Beste jaar voor Audi A3

Is de Audi A3 een goede auto?

De Audi A3 is een compacte familie hatchback/sedan die alles wil bieden wat je mag verwachten van een state-of-the-art Audi model, maar zonder overdreven groot of duur te zijn. De A3 bestaat al een tijdje en je kunt gerust zeggen dat de A3 een van Audi’s meest succesvolle modellen is, vooral op de Europese markt die zowel de hatchback als de sedan krijgt.

Het beste Audi A3-jaar lijkt het 2017-model te zijn, omdat het een goede balans biedt tussen waarde en betrouwbaarheid. Het 2017-model introduceerde ook een mid-cycle refresh van de Audi A3, wat betekent dat deze A3-generatie de kloof overbrugt tussen de allernieuwste A3 en degene die ervoor kwam.

De 2020 Audi A3 vertegenwoordigt de allernieuwste generatie van de A3 die heel wat onderdelen erft van de vorige generatie A3 en dat combineert met een volledig vernieuwd interieur en exterieur. Het 2020-model is het beste modeljaar voor de nieuwste A3 vanwege de prijs en de algehele klanttevredenheid.

Je moet ook overwegen om het 2016 A3-model te kopen als je een beetje geld wilt besparen, maar toch een auto krijgt die je een relatief luxe ervaring biedt. Een goed uitgerust 2016-model is goedkoper of even duur als een vrij kaal 2017-model, wat betekent dat u veel waar voor uw geld krijgt.

2017 Audi A3

De vorige generatie van de Audi A3 is een enorm succes voor Audi, maar de mid-cycle refresh vorige generatie van de A3 lijkt de beste keuze van het stel in het algemeen. De reden waarom het 2017-model zo goed is, is dat het het minste geld kost van alle mid-cycle refresh vorige generatie A3-modellen, maar toch alles biedt.

  2022 Mercedes GT vs Audi R8

Eerstejaars productiemodellen zijn meestal wat minder betrouwbaar dan auto’s die daarna komen, maar de 2017 A3 is gewoon een mid-cycle refresh, wat betekent dat de auto eronder min of meer hetzelfde is als het model dat ervoor kwam. Het 2017 model ziet er geweldig uit, vooral in S-Line vorm en met een set goede wielen.

Het interieur van het 2017-model is net zo luxueus als toen hij voor het eerst uitkwam. Je kunt de 2017 A3 krijgen met hoogwaardige materialen in het hele interieur. De betrouwbaarheid is geweldig, hij biedt een fatsoenlijke waarde, en hij ziet er beter uit dan de meeste A3-modellen die er zijn.

2020 Audi A3

Als je de allernieuwste generatie Audi A3 wilt, moet je overwegen om het 2020-model te kopen, want dat biedt alles wat het 2022-model biedt, maar kost aanzienlijk minder geld. Als zodanig is het 2020-model de beste keuze van het stel en daarom waarschijnlijk het beste A3-model dat u kunt krijgen. Hij is misschien niet zo betrouwbaar als de 2017 en daarom staat hij op de tweede plaats, maar het is nog steeds een heel goede auto.

Wat betrouwbaarheid betreft, waren er enkele problemen en terugroepacties voor de 2020 A3, maar de meeste daarvan zijn inmiddels opgelost. De reden waarom de 2020 zo goed is, is dat hij er van binnen en van buiten geweldig uitziet. S-Line auto’s hebben veel aanwezigheid op de weg omdat ze er veel te futuristisch uitzien en nauwelijks onopgemerkt blijven.

  Veel voorkomende problemen met Audi A4

Dit is niet typisch voor Audi, want ze staan erom bekend dat ze auto’s ontwerpen die er niet zo opvallend uitzien, maar de S-Line Audi A3-modellen zijn zeker anders. Het interieur is ook ongelooflijk goed ingericht met scherpe lijnen, grote schermen en Audi’s prachtige Virtual Cockpit-model.

2016 Audi A3

Als u een beetje geld wilt besparen, maar toch een relatief nieuwe, kwalitatieve Audi-ervaring wilt, moet u het 2016-model bekijken. De 2016 Audi A3 is het pre-facelift model van de vorige generatie dat niet al te veel verschilt van het post-facelift model. Het exterieurdesign ziet er nog steeds erg goed uit, zeker als hij is uitgerust met LED-verlichting, een mooie set wielen en het S-Line pakket.

Het interieur is min of meer hetzelfde als het 2017-model, op het stuurwiel en enkele andere details na. De 2016 is net zo betrouwbaar als het 2017-model, wat betekent dat er geen zorgen zijn vanuit die afdeling. Hij biedt dezelfde hoeveelheid ruimte, dezelfde motoren en dezelfde transmissie.

Zeker, het voelt niet zo modern als het 2017-model omdat het niet beschikbaar is met Audi’s Virtual Cockpit, maar als je een paar dollar wilt besparen, is de 2016 de manier om te gaan. Het is waarschijnlijk de meest waardegerichte gebruikte A3 model dat u kunt kopen in het algemeen.

FAQ

Moet ik een Audi A3 kopen?

Als u van compacte premium auto’s houdt, zult u van de Audi A3 houden, want het is een echt goed afgeronde luxe auto die alle moderne voorzieningen biedt die u van een premium merk mag verwachten. De A3 bestaat al een tijdje en het is een zeer populaire auto op de 2e hands markt, vooral in Europa.

  Veel voorkomende problemen met Audi A7

Als u niet van kleine auto’s houdt, zult u waarschijnlijk ook niet van de A3 genieten. Het is niet zo dat er geen grote volwassenen in passen, het is meer een kwestie van comfort en gevoel op de weg. De hatchback is de ruimere optie, maar de sedan ziet er voor de meeste mensen veel beter uit.

Welk Audi A3-model is het beste?

Als u de zuinigste Audi A3 wilt, moet u voor de 1.6L TDI of de 2.0L TDI modellen gaan, als die beschikbaar zijn. Zo niet, dan kiest u voor het 1.5L benzinemodel. Voor het spannendste en beste A3-model dat voor geld te koop is, is de Audi RS3 met 5-cilinder turbomotor de beste keuze.

Is de Audi A3 er ook als cabriolet?

Vroeger bood Audi een A3 cabriolet aan, maar dat model werd voor het modeljaar 2020 geschrapt omdat de populariteit van kleine cabriolets (en cabriolets in het algemeen) al tientallen jaren in een neerwaartse spiraal zit. We leven in een tijdperk van SUV’s en crossovers, wat betekent dat er gewoon niet genoeg belangstelling is voor cabriolets, althans niet op dit moment.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts