Hoeveel zitplaatsen heeft de BMW iX3?

De BMW ix3 is een van de nieuwste toevoegingen aan de steeds groter wordende volledig elektrische lijn van BMW. Deze SUV heeft vergelijkbare kenmerken als de BMW X3, maar in tegenstelling tot die laatste rijdt hij op batterijen en niet op benzine. Maar hoeveel zitplaatsen heeft de BMW ix3?

De BMW ix3 wordt geleverd met 5 zitplaatsen. Bovendien beschikt hij over voldoende bagageruimte, waardoor hij zeer praktisch is. Maar als je een off-roader bent, is dit niet de SUV voor jou, want hij is vrij laag. Over het geheel genomen heeft de BMW ix3 topvoorzieningen die u zich kunt wensen in een luxueuze, volledig elektrische SUV.

Wat maakt de BMW ix3 tot een uitmuntende auto?

Elektrische auto’s zijn de toekomst. Toch, ook al is de BMW ix3 een volledig elektrische auto, hij wordt geleverd met meerdere kenmerken die hem onderscheiden van zijn concurrenten. Hier zijn enkele van de kenmerken die de BMW ix3 onderscheiden van de rest:

Panoramisch glazen zonnedak

Het panoramisch glazen zonnedak maakt de BMW ix3 nog spectaculairder. Behalve natuurlijk licht laat het zonnedak ook frisse lucht binnen. Bovendien is de bediening van het glazen schuifdak naadloos, want het wordt automatisch geopend of gesloten met een druk op de knop of een autosleutel.

Sportstoelen

Hoewel het interieur van de BMW ix3 luxueus is, zijn het de sportzetels die de auto een buitenaardse uitstraling geven. De stoelen zijn gemaakt van Vernasca lederen bekleding, die standaard wordt geleverd. Bovendien heeft de auto donkere aluminium Rhombicle interieurlijsten, die een vleugje luxe toevoegen.

Uitstekende cockpit

Zoals gebruikelijk is de BMW ix3 voorzien van een gebruiksvriendelijke cockpit die de bestuurder een ultieme rijbeleving garandeert. Het meest opvallende kenmerk van de cockpit is het 12,3 inch volledig digitale instrumentendisplay met aanraakbediening.

  Welke auto wordt sneller afgeschreven - Mercedes of BMW?

BMW intelligente persoonlijke assistent

Een andere feature die opvalt in de BMW ix3 full-electric SUV is BMW’s intelligente persoonlijke assistent. Deze functie maakt het rijden met de ix3 leuk, plezierig en naadloos. Deze functie biedt namelijk spraakherkenning en -bediening en zorgt voor interactie met zowel de passagier als de bestuurder. Ook beschikt hij over spraakcommando’s.

Laadkabel en 1-jaar BMW laadpas

De BMW ix3 wordt ook geleverd met een flexibel oplaadsysteem, samen met oplaadsets die bestaan uit kabels en opladers. Daardoor kunt u uw auto overal opladen, of dat nu op kantoor, thuis of onderweg is. Bovendien biedt het laadsysteem een uitzonderlijke laadcapaciteit, want het heeft een snellaadvermogen van 150 kW.

Digitale sleutel

Een unieke maar uitstekende technologie waarmee de BMW ix3 is uitgerust, is de digitale sleutel. Met deze sleutel kunnen gebruikers hun auto vergrendelen of ontgrendelen zonder sleutel. Dankzij de digitale sleutel, die wordt geleverd in de vorm van een app op de iPhone en gebruik maakt van NFC-technologie om het vergrendelen en ontgrendelen van de auto mogelijk te maken. Het enige wat de gebruiker hoeft te doen is zijn telefoon dicht bij de deurklink te houden.

Uitstekend accupakket

Een van de uitdagingen van het bezitten van een elektrische auto is het hebben van een beperkte actieradius. Maar dat is niet het geval bij de BMW ix3, want die is voorzien van een 80-kW accupakket. Deze krachtige accu kan de auto tot 286 mijl voortbewegen. Bovendien levert hij tot 282 pk en 295 lb-ft koppel.

  Aiways vs BMW - wat is beter?

Aerodynamische wielen

De BMW ix3 wordt geleverd met 19-inch aerodynamische wielen. De wielen zijn gemaakt van hoogwaardige aluminium materialen, waardoor ze lichter zijn. Bovendien geven deze wielen de ix3 een sportieve look. U kunt zelfs upgraden naar de 20-inch wielen als u uw auto een sportievere uitstraling wilt geven.

FAQ

Hoe maakt de BMW intelligente persoonlijke assistentie de BMW ix3 speciaal?

De BMW intelligente persoonlijke assistentie wordt geleverd met spraakherkenning en -bediening, en communiceert met zowel de voorpassagier als de bestuurder. Bovendien is hij uitgerust met spraakcommando’s, die helpen bij het uitvoeren van verschillende functies zoals AC-regeling en parkeren. Dat zorgt voor extra comfort.

Is de BMW ix3 volledig elektrisch?

Ja, de BMW ix3 is een volledig elektrische SUV. Hij voegt zich bij de BMW ix en i4 als de enige volledig elektrische BMW’s. Dat betekent dat deze auto’s volledig op de accu vertrouwen om de auto te laten rijden en te bedienen. De BMW ix3 is uitgerust met een 80 kWh accupakket waarmee hij maximaal 286 mijl kan rijden op een volle lading.

Is de BMW ix3 een 7-zitter?

Nee, dat is het niet. De BMW ix3 mag dan wel een SUV zijn, maar dat betekent niet dat hij plaats biedt aan zeven passagiers. Wel kan deze auto comfortabel plaats bieden aan maximaal 5 passagiers. Bovendien heeft hij veel bagageruimte, waardoor het een praktische auto is.

Is de BMW ix3 groter dan de BMW X3?

Nee, de BMW ix3 en BMW x3 zijn even groot. Dat komt omdat de BMW ix3 gewoon een BMW x3 is die wordt aangedreven met een accu, in plaats van gas of gas/elektrisch. Daarom hebben de ix3 en x3 dezelfde afmetingen en delen ze ook dezelfde kenmerken.

  Beste BMW voor een eerste auto

Welke auto is groter – BMW ix3 of ix?

Wanneer u op zoek gaat naar een volledig elektrische BMW SUV, zult u waarschijnlijk de BMW ix of ix3 tegenkomen. Beide SUV’s zijn volledig elektrisch, maar de BMW ix is iets groter dan de BMW ix3. De BMW ix heeft een wielbasis van 3000 mm, een lengte van 4953 mm, een breedte van 1967 mm en een hoogte van 1695 mm.

Aan de andere kant heeft de BMW ix3 een wielbasis van 2864 mm, een lengte van 4734 mm, een breedte van 1891 mm en een hoogte van 1668 mm. Als je deze twee BMW I SUV’s vergelijkt, is de ix iets groter en langer dan de ix3.

Samenvatting

De BMW ix3 is een perfecte gezinsauto, want hij biedt in totaal 5 zitplaatsen. Omdat het een volledig elektrische SUV is, is deze auto ook milieuvriendelijk en bespaart op brandstofkosten. Net als de BMW X3 is de ix3 ruim, luxueus en presteert op hoog niveau. Het is een van de beste vol-elektrische SUV’s op de markt.

Deze elektrische SUV biedt niet alleen 5 zitplaatsen, maar ook veel laadruimte, waardoor hij zeer praktisch is. In vergelijking met zijn concurrenten zoals Jaguar I-pace, Audi e-Tron, en Mercedes EQC, is deze SUV veel goedkoper, maar met vergelijkbare functies.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts