2024 Mercedes-Benz EQG – Waar kunnen we naar uitkijken?

2024 Mercedes-Benz EQG

De Mercedes Benz G-Klasse, of zoals hij algemeen bekend staat – de G Wagon, krijgt binnenkort zijn elektrische neefje in de vorm van de Mercedes Benz EQG. De EQG wordt de opvolger van een flink aantal reeds leverbare elektrische SUV’s van Mercedes. De EQG wordt een echte Mercedes G Wagon, maar dan met batterijen in plaats van benzine.

De G-Klasse werd eerst besteld als militair voertuig, maar werd later voor de weg geadopteerd omdat Mercedes het potentieel zag van wat de G-Klasse kan worden. Hetzelfde kan worden gezegd van de Land Rover Defender die ook openbaar werd gemaakt en ongelooflijk populair werd bij eigenaren van nutsvoertuigen. De G-Klasse ging echter een stap verder en werd bekend als de luxewagen van Mercedes-Benz voor de rijken.

Dat is wat de EQQ vooral wil worden, en dat blijkt zodra je hem onder ogen krijgt. Mercedes heeft echter wel gezegd dat ook de EQG trouw zal blijven aan zijn roots, want het wordt zowel een terreinauto als een luxe SUV.

In dit artikel vertellen we je alles over de 2023 Mercedes-Benz EQS – Waar je je op kunt verheugen en wat je kunt verwachten. Dus, als je meer wilt weten over de Mercedes “Electric Intelligence Geländewagen, lees dan zeker dit artikel.

2024 Mercedes-Benz EQG – De aandrijflijn

We hebben momenteel geen informatie over eventuele aandrijflijngegevens, want die komen waarschijnlijk eind 2022 of begin 2023. We kunnen echter wel zeggen dat de EQG waarschijnlijk niet de bekende 108kWh batterij zal hebben die in de EQS zit, omdat de EQS simpelweg veel te kort is om die te herbergen. Mercedes zou de structuur van de batterij kunnen aanpassen, maar dat zal waarschijnlijk niet gebeuren.

  2022 Mercedes C300 vs BMW 330i

De kans is groot dat de EQG de 90kWh kleinere accu gaat gebruiken of dat Mercedes met een nieuwe accu komt voor de EQG en vele andere toekomstige Mercedes EQ auto’s. We hebben enkele foto’s gezien waarin Mercedes een EQG showde met 75% batterij (196 mijl resterend) op het dashboard, wat erop zou kunnen wijzen dat de EQG meer dan 260 mijl gaat bieden met dat specifieke model.

Er zijn echter gesprekken gevoerd over het feit dat de EQG een gloednieuwe batterij gebruikt die gebruik maakt van silicium anode chemie, waardoor hij meer vermogen zou kunnen hebben zonder dat het gevaarlijk wordt. Ik denk dat we moeten afwachten of dat echt het geval zal zijn voor de EQG. Wat het ook is, Mercedes gaat zeker niet beknibbelen op de geliefde G Wagon.

2024 Mercedes-Benz EQG – Ontwerp

Qua design lijkt de Mercedes-Benz EQG duidelijk op de reguliere Mercedes-Benz G-Klasse en dat is helemaal niet erg. Hoewel we alleen het concept hebben gezien, is de kans groot dat de productieversie niet zo drastisch zal veranderen, want de EQG is niet van plan om het design van de G-Klasse opnieuw uit te vinden, maar eerder om het aan te vullen.

Op de concept car zijn ook grote monoblok-wielen te zien, wat te verwachten is, want die zien er aerodynamisch uit. Met toegevoegde LED-lampen aan de voorkant en een LED-grille zal de serieproductieauto een vorm van extra verlichting aan de voorkant krijgen, want dat is een typisch kenmerk van alle auto’s uit de EQ-reeks.

  Veelvoorkomende problemen met Mercedes C180

Het interieur zal naar verwachting niet drastisch veranderen, met slechts hier en daar kleine accenten. Ook voor de stoelen en de rest van de bekleding is duurzamer materiaal te verwachten. Mercedes toonde de EQG ook met een groot LED-reservewiel achteraan, wat er wel cool uitziet en hopelijk beschikbaar komt bij de productieversie.

2024 Mercedes-Benz EQG – Het platform en het terreinrijden

De allerlaatste geruchten suggereren dat de EQG gebruik gaat maken van het platform waarop de G-Klasse al staat. Dit is zowel een goede als een slechte zaak, omdat EV’s die gebaseerd zijn op platforms met verbrandingsmotoren vaak minder praktisch en efficiënt zijn omdat ze met zo’n platform de ruimte niet beter kunnen beheren dan met een gloednieuw platform.

Het goede is echter dat de EQG alle terreinvaardigheid behoudt die de bestaande G-Klasse al heeft. Dat betekent ook dat de EQG waarschijnlijk de door de G-Klasse befaamde differentiëlen met drie vergrendelingen zal hebben. Daarmee wordt de EQG waarschijnlijk een van de meest capabele off-road EV’s op de markt.

FAQ Sectie

Wanneer is de Mercedes EQG te koop?

De Mercedes EQG komt waarschijnlijk in 2024 op de markt, maar sommigen zeggen dat de EQG niet voor 2025 verkrijgbaar zal zijn. We zullen moeten afwachten, want er zijn momenteel nogal wat tegenstrijdige gegevens over de EQG, althans wat de releasedatum betreft.

  2022 Mercedes GLA vs Volvo XC40

We mogen niet vergeten dat de meeste autofabrikanten het tegenwoordig moeilijk hebben om op schema te blijven door microchiptekorten en verstoorde toeleveringsketens.

Welke SUV’s concurreren met de Mercedes EQG?

De Mercedes EQG zal waarschijnlijk concurreren met de Ford Bronco EV, de Jeep Recon EV en mogelijk zelfs met een elektrische Range Rover. De EQG heeft veel concurrenten in veel segmenten, maar de realiteit is dat de EQG zich richt op de markt voor luxe elektrische SUV’s, waaronder de Range Rover, de nieuwe Defender, de Lexus LX en zelfs de Benteyga.

Hoeveel kost de Mercedes-Benz EQG?

Een Amerikaanse prijs wordt verwacht rond de 150.000 dollar vóór belastingen, maar dat is mogelijk iets te laag voor de elektrische G-Klasse. Gezien het feit dat het instapmodel van de G550 vanaf nieuw meestal rond datzelfde bedrag kost, zou het me niet verbazen als de startprijs van de EQG in de buurt van de 200.000 dollar komt.

De prijzen gaan voortdurend omhoog en Mercedes zal die trend waarschijnlijk volgen. Als de EQG komt in een jaar of twee tijd, het gaat niet zo goedkoop als de meeste voorspellen vandaag.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts