed. Bovendien werkt het perfect voor zowel warme als koude omstandigheden. Daarom verkiezen Mercedes en andere high-end autofabrikanten zoals Bentley, BMW, Audi, Porsche, Jeep en Chrysler het boven andere vloeistoffen.

Hoe kom ik erachter welk type vloeistof mijn Mercedes nodig heeft?

Omdat er verschillende soorten Pentosin stuurbekrachtigingsvloeistof zijn, is het van cruciaal belang om te weten welke vloeistof ideaal is voor uw Mercedes-model en -jaar. Om daar achter te komen, controleert u het stuurbekrachtigingsreservoir of de vuldop. Bovendien kunt u de handleiding van de auto raadplegen, omdat de fabrikant meestal aangeeft welke vloeistof u moet gebruiken.

Waar kan ik Pentosin CHF 11S stuurbekrachtigingsvloeistof krijgen?

Pentosin CHF 11S stuurbekrachtigingsvloeistof is te vinden bij elke Mercedes-dealer. Niettemin kunt u deze vloeistof ook online vinden. Als u wat geld wilt besparen, kunt u de vloeistof beter online kopen, want dealers zijn wat duur.

  Waarom zijn gebruikte Mercedes S-Klassen zo goedkoop?

Hoe weet ik of mijn stuurbekrachtigingsvloeistof bijna op is?

Verschillende signalen kunnen u waarschuwen wanneer uw stuurbekrachtigingsvloeistof bijna op is. Behalve dat deze signalen duiden op te weinig stuurbekrachtigingsvloeistof, kunnen ze ook betekenen dat uw stuurbekrachtigingspomp een probleem heeft. Ze zijn als volgt:

 • Piepend geluid
  Als u piepende geluiden hoort wanneer u de auto aanzet, is dit een indicatie dat de stuurbekrachtigingsvloeistof bijna op is, dat de stuurbekrachtigingspomp slecht wordt of dat de stuurbekrachtigingsriem versleten is. Al deze problemen kunnen snel worden verholpen in het Mercedes-servicecenter.
 • Kreunend geluid
  Een ander teken van een lage stuurbekrachtigingsvloeistof is een kreunend of zeurend geluid. Dit geluid is meestal te horen wanneer u het stuurwiel helemaal ronddraait. En als het vloeistofpeil nog lager wordt, zult u het geluid gaan horen telkens als u aan het stuurwiel draait.
 • Stijf stuur
  Te weinig stuurbekrachtigingsvloeistof kan er ook voor zorgen dat het stuur stijf wordt. Dat komt doordat de pomp door een tekort aan vloeistof niet goed werkt en de doorstroming die nodig is voor een soepele werking van het stuurbekrachtigingssysteem beïnvloedt.

Wat is de procedure voor het bijvullen van stuurbekrachtigingsvloeistof?

Als u te weinig stuurbekrachtigingsvloeistof heeft en deze zelf wilt bijvullen, is de procedure rechttoe rechtaan. Maar eerst moet u de juiste Mercedes stuurbekrachtigingsvloeistof aanschaffen en de juiste stappen volgen. Bovendien moet u uw Mercedes op een vlakke ondergrond parkeren en de handremmen aantrekken. Volg vervolgens de onderstaande stappen:

 • Zet uw Benz aan en wacht tot hij de normale bedrijfstemperatuur heeft bereikt. Let erop dat dit enkele minuten kan duren. Draai vervolgens het stuurwiel enkele malen van links naar rechts. Trek tenslotte aan de motorkapontgrendeling om de motorkap van uw auto te openen.
 • Open de motorkap en identificeer het stuurbekrachtigingsreservoir. De meeste stuurbekrachtigingsreservoirs hebben een etiket met het type stuurbekrachtigingsvloeistof dat moet worden toegevoegd. Voordat u het reservoir opent, reinigt u de dop met een schone microvezeldoek om te voorkomen dat er vuil en stof in terechtkomen.
 • Draai het reservoir tegen de wijzers van de klok in om het te openen. Zorg ervoor dat u een doekje hebt om de peilstok af te vegen. Wees zeer voorzichtig, zodat u geen verontreinigingen in het reservoir toelaat.
 • U kunt nu de stuurbekrachtigingsvloeistof toevoegen. Zorg ervoor dat u de juiste hoeveelheid stuurbekrachtigingsvloeistof in uw auto doet. Sluit het reservoir af met de dop.
 • Na een paar minuten verwijdert u de dop van het reservoir en bekijkt u het vloeistofpeil op de peilstok. Als u merkt dat het vloeistofpeil onder het minimum merkteken staat, voeg dan meer vloeistof toe. Zorg ervoor dat het vloeistofpeil niet boven de maximummarkering komt.
 • Wanneer u het juiste vloeistofpeil hebt, kunt u het reservoir van de stuurbekrachtiging sluiten en een ritje met de auto maken. Luister goed naar de auto en zorg ervoor dat er geen piepend, kreunend of zeurend geluid te horen is. Ook mag het stuurwiel niet stijf zijn bij het draaien.
  Hoe de firmware van Mercedes Comand te updaten

FAQ

Waarom is het belangrijk om de stuurbekrachtigingsvloeistof te vervangen?

De stuurbekrachtigingsvloeistof wordt na verloop van tijd afgebroken, omdat ze vervuild raakt met rubber en metaaldeeltjes. Daardoor kunnen de pomp en de onderdelen van de stuurbekrachtiging veel sneller slijten dan verwacht.

Kan ik met een Mercedes rijden met te weinig stuurbekrachtigingsvloeistof?

Ook al kunt u met een Benz rijden met te weinig stuurbekrachtigingsvloeistof, het is geen goed idee. U zet dan namelijk druk op de stuurbekrachtigingspomp, die het na verloop van tijd kan begeven. Als u niet bij de Pentosin stuurbekrachtigingsvloeistof kunt komen, kunt u tijdelijk een gewone vloeistof gebruiken.

Hoeveel kost het om de stuurbekrachtigingsvloeistof van een Mercedes te vervangen?

Dit is afhankelijk van uw locatie en het model Mercedes. Hoewel Mercedes Pentosin stuurbekrachtigingsvloeistof aanbeveelt, gebruiken verschillende Benz modellen verschillende versies van deze vloeistof. Hoe dan ook, u moet rekenen op een bedrag tussen $100 en $250 wanneer u een Mercedes-servicecentrum bezoekt.

Samenvatting

Concluderend kunt u een gewone stuurbekrachtigingsvloeistof in een Mercedes gebruiken. Deze moet u echter niet lang gebruiken maar als noodgeval en moet binnen korte tijd worden vervangen. Mercedes beveelt Pentosin CHF 11s vloeistof aan voor haar automerken en modellen.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts