Alles over de 2023 Jeep Avenger

2023 Jeep Avenger

Na zijn onthulling op de 2022 Paris Motor Show in oktober werd de Jeep Avenger officieel het kleinste Jeep-model op de markt. Bovendien is het de allereerste batterij-elektrische auto van het merk. Hier is alles wat je moet weten over de 2023 Jeep Avenger.

De 2023 Jeep Avenger wordt voornamelijk geproduceerd voor de Europese markt. Het eerste model zal een volledig elektrisch model zijn, maar een benzine-aangedreven versie zal later worden geïntroduceerd. Deze kleine volledig elektrische SUV zal een uitstekend bereik hebben van maximaal 340 mijl in de stad en 250 mijl op een volledige lading.

In tegenstelling tot de traditionele Jeep-modellen zal de 2023 Jeep Avenger geen vierwielaandrijving hebben, maar gebaseerd zijn op een voorwielaandrijving. Dit betekent dat het geen uitzonderlijke off-road auto wordt, maar een geweldige on-road SUV. En omdat hij niet op benzine rijdt, zal hij efficiënter, milieuvriendelijker en stiller zijn.

Geschiedenis van de Jeep Avenger

De Jeep Avenger is het meest recente Jeep model op de markt. Deze subcompacte crossover SUV werd gepresenteerd op september 2022 en het is de eerste batterij-elektrische Jeep op de markt. Het is ook een positie onder de Jeep Renegade, die het kleinste Jeep-model was.

De 2023 Jeep Avenger zal worden aangeboden in zowel mild hybride als batterij-elektrische modellen. Jeep is ook van plan om in een later stadium een model met benzinemotor te introduceren. Deze subcompacte SUV is gebaseerd op het kleine STLA-platform, dat een ontwikkeling is van het CMP-platform en oorspronkelijk werd ontwikkeld door de PSA-groep. Dit platform wordt gedeeld met de Opel Mokka, Peugeot 2008 en DS 3 Crossback.

Kenmerken van de Jeep Avenger

Uiterlijk

De Jeep Renegade is prachtig ontworpen en zeer aantrekkelijk. De auto is ontworpen in Italië maar geproduceerd in Polen. Bovendien krijgt het basismodel lichtmetalen 16-inchwielen, maar er zijn opties voor 17- en 18-inchwielen. Hoewel het interieur er spectaculair uitziet, is het daarentegen nogal krap met functies van lage kwaliteit. Maar het infotainment is nog steeds geweldig met een mooi display.

  Jeep Wagoneer Betrouwbaarheid

Prestaties en actieradius

De 2023 Jeep Renegade zal geen uitstekende off-road capaciteiten hebben, maar gebruikers zullen er graag mee rijden in de stad en op de snelweg. Hij krijgt voorwielaandrijving en een 54 kWh lithium-ion batterijpakket. De batterij levert een WLTP-bereik tot 250 mijl op een volle lading en kan in de stad tot 340 mijl afleggen.

Afgezien van het uitzonderlijke bereik zal deze auto ook tot 154 pk en 192 lb-ft koppel produceren. Hij heeft ook een topsnelheid tot 93 mph en accelereert van 0 tot 62 mph in slechts 9,0 seconden.

Comfort en laadruimte

Aangezien de Jeep Avenger 2023 compact is, zal hij niet zo comfortabel zijn. Toch kan hij tot vijf volwassenen vervoeren en heeft hij vijf deuren. Bovendien zal de kofferruimte met ongeveer 12,5 kubieke meter kleiner zijn dan die van zijn concurrenten.

Prijs

Hoewel de definitieve prijs van de Jeep Avenger van 2023 nog niet is bekendgemaakt, wordt geschat dat hij ongeveer 34.000 pond zal kosten, wat iets duurder is dan de meeste van zijn concurrenten. Merk op dat dit de prijs is voor de basisversies en dat hogere versies meer kunnen kosten.

Welke auto’s zijn vergelijkbaar met de 2023 Jeep Avenger?

De 2023 Jeep Avenger is een van de meest uitzonderlijke kleine SUV’s op de markt. Dankzij zijn strakke uiterlijk, heerlijke cabine, uitzonderlijke prestaties, betrouwbaarheid en efficiëntie. Toch heeft deze volledig elektrische subcompacte SUV ook enkele naaste concurrenten, waaronder de Peugeot 2008, Kia Niro EV, Opel Mokka EV, MG ZS EV en DS 3 Crossback.

  Jeep Liberty Betrouwbaarheid

Voordelen:

  • Hij heeft een strak design
  • Het is gemakkelijker en leuker om te rijden
  • Hij is zeer efficiënt
  • Hij heeft een mooie actieradius
    Nadelen:
  • Het komt met een krappe cabine en kleine laadruimte
  • Hij is gemaakt van materialen van lage kwaliteit

Video: 2023 Jeep Avenger Review

FAQ

Is de 2023 Jeep Avenger betrouwbaar?

Hoewel de 2023 Jeep Avenger nog niet op de markt is gebracht, mogen gebruikers verwachten dat deze auto betrouwbaarder is dan de meeste van zijn broers en zussen. Dit komt omdat het een volledig elektrische auto is, dus het zou niet veel problemen moeten hebben. Hij is betrouwbaarder dan zijn concurrenten die op gas rijden.

Is het duur om de 2023 Jeep Avenger te onderhouden?

In tegenstelling tot conventionele Jeep-modellen met benzinemotor zal de Jeep Avenger 2023 goedkoper te onderhouden zijn, omdat hij volledig elektrisch is. Dit betekent dat hij minder bewegende delen zal hebben en dat er weinig dingen mis zullen gaan. Het zal dus een bovengemiddelde betrouwbaarheidsscore hebben, die beter zal zijn dan de meeste Jeep-modellen.
Dit kan echter over een paar jaar veranderen als Jeep later een model met benzinemotor introduceert. De betrouwbaarheid kan dus variëren naargelang het model dat u in de toekomst zult bezitten.

Hoe snel is de Jeep Avenger?

De Jeep Avenger is een behoorlijk krachtige en snelle auto, aangezien hij vrij compact is. Uitgerust met een 54kWh accupakket produceert deze auto tot 154 pk en 192 lb-ft koppel. Bovendien accelereert deze auto van 0 tot 100 km/u in slechts 9,0 seconden en heeft hij een topsnelheid van ongeveer 100 km/u.

  Is Jeep Cherokee een goede auto?

Hoe is de rijkwaliteit van de 2023 Jeep Avenger?

Ondanks zijn compacte ontwerp en cabine biedt de 2023 Jeep Avenger een degelijke rijkwaliteit. Hij rijdt comfortabel en absorbeert oneffenheden in de weg uitstekend. Ook al is de besturing licht, toch is de auto goed in balans door zijn compacte ontwerp en doosvorm.

Is de Jeep Avenger een goede on-road of off-road auto?

Hoewel alle Jeep-modellen gebouwd zijn om uitzonderlijke off-road prestaties te leveren, is de Jeep Avenger dat niet. Deze auto levert betere on-road- dan off-roadprestaties. In tegenstelling tot de meeste Jeep-modellen met vierwielaandrijving heeft de Jeep Avenger een voorwielaandrijving.

Niettemin heeft de 2023 Jeep Avenger nog enkele off-road mogelijkheden met functies als Hill Descent Control en verschillende rijmodi, zoals sneeuw, modder en zand.

Conclusie

Al met al wordt de 2023 Jeep Avenger een van de meest uitzonderlijke batterij-elektrische subcompacte crossover SUV’s op de markt. Het zal geweldig zijn voor on-road rijden, maar niet zo goed voor off-road rijden zoals de meeste van zijn broers en zussen. Bovendien zijn de materialen in het interieur van lage kwaliteit. Bovendien is het interieur krap en de kofferruimte klein.

Daar staat tegenover dat hij betrouwbaarder, efficiënter, geavanceerder en milieuvriendelijker is dan zijn broers en zussen. Met tot 250 mijl op een volle lading heeft hij een van de beste actieradius in zijn klasse.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts