Peugeot E-208 Accu en oplaadproblemen

2023 Peugeot e-208

De Peugeot e-208 is op dit moment de kleinste elektrische auto in het aanbod van Peugeot en dat betekent dat het ook een van de meest betaalbare auto’s is. Sommigen denken misschien dat een prijskaartje van minder dan €30.000 voor een subcompacte Peugeot veel is, maar de e-208 verdient zijn prijskaartje omdat het een redelijk bruikbare elektrische auto is die wordt geleverd met alle noodzakelijke functies die je van een auto uit 2022 mag verwachten.

In dit artikel gaan we het hebben over Peugeot e-208 accu- en oplaadproblemen, wat betekent dat we alle problemen met de elektrische auto benoemen en je vertellen hoe je ze kunt oplossen. Problemen zoals deze komen tegenwoordig bij veel elektrische auto’s voor en de Peugeot e-208 is niet anders.

De meest voorkomende Peugeot e-208 accu- en oplaadproblemen zijn onder andere onderbroken opladen, problemen met de meegeleverde oplaadkabels, accufouten en het niet volledig opladen van de accu. Al met al heeft de e-208 zeker een aantal problemen met betrekking tot het opladen en de accu, maar dit lijken de meest voorkomende te zijn.

Als je meer wilt weten over deze problemen en hoe ze van invloed zijn op de algehele gebruikservaring, blijf dan zeker even hangen, want we gaan in detail in op alle vier de problemen.

Onderbroken oplaadcycli

Dit probleem treedt op wanneer de oplaadcyclus van de auto voortijdig wordt onderbroken, door een stroomstoring of een communicatiefout tussen de oplader en de auto. Als gevolg daarvan wordt de batterij mogelijk niet volledig opgeladen of helemaal niet opgeladen. Eigenaren hebben dit probleem gemeld op verschillende online forums, waardoor Peugeot het probleem heeft onderzocht.

  Peugeot 1.6 PureTech motorproblemen

Hoewel de autofabrikant nog geen officiële oplossing heeft gegeven, hebben sommige eigenaren succes gevonden door het batterijbeheersysteem van de auto te resetten of bepaalde laadstations te vermijden. Onderbroken laadcycli kunnen frustrerend zijn voor eigenaars, vooral tijdens een langere autorit. Hoe dan ook, Peugeot heeft op dit moment nog geen officiële verklaring afgegeven.

Problemen met meegeleverde oplaadkabels

Naast onderbroken laadcycli hebben sommige Peugeot e-208 eigenaren ook problemen gemeld met de laadkabels die bij de auto worden geleverd. Het probleem heeft voornamelijk te maken met de kwaliteit van de kabels, die volgens sommige eigenaren te kort of te dun zijn, wat leidt tot problemen bij het aansluiten van de auto op een lader.

Sommige eigenaren hebben ook gemeld dat de kabels snel in de knoop raken of beschadigd raken. De autofabrikant heeft echter nog geen oplossing geboden voor dit probleem, ook al heeft hij het officieel erkend door te zeggen dat eigenaren alle soortgelijke problemen moeten melden bij hun dealer. Desondanks wilden sommige eigenaren niet wachten en hebben in plaats daarvan duurzamere aftermarket laadkabels gekocht.

Hoogspanningsfouten accu Peugoet E-208

De Peugeot e-208 wordt geleverd met een 50kWh batterij die voldoende is voor het dagelijkse woon-werkverkeer, maar sommige eigenaren hebben gemeld dat ze problemen hebben met de hoogspanningsaccu van hun e-208. Deze storingen variëren van problemen met het accumanagementsysteem tot volledige uitval van de accu.

Verminderde actieradius, moeite met opladen of waarschuwingslampjes op het dashboard worden allemaal gemeld als veelvoorkomende problemen. Eigenaren die problemen ondervinden met de hoogspanningsaccu moeten onmiddellijk contact opnemen met Peugoet, vooral als de auto nog onder de garantie valt. Peugeot erkent dit probleem en zet zich in om het probleem op te lossen en de betrouwbaarheid en prestaties van hun elektrische auto’s op lange termijn te garanderen.

  Peugeot e-208 vs BMW i3 - Welke is beter

Accu laadt niet volledig op

Het laatste probleem waar we het vandaag over gaan hebben, is een probleem dat Peugeot e-208-eigenaren hebben gemeld over een accu die niet volledig oplaadt. Dit kan leiden tot een beperkte actieradius, ongemak en frustratie voor eigenaars omdat je hierdoor je routes niet goed kunt plannen. Verschillende factoren kunnen bijdragen aan dit probleem, waaronder een defecte oplaadkabel, een stroomstoring tijdens het opladen of een slecht functionerende accu.

Om dit probleem aan te pakken, moeten eigenaars inderdaad de staat van hun batterij en het beheersysteem ervan controleren. Als het probleem blijft bestaan, moet u contact opnemen met een Peugeot-dealer of servicecentrum, omdat problemen met de hoogspanningsaccu schadelijk kunnen zijn voor uw algehele ervaring als eigenaar. Met goed onderhoud moet de accu in een Peugeot e-208 in staat zijn om vele jaren betrouwbare en consistente prestaties te leveren.

FAQ

Hoe goed is de Peugeot e-208?

De Peugeot e-208 lijkt over het algemeen een goed gewaardeerde elektrische auto te zijn. Recensenten en eigenaren zijn vol lof over de soepele en stille elektrische aandrijflijn, de levendige acceleratie en het wendbare rijgedrag, allemaal verpakt in een relatief betaalbare elektrische auto. De e-208 heeft ook een stijlvol exterieur, een goed ingericht interieur en een goede actieradius, waardoor het een praktische keuze is voor dagelijks woon-werkverkeer en stadsverkeer.

Er zijn echter enkele meldingen geweest van problemen met onderbroken oplaadcycli, de kwaliteit van de oplaadkabel en batterijfouten, waardoor men zich zorgen maakt over de betrouwbaarheid en duurzaamheid van de auto na verloop van tijd. Desondanks is de e-208 zeker een zeer goede subcompacte elektrische auto, die waarschijnlijk nog jaren populair zal blijven.

  Is de Peugeot 2008 een goede auto?

Hoeveel kost een gebruikte Peugeot e-208?

De kosten van een gebruikte Peugeot e-208 variëren afhankelijk van verschillende factoren zoals het modeljaar, de staat, de kilometerstand en het uitrustingsniveau. Prijzen beginnen rond de £15,000 en kunnen oplopen tot rond de £25,000 of meer voor top-end, nauwelijks gebruikte modellen.

Op AutoTrader UK staan op het moment van schrijven zo’n 250-350 gebruikte Peugeot e-208 exemplaren te koop, met prijzen die variëren van £14.000 tot £25.000. Houd er rekening mee dat de prijzen kunnen schommelen op basis van de vraag op de markt en de beschikbaarheid, dus doe je huiswerk voordat je tot aankoop overgaat.

Is de Peugeot e-208 een goede gezinsauto?

Qua grootte kunt u zeker meer waar voor uw geld krijgen met iets anders. Maar als je een bruikbare, moderne elektrische auto wilt die je bankrekening niet te gronde richt, kan de e-208 een goede optie zijn.

Ja, de e-208 is een subcompacte auto, wat betekent dat hij niet ontworpen is om meerdere volwassenen tegelijk te vervoeren, maar als je een baby of twee hebt en niet de neiging hebt om veel bagage mee te nemen, kan de e-208 een heel goede gezinsauto zijn.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts