Alles over BMW accu leegloop problemen

Alles over BMW accu leegloop problemen

Problemen met het leeglopen van de accu komen vaak voor bij de meeste BMW modellen. Bovendien kan dit probleem vervelend zijn als het op het verkeerde moment en op de verkeerde plaats gebeurt, zoals in een openbaar park of wanneer u de auto het hardst nodig hebt. Als de accu helemaal leeg is, moet u hem misschien opladen voordat u de motor start.

Enkele van de oorzaken van het leeglopen van de batterij in een BMW zijn ingeplugde externe apparaten, extreme weersomstandigheden, oude batterij, defecte dynamo, defecte eindtrapweerstand, veel korte ritten maken, BMW Intelligente Batterij Sensor en ingeplugde OBD-II diagnostische scanner.

Waardoor loopt de BMW batterij leeg?

Aangesloten externe apparaten

De belangrijkste reden waarom de batterij van uw BMW sneller leeg raakt is door ingeplugde externe apparaten. Omdat auto’s gebruik maken van een dynamo, een gadget dat de accu oplaadt terwijl de auto rijdt, loopt de accu niet sneller leeg tijdens het rijden omdat hij wordt opgeladen.

Maar als de motor wordt uitgezet, loopt de batterij sneller leeg omdat hij dan niet wordt opgeladen. De aangesloten apparaten zullen alleen stroom aan de accu onttrekken en niets zal de accu weer opladen. Daarom kan het laten branden van uw koplampen na het parkeren van uw auto de batterij sneller leegmaken.

Controleer dus voordat u het contact uitschakelt of er geen adapters of opladers in de sigarettenuitlaat zitten.

Extreem weer

Als u in gebieden woont met extreme weersomstandigheden, kan het weer ook een invloed hebben op de prestaties van de batterij. Extreme winters of hete zomerdagen kunnen ervoor zorgen dat uw batterij sneller leegraakt. Het is ook belangrijk te weten dat nieuwere batterijen beter bestand zijn tegen extreme weersomstandigheden dan oude batterijen.

  Hoeveel zitplaatsen heeft de BMW iX3?

Oude batterijen kunnen slecht presteren of helemaal leeggaan bij extreem koud of warm weer. Daarom is het van vitaal belang om een betrouwbare en duurzame batterij voor uw BMW te installeren.

Ingebouwde OBD2-diagnosescanner

Een OBD2-scanner helpt bij de diagnose van problemen wanneer het controlelampje van de motor gaat branden. Niettemin, ook al is dit hulpmiddel van vitaal belang, is het geen goed idee om het ’s nachts of voor lange periodes in de auto aangesloten te laten. Bovendien, de OBD2 kenmerkende scanner gebruikt meer batterijmacht wanneer de auto nutteloos is dan wanneer het loopt.

Wanneer u uw auto diagnostiseert, zorg om het OBD2 aftastenhulpmiddel te gebruiken wanneer de auto en niet bij nutteloosheid loopt om batterijmacht te bewaren.

Defecte alternator

Zoals eerder vermeld, is een alternator een gadget dat de batterij oplaadt terwijl de auto rijdt. Als de alternator defect is of niet werkt zoals bedoeld, zal hij de batterij van uw BMW niet effectief opladen. Als u een defecte alternator hebt, moet u die vervangen voor u een nieuwe batterij koopt.

BMW Intelligente Batterij Sensor

De BMW Intelligente Batterij Sensor (IBS) is een apparaat dat aan de minpool van de batterij wordt bevestigd. Dit apparaat is uitgerust met een microprocessor die verschillende accucondities controleert, zoals stroom, startstroom, gesloten-circuitstroom, spanning en temperatuur.

Het IBS is te vinden in de BMW 3-Serie (E90/E91/E92/E93) en de 5-Serie (E60/E61). Wanneer de auto geparkeerd of uitgeschakeld is, verbruikt het IBS veel stroom, waardoor de accu uiteindelijk leegloopt. Dit komt omdat het om de paar seconden opstart en weer in slaapstand gaat om stroomverlies te voorkomen.

  Is BMW E36 een goede auto?

Oude batterij

Of u nu een nieuw of een oud BMW model hebt, de levensduur van een BMW batterij bedraagt tussen 3 en 5 jaar. Bovendien zijn nieuwere accu’s beter bestand tegen de elementen dan oudere. Dus hoe ouder de accu van uw auto is, hoe minder efficiënt de accu zal zijn. Als uw accu erg snel leeg raakt, kan dat een indicatie zijn dat de accu erg oud is en aan vervanging toe is.

Veel korte ritten maken

Het starten van uw BMW motor vergt veel stroom van de batterij van uw auto. Maar omdat de dynamo de accu oplaadt als de auto rijdt, blijft er veel stroom behouden. Als u echter vaak korte ritjes maakt, kan het zijn dat de dynamo niet genoeg tijd heeft om de accu goed op te laden. Dit verkort na verloop van tijd de levensduur van de accu van uw BMW.

Defecte eindtrapweerstand

Eigenaars van de BMW E39, E46 en E53 hebben meerdere malen problemen gehad met het leeglopen van de accu vanwege een defecte eindtrapweerstand, ook wel de beruchte “Egel” genoemd. Sommige BMW gebruikers noemen het een weerstand voor de kachelventilator of de aanjagermotor. Breng de auto naar een BMW service center en laat de defecte eindtrapweerstand vervangen.

FAQ

Wat is de BMW Intelligente Batterij Sensor?

De BMW Intelligente Batterij Sensor, ook IBS genoemd, is uitgerust met een microprocessor die de toestand van de batterij controleert: temperatuur, spanning, stroom, startstroom en gesloten circuitstroom.

Wanneer de auto rijdt, is de IBS constant actief en bewaakt hij de verschillende accucondities. Maar als de wagen geparkeerd staat, komt het IBS om de paar seconden naar boven, voert de tests uit en gaat dan terug in slaapstand om de batterij te sparen.

  Is een BMW SUV een goede auto?

Hoe kan ik problemen met het leeglopen van de BMW batterij oplossen?

Eerst en vooral moet u het probleem identificeren dat het leeglopen van de batterij veroorzaakt. U kunt het aantal korte ritten verminderen, geen accessoires in het stopcontact laten zitten, defecte onderdelen zoals de regelaar en de IBS-unit repareren en oude accu’s vervangen.

Is veelvuldig leegrijden slecht voor uw BMW batterij?

Ja, veelvuldig ontladen van de batterij is slecht voor de batterij van uw auto. Het kan permanente schade aan de batterij veroorzaken. Bovendien is het mogelijk dat de accu niet meer volledig kan worden opgeladen en dat de volledige lading niet lang meer duurt. Om de levensduur van uw batterij te verlengen en ervoor te zorgen dat hij optimaal werkt, is het dus belangrijk om te vermijden dat hij volledig leegraakt.

Hoe weet ik of mijn BMW auto-accu aan vervanging toe is?

U moet de accu van uw auto vervangen of vervangen als de koplampen dimmen, het vermogen onverwacht schommelt, de motor meer toeren moet maken en het langer duurt voor de auto de motor start.

Slotgedachten

Voordat u concludeert dat uw BMW accu slecht is wanneer u problemen heeft met het leeglopen van de accu, test en ontdek wat de oorzaak is van het leeglopen van de accu. Er zijn verschillende dingen die ervoor kunnen zorgen dat de accu van uw BMW leegloopt, zoals hierboven besproken. Hoe dan ook, als de accu oud is, laat hem dan vervangen door een nieuwe en duurzame accu.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts