Zijn Jaguar F-Types duur in onderhoud?

Het onderhoud van uw Jaguar is een goede manier om dure reparaties te voorkomen. Jaguar F-Types zijn de eerste jaren niet duur in onderhoud als u zich houdt aan een regelmatig onderhoudsschema.

Net als bij andere auto’s moet u de motorolie, het filter, de remvloeistof en nog een aantal andere zaken van uw F-pace vervangen om ervoor te zorgen dat de auto soepel rijdt. De onderhoudskosten lopen echter op naarmate de auto ouder wordt of wanneer u het onderhoud niet op tijd uitvoert.

Jaguar F-Type onderhoudskosten

De onderhoudskosten van de Jaguar F-Type zijn meestal laag voor het eerste jaar. Maar u zult een aanzienlijke prijsstijging zien naarmate de auto ouder wordt. Naarmate de auto ouder wordt, zullen verschillende onderdelen zwak worden en verjongd moeten worden. Een goed voorbeeld is wielrotatie. Misschien hoeft u dit in het eerste jaar niet te doen, maar in het tweede jaar kan de noodzaak zich voordoen.

Het meest voorkomende onderhoud aan de Jaguar F-Type is een olieverversing, vergezeld van een filterverversing en andere kleine dingen. Merk op dat onderhoud kan uitgroeien tot kostbare reparaties als het niet op tijd wordt gedaan.

In de eerste vijf jaar zult u waarschijnlijk ongeveer $8.000 uitgeven aan het onderhoud van uw Jaguar F-Type. Regelmatig uit te voeren onderhoud aan een F-type omvat:
● Olie verversen
● Filter vervangen
● Wieluitlijning of bandenwissel
Inspecties
● Vervanging van banden

Olie verversen

Bij de meeste Jaguar F-types moet de olie tussen de 7000 en 10.000 mijl worden ververst. U kunt echter uw gebruikershandleiding raadplegen voor aanbevelingen van de fabrikant over wanneer u de olie moet verversen en welk type olie u moet gebruiken. Het is belangrijk op te merken dat de grootte van de motor en het type olie bepalen hoeveel u uitgeeft tijdens een olieverversing.

Volledig synthetische olie is meestal duurder dan conventionele olie, en een 8-cilinder motor zal meer olie verbruiken dan een 4-cilinder motor. Verwacht desalniettemin tussen de $300-$340 te besteden voor deze taak. Dit is inclusief onderdelen en arbeid, waarbij de onderdelen rond de $260- $274 liggen en de arbeid rond de $50- $70.

  Zijn Jaguar SUV's betrouwbaar?

Filterwissel

Het filter wordt meestal vervangen tijdens een olieverversing. De kosten worden dus opgeteld bij de totale kosten voor het verversen van de olie. Als u de klus echter zelf klaart, heeft u alleen onderdelen nodig. Oliefilters worden verkocht voor tussen de $5-$15.

Wieluitlijning of bandenrotatie

Aangezien de voorkant van het voertuig het meeste gewicht draagt, is de kans groot dat de voorbanden snel slijten. Bandenwissel zorgt ervoor dat u geen ongelijkmatige bandenslijtage krijgt en verlengt ook de levensduur van de band. Professionals adviseren om de banden te roteren tijdens elke olieverversing.

De meeste mensen doen dit om de 5000 mijl, of in het algemeen tussen 3000 en 7000 mijl, afhankelijk van hoe vaak ze rijden. Uw gebruikershandleiding is echter een goede plaats om te raadplegen; deze zal u vertellen wanneer de fabrikant u aanraadt om uw wielen te roteren. Wieluitlijning voor de F-Type kan overal tussen $20-$225 kosten, afhankelijk van het aantal wielen dat u laat draaien en het tarief van de expert.

Voertuiginspectie

Voertuiginspectie houdt in dat u controleert hoe verschillende auto-onderdelen het doen. Terwijl de inspectie eens jaarlijks zou kunnen worden gedaan, adviseren de meeste beroeps dat u één tijdens elke olieverversing doet. U kon een deskundige dit laten doen, of u kunt het zelf doen.

De kosten om dit door een expert te laten doen variëren van winkel tot winkel, maar kunnen zo laag zijn als $15 tot $30. Tijdens deze inspectie moet het volgende worden gecontroleerd:
Vloeistof niveaus
Slangen
● Luchtfilters
● Riemen
● Accu
● Profieldiepte
Bandenspanning

Banden vervangen

Sommige mensen wachten tot hun F-Type banden slecht zijn voor ze ze vervangen. Anderen kiezen echter voor nieuwe banden zodra ze merken dat ze tractie verliezen of de band niet meer naar behoren presteert. Het kost meestal tussen de $1000-$1600 voor vier banden, afhankelijk van het merk.

Banden vervangen is meestal nodig tussen 15k en 70k mijl, afhankelijk van de band die u kiest. Zomerbanden hebben meestal een kortere levensduur vanwege de zachte rubbersamenstelling die wordt gebruikt om de grip te verbeteren.

  Jaguar XF betrouwbaarheid

Ander onderhoud dat op herstellingen lijkt

Als uw F-Type er toevallig een is met een specifiek probleem, zult u waarschijnlijk geld uitgeven aan onderhoud dat op reparaties lijkt. De 2015 F-Type werd bijvoorbeeld opgemerkt door gebruikers om storingen in de parkeersensor te hebben. De kans is dus groot dat je geld blijft uitgeven om dit te verhelpen als je niet weet dat het eigenlijk een fabrieksfout is.

Onderhoudsschatting voor een Jaguar F-Type

Laten we eens kijken hoeveel u zou kunnen uitgeven aan olie verversen, banden vervangen, wiel uitlijnen en inspectie voor een F-Type over 5 jaar. Merk op dat dit onderhoud twee keer per jaar kan zijn, afhankelijk van hoe vaak u rijdt.
Onderhoudskosten gedurende vijf jaar voor een Jaguar F-Type (inclusief onderdelen en arbeidskosten)
Jaar één Jaar twee Jaar drie Jaar vier Jaar vijf
Olie verversen (samen met filter verversen) $280(soms hebt u dit misschien niet nodig) $280 $280 $280 $280
Bandenwissel $300 $300 $320 $340 $360
Banden vervangen
De kans is groot dat u dit het eerste jaar niet nodig heeft $1300(4 banden) – – $1500
Inspectie $200 $200 $220 $240 $260
Totaal $780 $2080 $820 $860 $2400

Opmerking: in bovenstaande illustratie wordt ervan uitgegaan dat u uw olie ververst, uw wielen roteert, elk jaar een algemene inspectie uitvoert en uw banden om de drie jaar vervangt. Begrijp ook dat de inspectie hier niet het vervangen van defecte onderdelen omvat.

Dit omvat alleen de prijs voor de inspectie, die in sommige gevallen door u kan worden gedaan. Dus naar schatting, kunt u tot $ 6940 uitgeven in de ruimte van 5 jaar als u onderhoud uitvoert, zoals geïllustreerd in de bovenstaande tabel. Als dit verdubbelt, kunnen de onderhoudskosten voor de F-Type in 10 jaar ergens tussen $13.880 en $15.000 liggen.

FAQs

Hoe kan ik de onderhoudskosten voor mijn F-Type beperken?

Een manier om de onderhoudskosten te minimaliseren is door zelf onderhoud uit te voeren. Inspectie en olie verversen kunt u bijvoorbeeld zelf doen. Sommige mensen kunnen zelfs hun wielen zelf draaien. Dit betekent automatisch een besparing op de arbeidskosten.

  Jaguar E-Pace betrouwbaarheid

U moet deze taken echter niet proberen uit te voeren als u niet mechanisch aangelegd bent. U zou niet in staat kunnen zijn om uit te vinden wat er veranderd moet worden tijdens een inspectie. Of u voert de taak niet goed uit en dat kan u op den duur meer kosten.

Wat is het meest voorkomende onderhoud aan een Jaguar F-Type?

Net als bij elke andere auto is het meest voorkomende onderhoud bij een F-Type het verversen van de olie en het vervangen van de filter. Het is raadzaam om de olie om de 7k-10k mijl te verversen, afhankelijk van het type olie en hoe vaak u rijdt. Banden wisselen is ook handig om ongelijkmatige bandenslijtage te voorkomen en de levensduur van de banden te verlengen.

Wanneer moet ik reparaties aan mijn F-Type uitvoeren?

Een onderhoudsbeurt, zoals een inspectie van de wagen, wordt regelmatig uitgevoerd om de staat van de wagen te controleren. Hier kunt u eventuele gebreken opsporen en op tijd verhelpen voordat een defect onderdeel andere onderdelen beschadigt. Het is raadzaam om reparaties meteen uit te voeren als u tijdens een inspectie defecte onderdelen opmerkt.

In sommige gevallen kunnen de prestaties tijdens het rijden afnemen, wat u zou moeten vertellen dat iets niet naar behoren functioneert. Een specifiek lampje dat gaat branden op uw dashboard is een andere manier om defecte onderdelen of accessoires op te sporen. Soms kunt u ook bepaalde geluiden uit het voertuig voelen of zelfs horen.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts